jautājumi un atbildes
PeterisT Hidro ir piepildīts, ar šnabi.
Bilde 1: https://i.imgur.com/EOTsCtq.jpg
Bilde 2: https://i.imgur.com/LVq1phq.jpg
Nu man izskatās, ka Tev tas otrs gals ir galīgi ciet! Abās pusēs - gan augšā, gan apakšā - jābūt caurumam. Tad CO2 no spaiņa ceļas augšā un caur hidroaizvaru izplūst ārā. Ja Tev tam baltajam korķim viens gals ir ciet - CO2 netiks ārā no spaiņa, pūtīsies, līdz kādā vājajā vietā tiks vaļā. Visticamāk - pacels vāku vai izspiedīs balto korķi.
Caurums jāizgriež, citādi būs eiroremonts jātaisa
kas tev tā caurspīdīgā trubiņa?
Tak liec parastu šādu hidroaizvaru un miers.
PeterisT Pirmstam biju tikai izmantojis trubiņa pudelē, šoreiz taisot biju nopircis blīvīti un hidroaizvaru,
Sameklēju diez gan palielāku adatu, dezinficēju ar jodu, izdūru caurumu, un tagad hidroaizvars veiksmīgi burbuļo. Paldies par ieteikumiem, šoreiz laikam bija trāpijies brāķis, vai arī bija nepieciešams, pašam izveidot caurumu.
Hidroaizvars, tāds kā zemāk bildē.
Kāds ir mēģinājis šo?
Lietoju pudeles ar jau iebūvētajiem keramiskajiem korķiem. Šis liekas labs variants, ja strādā.
Tas ir lai varētu jebkurai pudelei keramisko vāciņu uzlikt ? Man jau šķiet, ka ilgtermiņā aizkorķētājs atmaksājas (€11.50) un neesi pudelēm piesaistīts - novēroju, ka aizkorķējamās, kuras regulāri lieto, ar laiku apsūbē no iekšienes. Var jau ar niknākiem līdzekļiem apstrādāt un birstēt, bet izmest ir vienkāršāk.
- Edited
jautājums par ūdens maisītāju adapteriem.
Vakar, ņemot nost dzesētāja trubu nost no krāna, salauzu maisītāju.. (viņam bija jau ap 20 gadiem, tāpēc - vieglas smiltis) Pirms tam viss baigi forši derēja ar šiem adapterīšiem. Šodien nopirku jaunu maisītāju, bet nekas neder. Tam iepriekšējam bija aptuveni 24mm female gals. Šim ir aptuveni 19-20mm male gals. Varbūt kāds te ir ar santehnikas darbu pieredzi un zina kādu labu risinājumu, bodi Rīgas centrā?
Ūdens izturīgo izolenti negribās katru reizi tīt virsū un plēst nost..
Agrāk pudeles ar swing top jaunas varēja nopirkt alus tirgū pa diezgan sakarīgām naudām, pie tam tādas, kuras standarta kastēs lien iekšā. Tagad varbūt arī var viņiem piezvanīt, iespējams var lietotās sameklēt, ja vajag daudz. Viņi pieņem tās par 1c gabalā, pa pāris centiem gan jau varēs nopirkt un kādā extra ļaunā ķīmijā izpeldināt.
Man pašam gandrīz visas apgrozībā mājās esošās ir swing top, ērtāk pildīt noteikti un var aizpildot uzreiz aizvērt. Pēc lietošanas es uzreiz izskaloju un ja nesanāk izmazgāt uzreiz, pieleju ar karstu ūdeni. Tad kad mazgāju, izbirstēju ar saimniecības ziepēm, ar karstu ūdeni kārtīgi izskaloju un izžāvētu ielieku kastē, pirms pildīšanas tikai izskaloju starsanā. Birste obligāti, bez noteikti paliek nosēdumi.
rreinis
Nederēs.....
- Edited
nja. kaut ko tādu vajadzētu..
dzesētājam daudz šaurākas šļaukas, uz tā dārza adaptera nederēs.
edit: viss labi. ghetto solution, bet strādā.. sameistaroju no tā, kas bija mājās.
tā pāreja labs variants, bet vienīgais variants kur esmu redzējis - kuršos kopā ar dušu. es izmantoju depo nopērkamu plastmasas pipuku kam galā nevis eglīte, bet bumba. maksāja pāris eiro, jau kādi 3 gadi kalpo. viņš pārdodas kā kaut kāds aerators vai filtrs priekš krāna. jāizjauc un jāizmet tas verķis un jālieto tikai pāreja. tiesa 8mm silikona cauruli tur var uzmaukt tikai ar lielu pacietību. es laikam 14mm cauruli nopirku. šito ideju tepat forumā kāds izstāstīja, var pameklēt vecajos postos.
- Edited
atrisināju maisītāja lietu. tagad viss smuki.
Reinimi bija taisnība
Varbūt neloģisks jautājums, bet uzvārīju pale ale alu un pie raudzēšanas piemetu klāt garšai greifprūta miziņas(nekaltētas). Gribu noturēt vismaz nedēļu un, tad liet 2.fermenterī... jautājums, iespēja noķert kkādu zarazu caur tām miziņām ir maza, ja pirms tam aplēju ar verdošu ūdeni un pastāvēja kādas 15min.?
neimets132 es domāju, ka būs ok. Parasti receptēs raksta 5min pirms vārīšanas beigām iemest. Tāpēc domāju, ka pat ar 5min būtu ok. Vēl ir dzirdēts, ka var nelielā daudzumā šņabja ielikt, paturēt kādu diennakti un tad piešaut klāt.