Manam Digiboil nepatika barley wine vārīšana. Neaizdomājos, ka misa ar blīvumu 1.100 piedegs.
Varat lūdzu padalīties kā notīrīt piedegušo no nerūsējošā tērauda? Mēģināju ar švammi un slitu ūdeni, kas parasti paveica darbu, bet šoreiz ir nopietnāka ķeza.
jautājumi un atbildes
JekabsG arī biju vienreiz dabūjis tādu, mērcēju 24h oxy clean (sildīju līdz ~70 grādiem), tad noberzu ar sodu beigas. Iespējams PBW vairāk palīdzētu, bet uz to brīdi nebija pieejams, tagad varbūt iesāktu ar to
- Edited
Ja nerūša kvalitāte laba, tad var ieliet sārmu 2-5% un pasildīt līdz 80 grādu. Ja pārliecība par metāla kvalitāti, tad karstu sārmu var atstāt arī uz nakti. Par to metāla kvalitāti brīdinu, jo virtuves katliem parādījās caurumu ar pēc ilgstošām darbībām ar sārmu.
Sveicināti!
Kur Rīgā, Latvijā var nopirkt sāļus priekš ūdens?
CaSO4, CaCl, MgSO4?
bruve.lv tas viss ir atrodams.
Uzbrūvēju alu pilsner caramel pale kviešu un auzu maisījums. Apiņi rūgtumam magnum aromātam 15 min mandarina bavaria whirlpool mandarina un dry hop mandarina. Jau trešā recepte ar vienādām sastāvdaļām, bet ar nelielām izmaiņām vienā no graudiem. Bet šoreiz aromāts un garša kā rabarberu maizei. Aromāts salds un kā rabarber plātsmaize. Garšā rūgts un mazliet rabarbers. Vai tas ir kāds defekts, jo vienā brūzī smaržoja līdzīgi. Pirmo reiz šādi. Pirms tam bija greipfrūts vai mandarīns. Tagad izlīda salds rabarbers. ??
Reālais OG 1.009
sarins89 hmm tiko sapratu ka garša un smarža ir pēc ērkšķogām. Un tā arī mandarina bavaria aprakstā ir minēts. Tad kā lai saprot kurā brīdī apiņiem būs viena vai otra vai trešā garša. Varbūt šoreiz es pārspīlēju ar kaķošanu, jo kā teicu pirms tam līdzīgai receptei bija citrusīga garša smarža.
Vai var kaķot jeb dry hop pārāk ilgi? Domāju fermentēt kegā, nokaķot un tad arī servēt no tā kega ar peldošo pludiņu un cauruli. Domāju lietotot maisu, lai apiņi vienkopus.
Kādam ir pieredze ar ilgstošu kaķošanu vai problēmām ar servēšanu no kega, kurā ir apiņi?
Es kaķoju kegā. Nekādus defektus neesmu jutis. Tiesa gan - tas kegs nestāv vairākus mēnešus. Parasti tiek izdzerts pāris nedēļu laikā.
Ilgākais turēti kegā ir mēnesi, apiņi bija nt kapsulā, viss bija ok. Bet pēc izjūtām, man liekas, utilizācija ļoti samazinās un daudz no aromāta tā arī paliek apiņos, drīzāk izdevīgāk ir bērt mazāk un uzreiz kegā. Pludiņam var pielikt filtru, pēc cold crash tur nevajadzētu daudz apiņu daļiņu peldēt apkārt.
Paldies par atbildēm! Došos atpakaļ uz universitāti, bet gribas joprojām brūvēt
Plāns ir iztikt ar 1 kegu un gatavot alu no ekstrakta ar 5l zupas katlu. Izmēģināšu gan apiņus zeķē, gan pa tiešo granulas, bet līdz šim ar pa tiešo granulām nebija veicies tik labi.
- Edited
JekabsG Zelcs bija uztaisījis un nopublicējis te forumā filtru no nt kapsulas, silikona korķa uz standarta dip-tubes, varbūt tas ir variants ar apiņu bēršanu pa tiešo?
Ja vien netaisa kaut kādu trako dubulto NEIPA, tad mierīgi var iztikt ar peldošo pludiņu (kas kegu iztukšo no augšas, nevis apakšas) plus mazo filtru:
https://www.bruve.lv/product/aprikojums/pildisana/peldosais-caureles-filtrs/
Man ne reizi nav aizdambējies. Un var bērt pa tiešo, iztiekot bez maisiem vai ņeržas kapsulām.
Pirmo reizi saņēmos darināt IPU. Vāriju - 09.10.2021. sākuma blīvums 1.060, Verdant raugs, raudzēšanas temperetūra 16 C, ceturdien pievienoju apiņus un redzēju baigo rauga cepuri.
17.10.2021. redzēju, ka burbuļi vairs nenāk domāju, ka jāsāk domāt par dzesēšanu un pildīšanu, bet paverot vāku rauga cepure tāda pati kā ceturdien. Ko eksperti ieteiks nest dzesēt, vai gaidīt līdz nedēļas beigām, vai noņemt rauga cepuri un mērīt beigu blīvumu?
Ints Tā ir šī rauga raksturīga īpašība, pat pēc cold crash virspusē peld pamatīgas rauga "salas". Es "pabīdītu" malā raugu un ņemtu paraugu.
Parasti nedaudz pakratot (pašvunkājot) vairums noiet dibenā