Nu nogaidi, lai ir kādu nedēļu pusotru nostāvējis. Gaiss neko diži neietekmēs, ja paņemsi provi blīvuma mērījumam. Bez sākuma blīvuma būs grūtāk saprast. Ja vien tas alus nav kaut kas ūberstiprs, tad pieļauju, ja pēc nedēļas rūgšanas blīvums ir līdz ~1.018, tad, visticamāk ir norūdzis.

    dzirnavnieks Es liku Coopers Draught iesalu kopā ar 1 burku Iļģuciema iesala un 1kg cukuru... Nekas stiprs tur nevarētu sanākt :/
    Rīt nomērīšu blīvumu...

      Ar kādiem random ekstraktiem + cukurs sanāk ~1.056. Man domāt FG tādam, atkarībā no rauga un citām lietām, var būt no kādiem 1.025 uz leju.

        sicness Es liku Coopers Draught iesalu kopā ar 1 burku Iļģuciema iesala un 1kg cukuru... Nekas stiprs tur nevarētu sanākt :/
        Rīt nomērīšu blīvumu...

        Nafiga izķērnāji iesalu? Bikiņ vairāk cukura un būtu normāls padzēriens.
        Ja nopietni, tad pirms sāk ko darīt, vajadzētu vismaz palasīt forumu. Miljons reižu viedi vīri ir teikuši - NEKĀDU CUKURU RAUDZĒJOT AR EKSTRAKTU !!!!!

          Kādi nafig forumi. Cilvēks nopērk veikalā preci un pielieto pēc instrukcijas. Ne jau visi piedzimst ar aldara gēnu un burās pa forumiem trīcošām rokām.

            Nevajag jau uzbrukt cukuram tik ļoti. It sevišķi, ja cilvēkam aptrūkstās ekstrakts.

              Viss ok, blīvumu nomēriju, sakratīju balonu, vēl mazliet jāpastrādā un būs super.

              Pirmo alu brūvēju no Coopers Canadian, pieliku 700gr cukura un 300g medus, sanāca ideāls alus. Pie liešanas pudelēs, pusi pildiju kopā ar cukuru pusi ar medu, abi varianti garšo fantastiski, novērtēja arī draugi un paziņas.

              Manām vēlmēm un vajadzībām sanāk labākais alus kāds līdz šim ir dzerts, neviena Valmiermuiža ne Brengulis nestāv klāt.

                dzirnavnieks
                Es nezinu kā Jūs mērat tur simtdaļās utt... Bet man bija 11... Rīt pildīšu pudelēs iekšā jo vajadzētu būt krietni zem 10 jeb tuvu 0, ja nebūs tad domāju skāde liela nebūs, būs saldāks alus, kas mani ļoti iepriecina 🙂

                  Tev pirms pildīšanas vajadzētu būt no 6 uz leju, citādi ir tā, kā MartinsT saka - būs daudz stiklu. Iemesls - vai nu vecs (nevitāls) raugs, bet man drīzāk sķiet, ka tas cukura daudzums ir pārlieku liels. Raugs ir sistemātiska būtne un no sākuma ķeras klāt monosaharīdiem (cukuram), un , ja to ir par daudz, tad tur arī apstājas, kaut ko lēnām turpinot gremot. Būtībā, ja tuvākajās dienās nenokrīt zem 6 plato, tad iesaku iegādāt svaigu rauga paciņu. Pudeļot tagad nevajadzētu 😃

                    dzirnavnieks
                    Ok, šovakar izmērīšu... Pirmo brūvējumu sapildiju nezinot blīvumu vispār, pagaidām stāv labi un garšo arī ļoti labi 😃

                      Drošības pēc iesaku alus, kas sapudeļots neizrūdzis, noglabāt ledusskapī uzreiz, kā ir gana uzgāzējies. Pudeles sprāgst ļoti spēcīgi - var bez redzes palikt mierīgi.

                        Sapudeļoju ar 8 jeb 1.032, domāju, ka likšu ātrāk aukstumā, jau pēc dienām 3-4 nevis nedēļas. Man nebija variantu, man vajag uz 07/07 alu laist apritē, neskatoties uz rezultātu 😃 Ceru, ka viss saies 🙂

                          Sapildīji stiklā ar tādu FG? Man ir ali bijuši ar tadu OG 8-) Godīgi sakot man liekas tur kā minimums kāps no pudeles arā, ja ne pudeles ies pa gaisu. Es gar pudelem grābstītos minimums ar aizsargbrillem un biezas drēbēs, bez jokiem. Pasam pietika vienu reizi kad petam norava korķi nosprūdis S-33, pēc tam npirku merinstrumentus un galvenais - nesteidzos.