Nu es tieši par šādu reduktoru runāju! 4 ar centiem € iekš DEPO. Der tikai zupu uzsildīt pārgājienā pie ugunskura! (tas salīdzinot ar to kuru tagad izmantoju) :)

27l katlu ar zupu mierīgi silda. Griežu pat nost deglim jaudu, jo raujas pāri. https://www.youtube.com/watch?v=Uub-Nzb_CcA&feature=youtu.be&t=2m2s

Nav jau svarīgs tikai spiediens izejā, bet arī reduktora caurplūde. Importīgie neregulējamie bumbuļi ar lielu caurplūdi ir daudz lielāki par depo parastajiem bumbulīšiem.

• [deleted]

nu es ar tādu ^^^^ bumbuli 35L esmu vārījis un liesmu vēl varēja diezgan lielāku uzgriezt, ja pareizi atceros tad kārtīgs boils ar ~pus liesmu bija.

es domāju, ka uzvārīt mierīgi var vairāk, tikai atkarigs no āras temperatūras, vai tam deglim un katlam kaut kas ir apkārt, lai siltums nezūt, no pareizas gaisa padeves regulācijas un cik ātri gribas to mantu uzsildīt.

pwp said: nu es ar tādu ^^^^ bumbuli 35L esmu vārījis un liesmu vēl varēja diezgan lielāku uzgriezt, ja pareizi atceros tad kārtīgs boils ar ~pus liesmu bija.

es domāju, ka uzvārīt mierīgi var vairāk, tikai atkarigs no āras temperatūras, vai tam deglim un katlam kaut kas ir apkārt, lai siltums nezūt, no pareizas gaisa padeves regulācijas un cik ātri gribas to mantu uzsildīt.

Tieši tā! Var, un vāra arī! Tikai baigi daudz to "ja" ! ;) P.S. kamēr nebiju ticis pie sava līdzšinējā reduktora, man arī likās ka šis ir ļoti! Tā pat kā man likās, ka alus pārliešanai no spaiņa var iztikt bez krāna spainī!

20 days later
            6 days later

Piekrītu Linardam, paņemiet pamēģināt "metināmā" reduktoru un redzēsiet uz ko tas 7.5kw deglis ir spējīgs! Vārīt var jau ar jebkuru, bet laiks, kas jāgaida lai paceltu līdz burbulim ievērojami saīsinās ar metināmā reduktoru un nav nemaz jādomā par metāla plāksnēm apkārt un āra temperatūrām.

Tik neaizmirstiet gaisa padevi deglim atvērt līdz galam vaļā.

ar sadzīves reduktoru neatceros kā bija, bet visos citos gadījumos liesma atdalās no degļa, nesadeg ja tā pavairāk atgriež. neatceros kad reduktors būtu bijis šaurā vieta.

a year later

Padalīšos ar mūsu pieredzi un secinājumiem par vārīšanu ar gāzi.
                Vasarā strādā viss, bet mēs vāram garažā un ziemā- tur pasākums tikai sākas🙂
                1) Tikai tīrs propāns. Propāna/butāna maisījums, bija pieklīdis viens balons, nedeg ar kārtīgu liesmu.
                2) Krievu reduktors REDIUS BPO-5-3 vai nu ir sūds, vai izbeidzies, bet nedod spiedienu ziemā. Vasarā iepriekš strādāja lieliski, bet kad pieslēdzām divus 7,5kW degļus vārīt varēja tikai tad kad balonu sildijām ar 2kW elektrisko sildītāju.

image img-20180128-123257.jpeg

image img-20180128-123307.jpeg

3) Sapratām ka 2 degļus pie viena reduktora nesanāk, pārgājām pies shēmas- 1 reduktors katram deglim.
                4) Eksperimenta nolūkā salīdzinājām spiedienu ko dod vecais krievu reduktors, pret jauno Ukraiņu
                http://irwintools.lv/gazes-instrumenti/reduktori/propana-reduktors-bpo-5dm-d.html
                Ukraiņu DOMET ir galvas tiesu labāks. Spiediens pie vienādiem apstākļiem daudz lielāks, kur Krievu nokritās uz 0, Ukraiņu dod 0,15 bez problēmām

PeterisT 3) Sapratām ka 2 degļus pie viena reduktora nesanāk, pārgājām pies shēmas- 1 reduktors katram deglim.
                  Par šito lūdzu lēnāk un lielākiem burtiem. Piemontēji divus reduktorus pie viena balona, vai katram deglim savs balons?
                  Man Ukraiņu reduktors pavelk divus 7,5kw degļus. Vāru gan tikai 40-45 L misu 50 L katlā. Ir OK.
                  Prātā jau nākošais līmenis - 125-150 L katls, lai vārītu 100-120 L misu, bet no foruma tā arī neesmu sapratis, vai mans 7,5kw deglis to pavilks. Informācija šajā tēmā pretrunīga... Kādi Tev apjomi?

katram deglim+reduktoram savs balons. Balons nav jāpērk, tos dod lietošanā intergāze, kur ar tīru propānu dala. Ar šo 7,5kW degli uzvārīt 120 litrus? Gan jau ka var... tik kādā laikā... jāmēģina. Bet es noteikti uz tādu apjomu liktu katram deglim savu reduktoru. Un ir jau atšķirība kāda temperatura telpā/ārā.

