Kā Jūs salīdzinātu BM Pale iesalu ar BM Vīnes iesalu, tie ir vienā cenā bet nojaušu ka Pale lieto daudz, daudz biežāk kā Vīni, kur tā atšķirība, kur sāls? Pale ir kraukšķīgāks, Vīne tumīgāka... peil ļauj vairāk apiņiem izcelties, vīne ķermenim mazapiņotiem???!!!

    Es neteiktu, ka atskiriba butu loti kardinala, ari taisot ar vines iesalu ka bazi, nav ta, ka parlieku iesalains butu. Vine jau ari drusku tik tumsaka, ka pale.
    Atzina no Latraps Ivara otrdien pasakuma: Latraps Vine pec sertifikata datiem ir 1:1 ar Bestmalz Pale iesalu, ta ka vins ieteica pameginat Latraps Vines ka aizstajeju Pale iesalam, varbut kadam noder...

      Sveiki kungi,
      1. BestMalz Pale un BestMalz Vienna atšķirība noteikti ir, jo katram no šiem iesaliem ir cits mērķis

      1. Nebūtu korekti teikt, ka Latraps Vīne ir 1:1 ar BestMalz Pale! Kaut vai viens piemērs- atšķirīga miežu šķirne augusi citos klimatiskajos apstākļos, par iesalēšanas tehnoloģijām nerunāsim. utt.

        papakarlo es jau tik saku, ka tehniskie parametri, teoretiski, esot gana lidzigi, pat identiski. Protams, tevis minetie faktori noteikti spele lomu, tapec varbut kadam ir interese un velme salidzinat blakus 1:1

        P.S. kadi ir atskirigie merki Bestmalz Pale un Vienna? Abi ir bazes iesali, ar nedaudz atskirigu EBC un garsas profilu, uzsveru- nedaudz, tapec, manuprat, pielietojums siem abiem nav kardinali atskirigs. Tas manas domas.

          Kādas speciālistu domas par "svaigi samalts iesals" vs "malts 1-4 nedēļas atpakaļ"?

          varbūt kāds ir manījis salīdzinošu eksperimentu tīmeklī? uz ātro nesanāca atrast...... nu tādu kā šis, tik par malšanas savaigumu
          http://brulosophy.com/2015/09/28/the-impact-of-age-hops-exbeeriment-results/

          it kā negribās ņemties ar iesala malšanu, negribās vēl vienu lietu, kas aizņem telpu, bet nu ja vajag.......

            taisi eksperimentu. es minēšu ka neviens ninza neatšķirs rezultātu no svaigi malta un mēnesi maisā glabāta iesala. es neesmu šeit vienīgais kam pa pusgadam un vairāk aizķeras malts iesals.

            -Kamēr jums "peld" gala iznākums, kamēr nevariet/nesanāk atšķirt piemēram Latvijas pilsner ar Vācijas pilsner.
            kamēr brūvējot kaut kas kaut kur aizkavējas/nesanāk/aizmirstas, fermentācijā ne viss sanāk izcili utt
            Zemāk variet nelasīt, šis ir galvenais= uztveriet brūvēšanas procesu vieglāk un nečakarējiet sev smadzenes ar sīkumiem....
            -tehniskie parametri iesalam ir vajadzīga lieta, bet ne jau no parametriem uzvārīsi Labu alu.
            -BestMalz Pale un Vienna ir atšķirīgi iesali. EBC jau viens pats Tev neko nepateiks. To tak Tu zini, vai ne?
            Tas ir tā pat kā nekorekti mēģināt likt vienā grozā Amber ar Melanoidin, abiem EBC līdzīgi....
            Pale jāizmanto vienam mērķim un Vienna jāizmanto citam mērķim. Un aldarim arī jānosaka savi mērķi.

