-Kamēr jums "peld" gala iznākums, kamēr nevariet/nesanāk atšķirt piemēram Latvijas pilsner ar Vācijas pilsner.
kamēr brūvējot kaut kas kaut kur aizkavējas/nesanāk/aizmirstas, fermentācijā ne viss sanāk izcili utt
Zemāk variet nelasīt, šis ir galvenais= uztveriet brūvēšanas procesu vieglāk un nečakarējiet sev smadzenes ar sīkumiem....
-tehniskie parametri iesalam ir vajadzīga lieta, bet ne jau no parametriem uzvārīsi Labu alu.
-BestMalz Pale un Vienna ir atšķirīgi iesali. EBC jau viens pats Tev neko nepateiks. To tak Tu zini, vai ne?
Tas ir tā pat kā nekorekti mēģināt likt vienā grozā Amber ar Melanoidin, abiem EBC līdzīgi....
Pale jāizmanto vienam mērķim un Vienna jāizmanto citam mērķim. Un aldarim arī jānosaka savi mērķi.
-Manas personīgās domas/zināšanas/pieredze pa šiem 7gadiem nav mainījušās- ja ir iespēja, tad iesals jādrupina tieši pirms iejavošanas, jo mazāku laiku būs saskarē ar gaisu, jo labāk! Lielākais sadrupināta iesala ienaidnieks ir gaiss!
Ja izdzeriet savu alu 1-2mēnešos, tad visticamāk to arī nesajutīsiet, tāpēc varbūt neiespringstiet.
Tie kuri sapņo par savu alusdarītavu, vai arī vēlas no paša sākuma iemācīties visu darīt pareizi, tad gan, par drupināšanu ir vērts padomāt.
Un vēl viens liels += jūs ar savām dzirnavām variet regulēt malumu, lai dabūtu maksimālo efektivitāti no saviem katliem, kas protams katram ir savādāk uzbūvēts.