Ņemu no krāna, beru tējkaroti Campden, lai hloru izšķīdina. Bez baigās precizitātes piekoriģēju hlorīdu un sulfātu.

    Lietoju reversās osmozes ūdeni, papildinu pēc vajadzības ar ģipsi, krītu, epsom sāli utt.

      Rīgas krāna ūdens. Pārdaugava. Pēdējā 1/2gada laikā kautkā rezultāts neiepriecina, moš ūdens savādāks kā kādreiz? Kā citiem?

        PeterisT Pārdaugava arī. Jau rakstīju, ka man mainījās ūdens PH pēc ūdensvada avārijas, tāpēc ja ir iespēja, varbūt painteresēties, nav pieslēguši kaut kur pie citas trubas?

        Kā pašam liekas, ar garšu viss ok, bet tur drīzāk viss process kopumā dod rezultātu. Ja sanāk kas ne tā kā biju ieplānojis, tad tur pie "vainas" manis paša eksperimenti, ne sastāvdaļas 🙂

          Arī man Pārdaugavas krāninieks. Garšo labi

            man arī pārdaugavas krāna ūdens. tā arī neesmu izaudzis līdz sāļiem, bet rokas nedaudz raustās.

              Iegādājos korķi fermentācijas traukam - spainim, nebiju nekad eksperimentējis ar hidroaizvaru un gumijas korķi, bet gan visvienkāršāko metodi, sļauka pudelē. Ieliku vakardien gumijas korķi un hidroaizvaru, un nebija nekādas burbuļošanas pazīmes, vāks noslēgts, Raugs aktīvi strādā, un spainis lēnām piepūšas, un īsti nelaiž CO2 ārā. Jautājums pa pirmo zorti, vai ir nepieciešams, griezt vai izdurt mazu caurumu gumijas korķī, lai effektīvi darbotos hidroaizvars?
              Bilde uz iegādāto gumijas korķi, kas paredzēta fermentācijas spainim, https://i.imgur.com/iK3MKo6.png

                Neko griezt vai durt korķī nevajag, ja vien tas nav kāds rūpnīcas brāķis. Hidroaizvara otrs gals tiek cauri tam korķim? Ja tiek - problēma spaiņa vāka nehermētiskumā, pamēģini ciešāk piespiest spaiņa vāku.

                  Zelcs Manuprāt, šoreiz ir trāpījies rūpnīcas brāķis, jo aktīvi notiek rūgšana, un CO2 netiek ārā no paša spaiņa, izmēģināju izņemt hidroaizvaru nekādas izmaiņas, iespējams, vienīgais risinājums būs izdurt mazu caurumu. Hidroaizvars netiek cauri korķim, jo priekšā ir gumijas slānis, kas ir redzams, bildē, tāpēc arī radās šāds interesants jautājums.

                    chris1 kā tad Tev burbuļotājs turas tajā korķī, ja tajā nav caurumu?

                      rreinis Hidroaizvars turās korķi, jo viena no abām pusēm ir vaļā, otra ir ciet.

                        chris1 hidro... tur iekšā ir ūdens? ... iedod normālu bildi, savādāk nesaprast par ko ir runa

                          Nu man izskatās, ka Tev tas otrs gals ir galīgi ciet! Abās pusēs - gan augšā, gan apakšā - jābūt caurumam. Tad CO2 no spaiņa ceļas augšā un caur hidroaizvaru izplūst ārā. Ja Tev tam baltajam korķim viens gals ir ciet - CO2 netiks ārā no spaiņa, pūtīsies, līdz kādā vājajā vietā tiks vaļā. Visticamāk - pacels vāku vai izspiedīs balto korķi.

                            Caurums jāizgriež, citādi būs eiroremonts jātaisa 🙂

                              kas tev tā caurspīdīgā trubiņa?
                              Tak liec parastu šādu hidroaizvaru un miers.

                              image hidroaizvars-fermentacijai-ar-plastmasas-vaku.jpeg

                                PeterisT Pirmstam biju tikai izmantojis trubiņa pudelē, šoreiz taisot biju nopircis blīvīti un hidroaizvaru,
                                Sameklēju diez gan palielāku adatu, dezinficēju ar jodu, izdūru caurumu, un tagad hidroaizvars veiksmīgi burbuļo. Paldies par ieteikumiem, šoreiz laikam bija trāpijies brāķis, vai arī bija nepieciešams, pašam izveidot caurumu.
                                Hidroaizvars, tāds kā zemāk bildē.
                                image image.png

                                  9 days later

                                  Kāds ir mēģinājis šo?
                                  Lietoju pudeles ar jau iebūvētajiem keramiskajiem korķiem. Šis liekas labs variants, ja strādā.

                                  image screenshot-1.png

                                    Tas ir lai varētu jebkurai pudelei keramisko vāciņu uzlikt ? Man jau šķiet, ka ilgtermiņā aizkorķētājs atmaksājas (€11.50) un neesi pudelēm piesaistīts - novēroju, ka aizkorķējamās, kuras regulāri lieto, ar laiku apsūbē no iekšienes. Var jau ar niknākiem līdzekļiem apstrādāt un birstēt, bet izmest ir vienkāršāk.

                                      BOD tā ir, apsūbē. Tāpēc ik pa laikam nākas nopirkt un padzert veikala aliņus, tīri vajadzības pēc - lai taru dabūtu.