KalvisK Bet tu pats, kad vāri, uzkarsē auksto ūdeni vai karsto lai mazāk jākarsē?

    Vobla Es ņemu karsto ūdeni, lai būtu mazāks kopējais laiks. Arī uz analīzēm nesu karsto ūdeni (protams atdzesētu)

      Vobla Boileros un cauruļvados pa kurieni karstais ūdens staigā ir labvēlīga vide daudzām baktērijām. Tāpēc to arī nav ieteicams lietot dzeršanai.

        KalvisK

        Agnis
        Lūk Jums konfrontācija!!! A kur taisnība? Man jau liekas ka loģika vairāk Agņa pusē! Tāpēc jau prasu ka gribētu darīt kā citi bet tomēr raustos!

          Vobla Neesmu biologs lai argumentētu 🙂 Šeit noteikti Gints no Snaptest var nokomentēt, taču cik man zināms, tad vienīgās cilvēkam bīstamās baktērijas šajā vidē ir leģionella, kura dzīvo un vairojas pie +20 - +50 grādiem. Agņa komentārs ir tikai apgalvojums bez argumentiem. Paturpinot šo apgalvojumu sanāk, ka mazgāties arī nevar, jo tas ūdens ir pilns ar bīstamām baktērijām un nedod dievs to ūdeni netīšām norīt- beigts uz vietas

            Līdz brīdim kad iemontēju katlā tenu, un pārstāju vārīšanai lietot virtuves plītsvirsmu, es laika ekonomijas nolūkos iejavošanai un pārskalošanai ūdeni ņēmu no siltā krāna! Kalvis ar Voblu tad vēl gan vēl nebrūvēja, bet Agnim un citiem foruma vecbiedriem vispārinot augstāk minēto teoriju tad vajadzētu būt uzņēmušiem visas baktērijas kas savairojušās siltummainī un siltā ūdens caurulēs. Lai jūs zinātu, ko esat uzņēmuši, pielikumā pievienoju ūdens analīzi!
            Bet ja mēģinu būt mazliet nopietns, tad šajā un citos līdzīgos gadījumos iesaku pielietot Šikora kunga daudzkārt piesaukto sensoro metodi, kad produktu novērtē pēc tā garšas un smaržas īpatnībām. Ja "tu" vari un esi gatavs silto ūdeni (atdzesētu, protams) lietot uzturā, kāpēc gan no viņu (neatdzesētu, protams) nevarētu izmantot alum!?
            image jaunmarupes-h2o.jpeg

              Te nu dzimst patiesība, paldies, turpmāk taupīšu laiku un lietošu karsto ūdeni.

                Man liekas, ka legionella kuņģī nav diez ko bīstama/nekaitīga, bet ir bīstama ieelpojot ūdens pilienu veidā.

                  Mans novērojums ir tāds ka pēc pagājušā gada legionellas gadījumiem karstais ūdens ir vismaz par 10-20 grādiem karstāks nekā iepriekš, t.i. temperatūra tiek nodrošināta pietiekoši augsta lai tā tur neveidotos.

                    Vobla
                    Labietis brūvēšanā izmanto tikai karsto 🙂

                    a month later

                    Vobla esmu dzīvojis padomijā, tad nevienā daudzdzīvokļu mājā siltummaiņa nebija. karstais ūdens nāca no katlu mājas pa atsevišķu cauruli un pa taisno pie guļvada. dzirdēts ka tika pievienota kautkāda ķīmija. varbūt lai nekaļķojas, varbūt pret baciļiem...

                    9 months later

                    Kāds no šejienes brūveriem izmanto reversās osmozes ūdeni? Pats šobrīd brūvēju ar Āgenskalna waterworks, ir jēga apdomāt šādas sistēmas iegādi? Varbūt kādam ir pieredze ar kādām konkrētām iekārtām? Varbūt kāds analizējis savu ūdeni pirms / pēc osmozes? Patīk doma ka katru reizi varētu sākt no tīras lapas un piedzīt ūdeni attiecīgajam alus stilam.

                      Es dažkārt izmantoju. Es nopirku eBay RO sistēmu (2 filtri + RO membrāna). Tolaik maksāja ap 60eur ar visu piegādi no Lielbritānijas. Sākumā vārīju visus alus ar RO, bet tad apnika. Tagad RO ūdeni ņemu vien "maigajiem" alus stiliem - mēreni apiņotajiem lāgeriem u.c. Bet porteriem, apiņotajiem, skābuļiem un citiem izmantoju krāna ūdeni (tam veiktas analīzes un zināms minerālu sastāvs), kuram pievienoju nepieciešamo daudzumu CaCL2, ģipša un fosforskābes.

                        Man ir DEPO pirkta Geizer iekārta paredzēta mājsaimniecībām. Baigi lēna un neekonomiska. Mazs uztvērējtrauks. Pamatā operēju ar tiem stiliem kuriem atbilst ūdensvada ūdens. Bet kad ienāk prātā brūvēšanas "izvirtības" , tad ievācu RO ūdeni.

                          a year later

                          Cīnamies ar nepārāk garšīgu alu. APA/IPA ar sausu, tanīnainu sūri rūgtu pēcgaršu... Pirms gada identiskai receptei viss bija garšīgi!
                          Versijas dažādas....
                          -ūdens pamainījies
                          -negaršīgums sakrīt ar laiku kad pārgājām no Bestmaltz un Simsonu
                          -skalošana ar pārāk siltu ūdeni utt utt

                          Jautājums- vai kādam ir pēdējo gadu laikā Rīgas Ūdens analīzes pieejamas, PĀRDAUGAVAI?
                          Negribas 30eur tērēt pašlaik ziņkārībai 🙂))

                            PeterisT Nez vai derēs universāli, mums te divus gadus atpakaļ pārrāva cauruli pagalmā un pieslēdza ūdeni caur kaut kādu citu zaru, rezultātā reāli pamainījās ph, sapratu pēc hot break uzvedības katlā pie identiskām receptēm. Tā kā laikam būs vien jāņem un jātestē esošo.

                              4 years later

                              Zelcs Sveiks! Vai pa šo laiku domas nav mainījušās un kalpo uzticami? Domāju par ko līdzīgu, arī akvārijam domāto. Kā ar filtru pieejamību nomaiņai? Var tepat LV arī dabūt vai jāsūta no ārzemēm?

                                Write a Reply...