Sen atpakaļ tiku dzirdējis makšķernieku stāstu - cilvēks dzīvo 9.stāvā un pīķa laikos (rīts un vakars) švaks ūdens spiediens. uzlicis kaut kādu sūkni ar nelielu rezervuāru un dikti priecīgs. pārējie kāpņutelpas iemītnieki bija mazāk priecīgi, pie kam viņu prieks samazinājās sākot no pirmā stāva uz augšu....visnepriecīgākais dzīvoja 8.stāvā. cik tas atbilst patiesībai - nav ne jausmas.

    Vobla risinājums noteikti ir. Sauc to par sūkni/pumpi vai spiediena paagustināšanu. Mans ūdeņnieks varēja runāt minūti, pirmdien pārzvanīšu precizēšu, bet atbilde bija ka noteikti var īslaicīgi šādi rīkoties.
    Bet. Es tā padomāju kā mums dzesējas... Tikai no sākuma nāk verdošs, par cik ūdeņu temperatūras starpība ir ļoti liela, arī pasākums ļoti ātri progresē, tb ātri kļūst vēss. Un tad kad šķirdumu temperatūras starpība ir mazāka, pasākums kļūst ilgs... Man tāda sajūta ka ar spiediena palielināšanu tu samazini nosacīti "karstās" fāzes laiku abstarkti piem. no 8 min uz 5 vai 4min.... bet tās pārējās 17min tu samazināsi šādi uz 15min... VVZ... varbūt es kļūdos...
    Ar ko PRO brūžos dzesē? Glikols un saldētava?

      PeterisT pro brūžos ir divpakāpju dzesēšana. Līdz kādiem 30-40 norauj ar ūdeni un tad otrajā pakāpē ar glikolu, cik vajag. Bet tur vārdienā glikolu nodzen mīnusus.

        1. Kāds ir dzelzs trubas diametrs (ienākošais ūdens)?
        2. Vai nav tā, ka dārza šļutenei ir ātrais savienojums ar smieklīgi mazu caurumu, kas sabremzē plūsmu?

          Pagrabā ir 14 grādi ziemā, 16-17 vasarā.
          Jā sanāk ka ātrais savienojums ir šaurākā vieta, bet tas ūdens spiediens šā vai tā ir tāds vājš.
          Faktiski esmu samierinājies ar 25 min, nekāda vaina😃

            Vobla varbūt ir jāsāk ar to, ka jālikvidē visas šīs pārejas, ātrie savienojumi kas samazina iekšējo caurules diametru. Pieslēgt siltummaini normāli un tad skatīties... Tu arī rakstīji ka ir pāreja no ievada uz plastmasu... tur baigi jāskatās kas ar iekšējo diamtru notiek...

              Ja man būtu tāda problēma, es iegādātu divus plastmasas eirokubus, sūkni, vienu pielaistu pilnu ar auksto ūdeni vārīšanas sākumā, tad kad jādzesē, ar atsevišķu sūkni izdzītu cauri tam siltummainim uz tukšo kubu, kuru pēcāk varētu izmantot trauku mazgāšanai. Tas, protams, ja vieta atļauj tādas izvirtības. Atkristu visi čakari ar ievada tievumiem, pāreju šaurumiem un sūnainajiem spiedieniem...

                lynx85 Sanāk ka vajag divus sūkņus.
                Man durvju aile ir 74 cm, ja pat stenderi izgāztu tad 80 cm! To Jūs privātmāju īpašnieki varat atļauties 😃

                  divus sūkņus? itkā nē - tikai vienu normālu sūkni. Jo sākotnējo tilpumu var piepildīt no ienākošās maģistrāles bez nekādiem papildus sūkņiem, vien tas aizņem laiku, bet tā kā tas vairs nav dzesēšanas procesā, tad pāris minūtes šur vai tur dižu lomu nespēlē. Turklāt, ja pēc tam uzsildīto ūdeni neizmanto un palaiž podā, tad arī otru tilpumu nevajag. Par durvju platumu - pieņemu ka 3-4gab 200l mucas iekšā ienest var? Lai nu kā, viela pārdomām ir. Iespējams, cenas ziņā izdevīgāks eksperiments būtu ar to divreiz lielāko siltummaini, bet finālā tāpat šaurā vieta ir savs ūdens apjoms/spiediens.

                    Ja no dzesētāja ārā nāk vislaik karsts tehniskais ūdens, tad skaidrs, ka siltummainim ar siltumapmaiņas jaudu viss kārtībā. Tik vien kā ūdens plūsmu palielināt, tas arī viss. Vai arī nelikties ne zinis, ka 30 min jādzesē, tad nu gan bēda.

                      lynx85 divus sūkņus? itkā nē - tikai vienu normālu sūkni

                      Nu kā, viens sūknis kas dzīs ūdeni (tagad paštecē) un otrs kas dzen misu uz fermenteri!

                        Vobla Un kā šobrīd misa tiek dzīta? Arī paštecē?

                          droši vien tagad jau ir viens sūknis kas dzen misu uz fermenteri un dzesēšanas ūdens paštecē no krāna nāk.

                          pievienojot sūkni kas no mucas spiedīs ūdeni dzesētājās sanāks divi sūkņi.

                            Nu jā, manā piedāvātajā variantā kopā sanāk ka tiek iesaistīti divi sūkņi, samulsu jo padomāju ka tiek teikts ka divi jānopērk klāt. Lai nu kā, vai nu "Faktiski nāksies samierināties ar to kas ir, jo bez papildus ierīcēm neko izdarīt nevar.", vai arī jābūvē sava aukstā ūdens autonomija.

                              Kāds, kurš izmanto preplūsmas dzesētāju, nav mēģinājis sūkni pēc dzesētāja likt? Tad, varbūt var iztikt arī ar sūkni, kam nav tas 95C režīms. Jautājums vai spēja pacelt, kas ir dota sūkņiem, ir tā pati kā tad, kad nevis jāspiež, bet jāuzsūc.

                                jurisok

                                es tā daru
                                zinu ka arī Labietis pēc tam kad nobeidzās pirmais sūknītis sāka tā darīt.