Vobla Re ku sadalīju kviešu alus vārījumu četros bunduļos un katru ar citu raugu raudzēju, var pavērot kā raugs maina dzidrumu un krāsu;
2 litrenē- MJ BELGIAN WIT M21 RAUGS, FG 1,010
1 litra- US-05 , FG 1,009
0,3l bez etiķetes- MJ BAVARIAN WHEAT M20 RAUGS, FG 1,008
0,3l ar etiķeti- MJ FRENCH SAISON M29 YEAST, FG 1,002
Par šo sadalīto vārījumu secinājumi:
Manuprāt vis labākā versija bija ar MJ BAVARIAN WHEAT M20 RAUGu, šeit visvairāk bija izteikts kviesiskums, garšvielu nianses kā arī estēri, bet citiem labāk patika MJ BELGIAN WIT M21 RAUGS versija jo tai nebija tik izteikta estēru klātbūtne bet patiesībā bija diezgan līdzīgi ar atšķirību par 10% max.
Versija ar MJ FRENCH SAISON M29 YEAST protams ir cits stāsts, raugs pamatīgi noēda visas liekās garšas, atstājot tās fonā, un dominēja saizona raksturīgās rauga garšas, nekādu pārsteigumu.
Nu a US-05 gan bija kļūda, ļoti neizteiksmīgs, ūdeņains, galīgi neder šai kompānijai, tas ir kā treniņtērpā uz operu aiziet.
Taisnības labad jāsaka ka Bavārietis un Saizons tika raudzēti pie +25 grādiem a pārējie pie 20, tas varētu arī dot pārsvaru estēru frontē.