Mana pieredze par degļiem: vāru ar 9kW degli, lietošanā ir tīs katli, atšķirībā no receptes un apjoma, mazais 60l, vidējais 100l un lielais ~220l, kurā gan līdz šim vairāk par 130l gatavās misas vienā reizē neesmu ieguvis. Tad nu tā - kad vāru lielo vārījumu, tad ar manu degli ir par švaku. Vēsākā laikā piepalīdzu ar vienu vai divām spirālītēm 750w katru, lai ātrāk uzsit mutuli, uzturēt vārīšanu pietiek tikai gāzi. Lietoju tīru propānu, ir regulējamais reduktors, bet manā gadījumā vājā vieta ir tieši deglis (gaisa piekļuve) jo pie pārāk liela spiediena no balona liesma deglī mēdz atsevišķās "forsunkās" nodzist, nogriez mazāku padevi - atkal deg. Rūkdamu kā veco benzīna lodlampu nedabūju, bet nu tas kā trūkums ir tikai lielajam katlam. Ar mazajiem viss kā nākas. Tāpēc atļaušos izteikt savu viedokli ka ar augstākpieminēto 7,5kW degli priekš 100-120+ litriem būs nedaudz par īsu. Var jau vienmēr piesildīt ar elektrību un lielu lomu spēlē arī skalošanas ilgums - attiecīgi cik daudz katlā ir misas, kad šķil klāt liesmu. Varbūt, kamēr pārskalojās pēdējie litri, tikmēr katls jau paspējis aizvārīties un jaudīgāks deglis šā vai tā nedotu ieguvumu laika izteiksmē (vien varētu notvaicēt vairāk litrus). Nepamēģināsi, neuzzināsi.

Paldies, kungi! Skaidrs tas, ka nekas skaidrāks nepalika.... Man jau šķita, ka 100 L teorētiski ir tā kritiskā robeža priekš mana degļa.
                        PeterisT. - Divi degļi manu telpu piesilda ātri. Nevāru jau lidmašīnu angārā....
                        Lynx85. - Tā arī daru. Kad nofiltrējas litri 20, ceļu katlu uz vārīšanu. Pārējo laižu mazākos traukos un pakāpeniski pievienoju vārkatlam. Pēdējos litrus trīs pieleju jau pēc apiņu pievienošanas un vārīšanās laikā, lai nepāriet pāri katlam. Tā izdodas dabūt gala produktu uz litriem 40. Aizvārīties gan nekas nepaspēj. Pēc filtrēšanas jāgaida vēl minūtes 15, līdz uzsit mutuli.

Man trīs katli un kegs ūdens uzsildīšanai. Izmantoju tikai gāzi un manipulēju ar diviem degļiem. Reduktors un balons (parastais ar butānu) gan pagaidām tikai viens. Divatā mierīgi trīs vārījumi dienā .

kurzemnieks Nu re - šķiet ka pats jau atbildēji par degļa jaudām priekš 100l - ja nepaspēj aizvārīties kamēr saskalo 45-50l misas, tad cik ilgi būs jāgaida lai uz mutuli paceltu vēl tikpat? Pieņemu ka tas jau var uz stundu ieilgt, ne vairs nieka 15min...
                          Turklāt, kā es uz to skatos - ja sāk mutuļot vēl pirms skalošanas beigām, tas ir, tukšākā katlā, tad stipri vieglāk tikt galā ar putošanos. Man viens no iemesliem, kāpēc pārgāju uz lielākiem katliem bija tieši šis, nav jāvaktē kad tad nu katliņš ies pāri jo 58l katlā gribās dabūt 63l misas 😃

papildināšu PeterisT par reduktoriem
                            1. tas krievu mums kalpoja 1.5gadus, ir sajūta, ka sākumā bija OK, bet ar laiku ir saguris
                            2. ukraiņu reduktoram kietni labāki izmēri, uz eiropas balona ērti skrūvējās, to Redius vajadzēja bik ar mātes vārdiem paskubināt, lai uzskrūvētos

5 months later

Sveiki biedri,
                              Vai kāds nezin kur labo gāzes iekārtas un kur vislabāk aizvest salabot degli? Kaut kā gadijās nejauši ar kāju aizķert padeves grozāmo slēdzi un vairs negriežas ne uz vienu pusi. Plus likās ka pie korpusa jutu noplūdi. Pret gāzi izturos ar respektu un pašam negribās tēlot mehāniķi šajā sakarā. Varbūt kāds ir kaut kur labojis vai apkalpojis savas gāzes iekārtas?
                              Ja nu nesanāks, būs jādomā kas cits. Ļoti gribās kaut ko savārīt 😃

a year later
                                10 months later

Labdien,
                                Šodien nopirku 27L gāzes balonu un to populāro 7.5W četrkāju degli.
                                Vai tiešām nepieciešams kaut kāds jaudīgais reduktors, lai viss darbotos?
                                Biju Senukai, tur ir tikai parastais mājas plīts vads ar reduktoru.
                                Sanistal veikalā bija kaut kāds jaudīgais reduktors par 40eur - baigi sālīti.

Varbūt varat padalīties ko lietojat, kur meklēt reduktoru un vadus, lai varu sameistarot savējo?

Paldies.