            -Manas personīgās domas/zināšanas/pieredze pa šiem 7gadiem nav mainījušās- ja ir iespēja, tad iesals jādrupina tieši pirms iejavošanas, jo mazāku laiku būs saskarē ar gaisu, jo labāk! Lielākais sadrupināta iesala ienaidnieks ir gaiss!
            Ja izdzeriet savu alu 1-2mēnešos, tad visticamāk to arī nesajutīsiet, tāpēc varbūt neiespringstiet.
            Tie kuri sapņo par savu alusdarītavu, vai arī vēlas no paša sākuma iemācīties visu darīt pareizi, tad gan, par drupināšanu ir vērts padomāt.
            Un vēl viens liels += jūs ar savām dzirnavām variet regulēt malumu, lai dabūtu maksimālo efektivitāti no saviem katliem, kas protams katram ir savādāk uzbūvēts.

            2 months later

            Vai kādam ir informācija cik Latraps pilzenei ir iesala potenciāls (DBFG)? Nekur nevaru atrast
            Ideāli jau būtu, ja visiem viņu iesaliem varētu uzzināt šo parametru

              precīzi nepateikšu, bet man bieži iznāk baigā efektivitāte. minēšu ka nedaudz virs 80%.

                Varbūt kāds Rīgā, pierīgā varētu iemainīt pret eur naudiņām apmēram 1.5kg drupināta iesala? Interesētu MO ale, bet der arī citi pale.

                  Andris999 Varu šodien vakarā (Carnikava) vai rīt pa dienu kkur Rīgā (Centrs/Sarkandaugava) iedot BestMalz pale
                  277pieci5929.

                    Info par Latraps iesaliem:
                    1. Uzdevu jautājumu vai šamie ražo Caramel vai Crystal iesalu.
                    Atbilde: Ja atšķirība ir kaltēšanas/žāvēšanas tehnoloģijā, tad mūsu ražotais ir caramel tipa.
                    2. Jautājums par iesala potenciālu %
                    Atbilde:
                    Pilzenes un Vīnes tipa iesalu ekstraktvielu saturs sausnā ir >80%, karamelei >73%, rudzu iesalam >81.

                    KalvisK
                    Paldies par izpalīdzēšanu! Šodien tiks likts lietā. Ja viss sanāks OK, tad no manis būs provei mosaic/galaxy neipa.

                    4 days later

                    Jautājums, kur lai nopērk neiesalētus rudzu graudus? raw wheat - pieļauju ka ir neiesalēti kvieši
                    Doma uztaisīt ko tādu: https://beerandbrewing.com/basic-kriek-lambic-recipe/
                    ja šķidrais raugs nebūs jau nomiris pēc derīguma termiņa beigām.
                    Un vai debittered hops derēs ari parasti nosatvejušies LV apiņi?

                      Herkuless rudzu pārslas 500g vai rudzu milti, ja varēsi nofiltrēt? Kviešu witam es kviešu putraimus izmantoju, ar MJ Wit raugu tīri neko tāds karstā laika dzēriens. Neskatoties ka es ar savu maisu nojājos filtrēt un domaju, ka nekad vairs, tagad domāju ka ir verts atkārtot.

                        Man tas lambiks un lambik blenda raugs, šoreiz nebus wit. Parrakstijos par rudziem vajag neiesaletus kviešus

                          https://dzirnavnieks.lv/lv/bakalejas-produkcija/kviesu-putraimi 🙂

                          Es atsevišķi uzvarīju putru (cereal mash) un pieliku iesalam, kad cēlu temperatūru. Ja slinko, tad kviešu pārslas, tās var nevarīt atsevišķi, bet dargak maksā. Ja pietiek 500 gr, tad parasti ņemu pārslas, ja vairak, tad putraimus.

                          Es gan visu vāru, tad efektivitāte personīgi man pārsniedz "standarta" kalkulātora 75%.

                            5 days later

                            es ar nesen taisīju cereal mash ar neiesalētiem kviešiem. baigais laiks aiziet to putru vārot, bet efektivitāte bij mežonīgi augsta. man zem 80% ir tikai ja iesals par rupju samalts.

                              Vienā blogā lasīju, kur čalis ar parastiem kviešu miltiem uzblieza testam. Arī laba efektivitāte.

                                Angļu brūvēšanas tradīcijā bieži pievieno 10% kviešu miltu. Ķermenim un putas noturībai. Es vēl neesmu sadūšojies izmēģināt - bail, ka viss nosprūdīs un nevarēs neko iztecināt.