Sveiciens brūvētājiem.
Pagaidām esmu brūvējis alu tikai no ekstrakta, sanāk tīri labs, bet protams, gribās uzbrūvēt alu no iesala. Palasīju brūvēšanas rokasgrāmatu šeit pat, palasīju info forumā, paskatijos youtube, bet ir šādi tādi knifi ko es laikam nespēju saprast vai man vnk neaiziet...
Iejavošana: Tā tad, iejavošana tiek veikta temperatūrā no 35-70C°, pievienojam samaltu (rupji) iesalu un noturam konkrētu laiku, pēc kura tad sākam karsēt līdz noteiktām temperatūrām. Pie karsēšanas izdalās cukuri, kas pēc tam liek darboties raugam, TĀ TAD!!! Alus brūvēšanā no iesala netiek lietots cukurs??? (neskaitot karbonizāciju)! Kā panākt, lai alus ir saldāks? Viss atkarīgs no karsēšanas etapiem? Vai tomēr kādā stadijā alus tiek saldināts?
Kāda ir iesala un ūdens attiecība? Cik lasīju tad pie filtrācijas, kad misa tiek notecināta tiek veikta skalošana ar atlikušo ūdens daudzumu, kas tika sakarsēts līdz 80C°, teiksim ja uz 5kg iesala būtu 35L ūdens, tad cik ūdens ir jāizmanto pie karsēšanas un cik pie skalošanas?
Kad misa nolieta, tā tiek vārīta, tas nozīmē nepārtraukta vārīšanās?
Tiek pievienoti apiņi! Kā noteikt cik ilgi kuri apiņi ir jāvāra un kad kurus pievienot, vai tas ir tīri individuāli un viss atkarīgs no individuālām vēlmēm? Vai granulētie apiņi ir jāsamet katlā vai tomēr jākarina "zeķē"?
Pēc vārīšanas beigām misa tiek atdzesēta un tai tiek pievienots raugs. Raugs cik noprotu ir dažnedažādākais un katrs atnesīs noteiktu rezultātu, kā zināt kurš raugs kādā temperatūrā jāraudzē? Vai tas tiek minēts uz iepakojuma?
Ja alu izvēlas dzidrināt ar želatīnu tad tam ir jābūt atdzesētam vai želatīnu pievieno alum tādā pašā tamperatūrā kādā tas ir norūdzis?
Cik ilgi jāveic karbonizācija un kādā temperaūrā? Es izmantojot ekstraktu istabas temperatūrā noturu 6-7 dienas un tad novietoju pagrabā...
Ļoti daudz jautājumu, bet bez Jums man atbildes rast ir pagrūti...
Būšu milzīgu pateicību parādā...