Pagrabā ir 14 grādi ziemā, 16-17 vasarā.
Jā sanāk ka ātrais savienojums ir šaurākā vieta, bet tas ūdens spiediens šā vai tā ir tāds vājš.
Faktiski esmu samierinājies ar 25 min, nekāda vaina
misas dzesētājs
Ja man būtu tāda problēma, es iegādātu divus plastmasas eirokubus, sūkni, vienu pielaistu pilnu ar auksto ūdeni vārīšanas sākumā, tad kad jādzesē, ar atsevišķu sūkni izdzītu cauri tam siltummainim uz tukšo kubu, kuru pēcāk varētu izmantot trauku mazgāšanai. Tas, protams, ja vieta atļauj tādas izvirtības. Atkristu visi čakari ar ievada tievumiem, pāreju šaurumiem un sūnainajiem spiedieniem...
a ideja nav zemē metama.
divus sūkņus? itkā nē - tikai vienu normālu sūkni. Jo sākotnējo tilpumu var piepildīt no ienākošās maģistrāles bez nekādiem papildus sūkņiem, vien tas aizņem laiku, bet tā kā tas vairs nav dzesēšanas procesā, tad pāris minūtes šur vai tur dižu lomu nespēlē. Turklāt, ja pēc tam uzsildīto ūdeni neizmanto un palaiž podā, tad arī otru tilpumu nevajag. Par durvju platumu - pieņemu ka 3-4gab 200l mucas iekšā ienest var? Lai nu kā, viela pārdomām ir. Iespējams, cenas ziņā izdevīgāks eksperiments būtu ar to divreiz lielāko siltummaini, bet finālā tāpat šaurā vieta ir savs ūdens apjoms/spiediens.
Ja no dzesētāja ārā nāk vislaik karsts tehniskais ūdens, tad skaidrs, ka siltummainim ar siltumapmaiņas jaudu viss kārtībā. Tik vien kā ūdens plūsmu palielināt, tas arī viss. Vai arī nelikties ne zinis, ka 30 min jādzesē, tad nu gan bēda.
droši vien tagad jau ir viens sūknis kas dzen misu uz fermenteri un dzesēšanas ūdens paštecē no krāna nāk.
pievienojot sūkni kas no mucas spiedīs ūdeni dzesētājās sanāks divi sūkņi.
alusvedejs Precīzi!
Nu jā, manā piedāvātajā variantā kopā sanāk ka tiek iesaistīti divi sūkņi, samulsu jo padomāju ka tiek teikts ka divi jānopērk klāt. Lai nu kā, vai nu "Faktiski nāksies samierināties ar to kas ir, jo bez papildus ierīcēm neko izdarīt nevar.", vai arī jābūvē sava aukstā ūdens autonomija.
Kāds, kurš izmanto preplūsmas dzesētāju, nav mēģinājis sūkni pēc dzesētāja likt? Tad, varbūt var iztikt arī ar sūkni, kam nav tas 95C režīms. Jautājums vai spēja pacelt, kas ir dota sūkņiem, ir tā pati kā tad, kad nevis jāspiež, bet jāuzsūc.
es tā daru
zinu ka arī Labietis pēc tam kad nobeidzās pirmais sūknītis sāka tā darīt.
Uzvārijām pirmo vārijumu ar jauno dzesētāju+sūkni. Perfekti! 40 litri 8min nodzesējas. Sūknis no Ali 20usd
Tikai čakars ar mazgāšanu. Skābe- ūdens- sārms-ūdens-starsans
Skābi nelaižam caur sūkni, iepilda un paturam 5min. Bail ka nobeigs sūknim plastmasas...
Sārms (northernbrewer PBW) saka ka plastmasai draudzīgs- to un starsanu laižam caur sūkni.
Sūknītis interesants, ir aizsardzība, kā sāk griezties bez slodzes pa sauso- izslēdzas. Dažas reizes automātiski atsāk, ja šķidrums nav parādījies- met mieru.
https://www.aliexpress.com/item/DC-Water-Pump-12V-for-Garden-Fountain-Music-Fountain-Swimming-Pool-Submersible-620L-H-4M-Maintenance/580444672.html
cik metrus satini dzesētājā? no pieredzes ar mazgāšanu varu teikt ka tik sarežģīti nevajag. katru trešo reizi izmazgā ar sārmu, ar skābi varbūt retu reizi. starsan vai cita dezinfekcija tur vispār nav vajadzīga. un neiesaku jebko kas nav plastmasa starp brūvēšanas reizēm atstāt šķidrumā.
Ap 10m laikam 10mm dia. Izmantoju no vecā iegremdējamā. Iekšējo cauruli var likt resnāku, vai arī īsāku. Ūdens krāns uz pusi vaļā kad strādā sūknis. Dzesē pārāk daudz Vasarā ūdens būs siltaks....tad redzēs.
Pēc 3 vārījumu izliešanas renstelē ir ļoooooti bail to tripera
Mēs nefiltrējam apiņus un pienskābi pirms laižam dzesētājā- tur kaukas saķeras beigās...
Pēc katra katla uzreiz ar karstu ūdeni izskaloju lai nepierauj cukuru pie sienām.
Šķidrumu izpūšu pēc vārīšanas ar kompresoru.