Vakardien pēc reālas 8 gadu pauzes uzvārīju vienu porciju. Redzēs kas būs sanācis.
Pēc receptes gala rezultātā vajadzēja būt 20 litriem, bet sanāca 19 litri.
Pasūtīju New England IPA (NEIPA) 20l sastāvdaļas no ikauņu interneta veikala.
Pieturējos daudz maz pie receptes un kalkulatoriem.
Crisp Finest Maris Otter: 3,5kg
Château Munich: 1 kg
Château Cara Ruby: 0,5 kg
Château Cara Clair: 0,2 kg
Château Wheat Blanc: 0,5 kg
Oat flakes : 0,5kg
20 l ūdens uzsildīju līdz 72'C, tad iejavoju un noturēju 68'C - 65'C 90 min,
Pacēlu uz 78'C, 10 min
tad jau liku filtrēties
Skaloju ar 10 litriem 76'C ūdens.
Iztecēja misa ar OG 1,065
vāru 60 min, tad pie 30 min pievienoju apiņus (30 gr Amarillo un 30 gr Citra)
beidzas vārīšanās laiks pievienoju apiņus (60 gr Amarillo un 60 gr Citra) maisu 15 min (receptē teikts whirpool)
Dzesējam, te gan bik pa strauju izrāvu dzesētāju, bij atdzisis tikai līdz kādiem 28'C
secinājums, vajag labāku termometru.
Leju fermenterī, sagaidu temperatūru ap 22'C un beru raugu klāt.
pēc 5 dienām bēršu 100 gr Simcoe apiņus, tad vēl 5 dienas un pudeļošu
pagaidām tā, priekā vīri!