ja kādam nav izprotams, no kurienes cēlies ''iemest kaķi'' (kaķošana) termins, var parādīt šo :)
Dry Hopping, sausā (aukstā) apiņošana jeb "kaķis"
Jānis said: Atjautīgs risinājums kaķošanā. Sakarā ar vasaru kuras dēļ pagaidām cold crush nav iespējams radās atjautīgs risinājums kaķošanā. Akmens smuki nogrimst un cerams ka apiņi smuki dzīvosies plus mīnus pa mucas vidu. Pie pildīšanas nebūs pilna truba ar apiņu daļām.
neaizmirsti tai maisā 2x vairāk apiņus iebērt ;)
Gaidot vilcienu domāju par alus perversībām un aizdomājos par šādu variantu, taču daži ziķeri jau kko tādu ir izštukojuši.
http://www.medicaldaily.com/pulse/hoppier-device-brews-craft-beer-adjusting-bitterness-espresso-machine-beer-311014
Es gan sagaidīju, ka šie ar apiņu eļām garšu spers klāt
Šāds brīnums ir arī priekš kegiem saucās hoprocket. Polandes izejvielu veikalā par deviņām ādām var nopirkt http://twojbrowar.pl/prestashop/en/mashing-and-boiling-brewing-equipment/1140-hoprocket-blichmann-hopback.html?search_query=hoprocket&results=1
Velna_milti said: Gaidot vilcienu domāju par alus perversībām un aizdomājos par šādu variantu, taču daži ziķeri jau kko tādu ir izštukojuši.
http://www.medicaldaily.com/pulse/hoppier-device-brews-craft-beer-adjusting-bitterness-espresso-machine-beer-311014
baigi labais, var vienā vakarā ar vienu alu piecus apiņus notestēt.
Jautājums Dainim: Vai tu ipas vārot flameout/whirpool devu piešauj klāt, vai tomēr lielāku jēgu apiņu garšas/īpašību iegūšanai redzi kaķojot?
Pēdējām IPĀm gan tā / gan tā - šķiet, ka kombinācija sniedz lielāku efektu nekā katrs process atsevišķi, bet ja jāizvēlas - iepirst 60g apiņu 0min vai kaķī, tad noteikti ka kaķī
Pārlasīju šo topiku un pirms gada Uno sūkstījās par Citra/Mosaic nesaderību. Man tieši tas pats, uzbrūvēju ipuci 25l un kaķī metu Citra/Mosaic 50 + 50 grami, gaidīju baigo fantastiku bet iznāca čiks. Abus izvēlējos pārot jo pirms tam dažos brūvējumos katrs atsevišķi iznāca super, pie tam Mosaic metu 60g/30l = 2g/l kas nav diži daudz, bet smarža dievīga! Tad tā varētu būt ka šie apiņi viens otru nočakarē?
Vismaz kominācijā Mosaic/Citra/Cascade/Horizon/Amarillo nekas slikts nebija. Bet vispār - man līdz šim garšīgākās IPAs ir sanākušas no vienas šķirnes apiņiem. Bet iespējams tas ir tāpēc, ka es vēl neesmu iemācījies skaisti sakombinēt apiņus.
Linards Ar Citras eļļu pamēģināju britu onku ieteikto 1ml/10L ar Aldara Pilzenes Apinīti - ja oriģinālais būtu klāt, varbūt kādu starpību varētu just, bet to iesalainumu un skābo pēcnoti nespēja nomaskēt. Iepriekšējā dienā, pēc griestu / sienu krāsošanas nenocietos un izpļāvu versiju, kur bija 3ml/10L pievienota - nekāda apiņu blieziena - tāds nedaudz švakāks Saules Eils, bet iesalainumu u.c. oriģinālās Pilzenes nepatīkamās garšās spēja nomaskēt. Pieņemu, ka eļļa apmēram kā kaķis jāliek (izdalot ar 10) - 5ml/10L lai ko normāli justu (analogi 5g/L kaķim)
Nav tik traki ar to izgaišanu (tas gan no receptes un uzglabāšanas atkarīgs arī).
Izskatās, ka no eļļas maza jēga - iebliezu 5ml/L (ieteicamais bija 1ml/L iesākumam) - ne aromāta, ne garšas. Turklāt noturēju tāpat kā kaķojamos nedēļu bundulī un negrib sagāzēties (jau mēnesis pagājis). Vienu mazo atkoršķēju, bet gāzes nav. Smaržo un garšo pēc pussausā baltvīna (uzradies neliels skābenums). Arī paskats ļoti līdzīgs (Pale un Vīne 50/50).
Esmu ievērojis ka Piebalgas alus bieži atšķirībā no Bauskas un Tērvetes patīkami smaržo pēc apiņiem. Viņi viņu iekaķo vai vienkārši vārīšanas beigās pievieno kādu aromātisko apini? Gribētos panākt līdzīgu aromātu.
neesmu neko tādu ievērojis
Piebalgai ir pagraba nevis apeņu aromāts.
^ pāris gadus nav manīts raksturīgais pagrabiņš
Pāris gadus nav pirkts