DzintarsDis tas nozīmē, ka strauji rūgst. Līdz cik misu nodzesēji pirms liki raugu? Kādā temperatūrā stāv? Nav par pilns spainis? Jāatstāj vieta putām, kas paceļās rūgstot.
Labāki rezultāti ir ja rūgst lēnām, tipiskiem eiliem ap 18c-20c. Jāņem vērā, ka rūgstot, spainī iegšā temperatūra ir par kādu grādu augstāka.

    MartinsK misu nodzesēju līdz 25 grādiem, zemāk nekrita dzīvokļa apstākļos, tad pievienoju raugu. Temperatūra arī plsu mīnus nemainijās, pie intensīvās rūgšanas pacēlās pie 26 grādi. Spainis ir 30L, pats raudzējums ir tik 22l iekšā.

      DzintarsDis par siltu. Būs vairāk asu garšu, ēsteru. Ja vien nebrūvēji kviesi vai saisonu, tad jācenšas dabūt zemāku sākuma T.

        Nu jā, bet laikam tie pirmie suņi jāslīcina, bet tas ka sit ārā ūdeni no hidroaizvara, tas neko neiespaidos ar gaisa tikšanu iekšā?

          šobrīd īpašas vajadzības pēc hidroaizvara nav - mošķi apkārt nelidinās

            DzintarsDis Nu jā, bet laikam tie pirmie suņi jāslīcina, bet tas ka sit ārā ūdeni no hidroaizvara, tas neko neiespaidos ar gaisa tikšanu iekšā?

            Nav jāslīcina, pirmie aliņi ir ĻOTI garšīgi 🙂 Vēl garšīgāki būs nākamie.

              piekrītu. negaršīgie pēc pāris gadiem parādās...

                Kas jums tur ar vīru un ar ekstraktu bija burvīgi? :>

                  Iesaku pameginat dubulto dekokciju!

                  MartinsK Mēģināsim!! 🙂 Mums ir tikai sākums brūvēšanā, es gan te piereģistrējos lai meklētu idejas, to sāku iegūt , paldies! 🙂 Mēs nēsam ātrie kas mācās, bet gan būs ok.

                    a month later

                    Labdien, Kungi! Svētdien vakarā iemaisīju COOPERS ekstraktu ar Ilģuciema iesala ekstraktu (4 bundžas). Šodien ir otrdienas rīts un no rūgšanas procesa nav ne miņas. Nu vismaz nav acīmredzama rūgšanas procesa- nekas neburbuļo...
                    Jautājums gaužām vienkārš- ir pamats celt paniku vai tas tā normāli? Pirms tam, kad brūvēju ar cukru, rūgšanas process bija pilnā sparā jau nākošajā dienā.
                    Paldies jau iepriekš!

                      Raugu gadījumā nezimirsi pielikt. Vismaz pēc rakstītā tā izskatās. Paver bunduli un paskaties vai ir rūgšanas pazīmes. Mēdz būt arī ka burbulinators neskan bet rūgst tāoat smuki.

                        @janis s#203403
                        Pieliku pieliku! Tas tā pats par sevi saprotams likās un tāpēc nepierakstīju 🙂
                        Bunduli drīkst virināt?

                          Drīkst. Kratīt tik nevajag, ja vien neesi aizmirsis apskābekļot.

                          Ja ir daudzmaz caurspīdīgs raudzējamais trauks, var paskatīties, vai redz nošķirtu nogulšņu slāni - ja tāds ir, tad vai nu nav vēl sācies, vai jau paspējis norūgt 😉

                            Es paskatīšos vēl šodien/rīt.... Bet ja nesāk rūgt, var bērt klāt jaunu rauga porciju?