Beidzot taisīšu pirmo īsto lāgeri (esmu tik ar California raugu pirms tam taisījis), jo pagrabā ir 11C un pamazām uz 9C nokritīs tuvākā nedēļā-divās. Jautājums par raugu (MJ Bohemian) - cik atradu, tad pārsvarā iesaka atdzesēt līdz 13-15C un tad bērt raugu (vēlams starteri) klāt, bet ir redzāts, ka iesaka arī tradicionālajos 23C bērt klāt, ja nav starteris un rauga nav daudz un nest uz aukstumu pēc dienas-divām, kad sākusies rūgšana. Ar starteri čakarēties nav vēlmes un nejūtu vajadzību, kaut gan raugam termiņš pirms gada beidzās (pēc pieredzes, tas ne reizi nav bijis šķērslis).
Ir kāda pieredze, kā ir sākt raudzēt lāgeri siltumā (vai vienkārši raugu pieberot pie 23C un tad aiznesot aukstumā) un kāda atšķirība, ja to veic pie 10-15C ?