oi, ar malku tak iet pāri un vārās kā traks. ja vārās. es ar sākumā pāris reizes šitā uzvārīju, grūti trāpīt vienmērīgu viršanu.
jautājumi un atbildes
Kompots Šķidruma virsmas laukums. 40L emaljētajam katlam tas diametrs ir samērā liels, tā ka tvaiko daudz.
kastrolis Vārīšanos šajā reizē sanāca uzturēt salīdzinoši vienmērīgu. Pieskatīju un nebija tikt traki, lai ietu pāri.
Bet viennozīmīgi šis vārīšanas veids nav baigais variants, ja plānots regulāri brūvēt.
dzirnavnieks
Jā, sanāk ka praktiski visai apakšējai virsmai klāt bija uguns. Domājams būs bijusi baigā tvaikošana.
Par kompensētajiem zudumiem - lietoju BIAB un BeerSmith, tur attiecīgos zudumus ierēķina iejavošanas apjomos. Iztvaikošanas % tiek ņemts no konkrētā brūvēšanas ekipējuma un ir koriģējams.
dzirnavnieks attiecīgos zudumus ierēķina iejavošanas apjomos
Kā ir ar zudumiem misas vārīšanas procesā? Vai šajā gadījumā, kad misa tiek vārīta jau kopā ar apiņiem un ir zudumi, ir iespējams vēl vārītu ūdeni liet klāt?
- Edited
@Juris atsūti lūdzu savus kontaktus uz edgars@labietis.lv
Gribu ar alu nesaistītu konsultāciju
Sveiki! Misiņš ir piemērots un drošs saskarsmei ar misu? Ir pieejamas misiņa trubas dzesētāja pagatavošanai.
Misiņam mēdz pievienot svinu.
Sveiciens! Jautājums par karbonizāciju... misa norūga, ar cukura mērtrauku pievienoju klāt pašu cukuru un salēju pa pudelēm. Laikam pasteidzos un pēc 1dienas istabas temperatūrā aiznesu uz pagrabu. Pēc 2 nedēļām pagrabā, gribēju paņemt un noprovēt, kas tad nu sanācis.. bet maza vilšanās, uzgāzējies baigi švaki vai vispār nav, putas neturas un burbulīši maz. Jautājums, vai drīkst ienest atpakaļ istabas temperatūrā uz pāris dienām, lai uzgāzējas un nest vēlreiz atpakaļ uz pagrab? Visādi citādi alus ir sanācis garšīgs.
Parasti gāzēju istabas temperatūrā 2 ned, tā ka droši vari nest atpakaļ. No tevis rakstītā neuztvēru kā sajauci cukuru - iebēri fementerī un tad pudeļoji?
mēs arī 1-2ned. un iepildam arī pa pet pudelei, kuru čamdot ļoti ērti noteikt karbonāzicijas līmeni
Cukuru pievienoju pavisam vienkārši, iebēru pudelē (sausā veidā), ir tas dozators priekš 0,3l , 0,5l un 0,75l tilpumiem.. tad sapildīju pudeles, azikorķēju un viss.
neimets132
Kas tas par dozatoru, un kur viņu dabūji? Ērti izmantot?
Nāca līdzi starta komplektam, pavisam vienkāršs, kā karotes tipa, attiecīgi pa 2/4/6 gramiem beras. Atsevišķi Akciza mājas lapā pārdodas.
neimets132 Tad vien parāk zemā temperatūra būs pie vainas
Rīgā var kaut kur nopirkt PBW?
Kāda materiāla detaļas jāmazgā?
Vispārēja tīrīšana - stikls, NT, plastmasa