Dedzināto iesalu parasti pievienoju pēc cukura pauzes ceļot uz MASHout.

17 days later

Jautājums Corny kegu lietotājiem:
    Vai arī jums Gas Post iziet no ierindas daudz biežāk nekā Liquid post? Man jau kādiem 3 Gas Post ir izgājis no ierindas iekšējais atsperes mehānisms (puppet). Man ir šāda veida:

Tad man ir vēl šāds rezerves Gas Post, bet tas maniem kegiem neder. Izskatās, ka ir atšķirība vītnes garumā. Laiž cauri:

Vai es daru kaut ko nepareizi? Vai arī tā ir bieža problēma Corny kegiem? Kāda citiem pieredze?

Zelcs Es arī testam nopirku vienu komplektu, cerībā ka varēs visiem kegiem nomainīt uz jauniem un arī tā pati problēma, netur spiedienu, jo nevar normāli uzskrūvēt.

Bet es piemērīju jaunā komplekta "iekšienes" un viss ideāli ielīda vecajā postā, padarot to normāli izjaucāmu un tīrāmu. Nopirku atsevišķi komplektu ar atsperēm un "galvām" un nomainīju visiem kegiem. Ir gan nianses, jo dažiem kegiem nācās piemeklēt, kāda "galva" labāk der, jo kegi no dažādiem ražotājiem un uz kādu mm desmitdaļu tie posti tomēr atsķīrās un arī ķīnieši ražo pēc saviem standartiem, bet nu tagad viss ok.

Ja Tev vajag, varu pret kādu alu samainīt oriģinālās "iekšienes".

dzeruvaru Tavs padoms atrisināja manu problēmu. Es nebiju iedomājies, ka var samainīt tikai iekšienes (poppets). Mainīju uzreiz visu komplektu (posts+poppets). Tagad vecajam postam nomainīju popetu no vecā (ar to trijkāji apakšā) pret jaunu (universālo ar garo atsperi, bez trijkāja). Popeta gals mazliet izlīda vairāk uz āru. Tomēr spiedienu tur labi.
        Problema atrisināta. Paldies forumam un @dzeruvaru !

11 days later

Vai skalojot graudus vairākas reizes ar siltu ūdeni ap 40 grādiem var dabūt gala rezultātā alus kurš ir savelkoš uz mēles. Kā kivi miza?
        Un kā to var labot?

sarins89 papētot googli kā iemeslus min pārāk karsts skalojamais ūdens un ph līmenis. Manā gadījumā vai tad krāna karstais ūdens var izvilkt no grauda apvalkiem tanīnus? Jā skaloju graudus ar pārāk daudz ūdens, bet ūdens nebija karsts. Joks tāds ka tagad nezinu ko darīt ar 49 litriem smaržīga, bet nedzerama alus...

sarins89 jā, pārlieku daudz skalojot var dabūt tanīnus, tā cilvēki raksta. Kā labot- neskalot tik daudz. Gatavu tanīnainu alu droši lej ārā, ja nedzerams

PeterisT vēl par gatavu saukt nevar. Pagājusi tikai nedēļa rūgstot. Angļu forumi iesaka nodzidrināt. Tikai kas būtu labākais variants kā to izdarīt?

sarins89 mēs sidru dzidrinām ar želatīnu. strādā perfekti. gan jau alum arī tā var. iegooglē precīzi instrukciju, pa forumiem ir kaut kur. Populāra metode.

a month later

Kādam vēl izmantojot kā pamata iesalu Latraps pale ale ir izteikta riekstu garša un smarža? Pēdējos alos nevarēju saprast no kurienes tāda piegarša. Līdz izlasiju ka tieši pale ale ir riekstu notis. Laikam pāriešu atpakaļ uz pilzenes iesalu.

8 days later

Dzerot BA Lager, kas radīja patīkamas garšas sajūtu izmaiņas ipu laikmetā, nodomāju - kur varētu dabūt b/u sarkanvīna ozolkoka mucas?! ir kādām idejas?

rreinis Vīna mucas gan jau var dabūt, bet tilpums tak būs 200+ litri... Varbūt pirkt ozolkoka čipsus, izmērcēt pāris mēnešus aromātiskā sarkanvīnā un pēctam čipsus alū. Laikam lai neoksidētos čipsi alū būtu jātur kegā zem CO2 spiediena

6 months later

Veicu ūdens analīzes ūdenim, ko izmantoju brūvēšanā. Kāds varbūt var komentēt?
                        No manām nelielajām zināšanām redzu, ka hlorīdu un sulfātu attiecība vairāk līdzinās IPA ūdens profilam

JekabsG var veidot savu ūdens profilu brewfather.app un tad pielāgot katram alus stilam atsevišķi, programma tev sarēķinās cik vajag sālīt udeni un ar ko

6 days later

JekabsG
                          dzīvo laukos uz dolomīta? nezinu cik tieši kaitīgi lietot uzturā minerālmēsliem bagātu ūdeni, bet es laikam izvairītos no normām neatbilstoša. cietība ar pamatīga.

a month later

Jautājums vai šīs ūdens analīzes var salikt Brefather vai arī jāsūta citas analīzes ?

22 days later

Kāds var man palīdzēt ar specifisku lietu iegādi? Es domāju no brouwland pasūtīt Brewzilla 55l fermenterus. Ar viņiem var raudzēt zem spiediena, pēc tam arī ar pludiņu saliet pa pudelēm. Es nekad neesmu ņēmies ar gāzi. Parasti pudeles pildīju ar gravitāti un parasto pudeļu pildītāju, kas strādā uz atsperi. Procesu aptuveni saprotu, taču gribētos saprast kādus tieši palīgrīkus jāpiepērk, kur labāk gāzi pirkt, kā visu saslēgt.. Gribu vārīt double batchus ar grainfatheri un mazliet pacelt kvalitāti. Šķiet labs ķēriens tie Fermzillas.

Šeit ir pats fermenteris.
                              https://brouwland.com/en/fermentation-vessels/10572-fermzilla-starter-kit-55-litre.html

Te ir viens džeks, kas tieši to pašu dara:
                              https://youtu.be/wis_778lwgw?t=1389

edit: labi, nevermind. Man nav iespējas tik lielas tvertnes atdzesēt atsevišķi un istabas temperatūras alu ar gāzi laikam baigi nesanāks sapildīt pudelēs.

DavisLapa
                                Iesaku Fermzilla All rounder. Aizņem mazāk vietas un nav lielas vajadzības priekš tā apakšējā vārsta. Bieži tikai rodas problēmas ar to.
                                Es parasti fermentēju zem spiediena ar spunding valve 15-20psi istabas temperatūrā un pēc tam leju kegos. Var liet no Fermzillas kegā bez atdzesēšanas. Būs mazliet vairāk nosēdumu, bet ir okei. Iesaku liet ar 'closed transfer'. Alus līnija savienota ar alus līniju un CO2 līnija ar CO2. Pēc tam var liet pudelēs, bet es parasti atstāju kegos.
                                Manuprāt, ja gribi tiešām pacelt brūvēšanu uz nākamo līmeni, apsver lietota leduskapja iegādi, lai var viegli darboties ar kegiem.
                                Gāzi var dabūt Elme Messer. Jāuztaisa līgums, samaksā drošības naudu par balonu un maksā par gāzi.