lareliina
Diemžēl pēdējā laikā LV forumos arvien vairāk sastopos ar šādiem "viltīgajiem" spamotājiem, kas izliekas par normālu cilvēku, ieraksta pāris vispārējus komentārus, un tad mēģina iemānīt saiti uz ātrajiem kredītiem. Nožēlojami ļautiņi. (Pat saiti īsti nemācēja ielikt…)

Kungi, vēl viens jautājiens! Fermentācijas process paliek tās pašas divas nedēļas neatkarīgi no cukura vai iesala ekstrakta?

Jo stiprāks un tumšāks alus, jo vēlams ilgstošāks fermentācijas process. Eilu gadījumā, vieglākiem (4-5%) ar nedēļu pietiek, bet man pēdējā laikā labāk patīk sasniegtais rezultāts pēc 10-14d + 7d ar kaķi / piedevām + 7d uzgāzēšanās.

Iesala ekstrakts + ūdens no misas neatšķiras, bet cukurs izrūgst labāk par misas cukuriem, tāpēc to izmanto, lai iegūtu ''sausāku'' garšu

ArtursDenisovs 2 nedēļas ir tikai aptuveni vidējais laiks. man viens saisons mēnesi rūga, uz kautkāda S-04 plāceņa uzliets gan jau pa nedēļu pilnīgi izrūdzis būs. bet nu ātrā atbilde ir - jā, 2 nedēļas turi ja nav burbuļatora un nemēri blīvumu.

Un jā, cukura pievienošana padarīs alu sausāku, plānāku garšā, bet stiprāku attiecīgi. Ar iespējamām netīkamām piegaršām. Cita lieta, ja pārāk daudz cukura pieliek, tad raugs atkarībā no šķirnes pamirst pie 10-15 alko grādiem un neizrūgušais cukurs paliek alū (brāgā). Un tad pēc kāda laika savvaļas raugu mutanti vai citas baktērijas var pārņemt kontroli pudelē, un pārgāzē mantu un uzspridzina pudeles.

Labrīt, kungi!
            Jauna diena, jauni jautājumi, jaunas galvassāpes 🙁
            Tātad svētdien iejaucu COOPERS ekstraktu ar ilģuciema iesalu. Pirmdien klusums. Otrdien sāka rūgt un burbuļot tā, ka prieks skatīties. Vakara (trešdien) viss apstājās 🙁
            Cerēt, ka rūgšanas process turpinās?

• Tomy replied to this.

Kāpēc ? Pēc apraksta šķiet, ka galvenā rūgšana beigusies. Pats process neapstājas, bet turpinās lēnāk un prātīgāk - ar gariem zobiem tiek apēsts mazāk garšīgais 😉

Visticamāk viss ok, paspēja norūgt. Ja gribi pārliecināties, tad jāpērk blīvuma mērītājs un jāmēra. Pretējā gadījumā pēc kādām 10 dienām pudeļo un viss.

ArtursDenisovs
                  Kad es taisiju no cooper vedīgiem man ar parasti 1-2 dienas tā kārtīgi tikai burbuļoja, bet parasti gaidiju tās 7-10 dienas.

Jesus man vēl joprojām ir saglabājies viens no pirmajiem vāarījumiem, T58 raugs. nosprāga pie ~8ABV un nesagāzējās(minimāli ir). reizi gadā pagaršoju un secinu ka izmaiņas nav jūtamas 🙂

Ja vienā dienā izrūga, diez ko labi nav. Laikam bijis stipri par karstu.

Ja tas nebija saisons, tad par siltu (iekšā vēl kāds grāds vai divi vairāk)

20 days later

Labdien, kungi!
                          Vai ir kāds cukura vai iesala vietā izmantojis medu? Kas labs/nelabs sanāk?

Pie pudeļošanas varbūt arī ko dod garšā, bet ja nelielos apjomos pie vārīšanas / raudzēšanas, tad nemana. Rūpnieciskajiem aliem ar medu tiek veikta pasterizācija, lai medus neizrūgtu un būtu tā garša

galvenā doma ka medus ir skābs un dziļi norūgst.

Write a Reply...