oi, ar malku tak iet pāri un vārās kā traks. ja vārās. es ar sākumā pāris reizes šitā uzvārīju, grūti trāpīt vienmērīgu viršanu.

    Kompots Šķidruma virsmas laukums. 40L emaljētajam katlam tas diametrs ir samērā liels, tā ka tvaiko daudz.

      kastrolis Vārīšanos šajā reizē sanāca uzturēt salīdzinoši vienmērīgu. Pieskatīju un nebija tikt traki, lai ietu pāri.
      Bet viennozīmīgi šis vārīšanas veids nav baigais variants, ja plānots regulāri brūvēt.

      dzirnavnieks
      Jā, sanāk ka praktiski visai apakšējai virsmai klāt bija uguns. Domājams būs bijusi baigā tvaikošana.

        Par kompensētajiem zudumiem - lietoju BIAB un BeerSmith, tur attiecīgos zudumus ierēķina iejavošanas apjomos. Iztvaikošanas % tiek ņemts no konkrētā brūvēšanas ekipējuma un ir koriģējams.

          dzirnavnieks attiecīgos zudumus ierēķina iejavošanas apjomos

          Kā ir ar zudumiem misas vārīšanas procesā? Vai šajā gadījumā, kad misa tiek vārīta jau kopā ar apiņiem un ir zudumi, ir iespējams vēl vārītu ūdeni liet klāt?

            Kompots
            Jā noteikti var un vajag liet klāt ūdeni, ja grib beigās plānoto blīvumu.

              2 months later

              Sveiki! Misiņš ir piemērots un drošs saskarsmei ar misu? Ir pieejamas misiņa trubas dzesētāja pagatavošanai.

                Sveiciens! Jautājums par karbonizāciju... misa norūga, ar cukura mērtrauku pievienoju klāt pašu cukuru un salēju pa pudelēm. Laikam pasteidzos un pēc 1dienas istabas temperatūrā aiznesu uz pagrabu. Pēc 2 nedēļām pagrabā, gribēju paņemt un noprovēt, kas tad nu sanācis.. bet maza vilšanās, uzgāzējies baigi švaki vai vispār nav, putas neturas un burbulīši maz. Jautājums, vai drīkst ienest atpakaļ istabas temperatūrā uz pāris dienām, lai uzgāzējas un nest vēlreiz atpakaļ uz pagrab? Visādi citādi alus ir sanācis garšīgs. 🙂

                  Parasti gāzēju istabas temperatūrā 2 ned, tā ka droši vari nest atpakaļ. No tevis rakstītā neuztvēru kā sajauci cukuru - iebēri fementerī un tad pudeļoji?

                    mēs arī 1-2ned. un iepildam arī pa pet pudelei, kuru čamdot ļoti ērti noteikt karbonāzicijas līmeni

                      dzirnavnieks

                      Cukuru pievienoju pavisam vienkārši, iebēru pudelē (sausā veidā), ir tas dozators priekš 0,3l , 0,5l un 0,75l tilpumiem.. tad sapildīju pudeles, azikorķēju un viss.

                        kurzemnieks

                        Nāca līdzi starta komplektam, pavisam vienkāršs, kā karotes tipa, attiecīgi pa 2/4/6 gramiem beras. Atsevišķi Akciza mājas lapā pārdodas.

                          Kāda materiāla detaļas jāmazgā?

                            Vispārēja tīrīšana - stikls, NT, plastmasa