• Izejvielas
  • Apiņu pasūtīšana, audzēšana, novākšana

pekains said: Sveiki kungi padalīšos ar vērojumiem un minējumiem: Stādīju Straupē visiem apstākļi vienādi: Aroma: auga labi Select: mazāk labi Target: vēl mazāk labi Magnum: tam vispār nepatika augt tikai viens čiekuriņš Zaļiem kaut kādas atškirības varēja sagaršot, bet tad uztaisīju tējiņas: aroma, select, target - visi garšoja gandrīz vienādi ar spēcīgu žāvētu salmu piegaršu. Ļoti līdzīgi kā mežinieki. Iespējams tāpēc ka pirmgadnieki; Straupes klimats nepatīk Vasara nepatika; Mežinieki samaitāja Biju domājis ka magnums būs visstiprākais. Labi, kurpe nespiež, skatīsies kā šie uzvedīsies nākamgad! Kā jums?

Man ir šīs pašas šķirnes (pieļauju, ka arī no AndisL ņemts:), pirmajā gadā atnesās tikai Spalter Select, dodot 80g mazus apinīšus, pārējie nīkuļoja, bet gan jau nākamgad būs nopietnāk. Visu uzreiz bez žāvēšanas sasaldēju, lai vairak aromāta saglabātu.

    2 months later

    Vai kādam nav iemaināmi sauja apiņu čiekuri kaut kur Pārdaugavā vai Jelgavā? Izskatam ir nozīme, nekam citam. Nepieciešams fotogrāfam. Dodu alu! ;)

      Rīt pēcpusdienā braucu uz Jelgavu. Varu aizvest, bet nu izskats nav kā svaigiem. Ja bildēs var krāsu uzlabot, tad varētu derēt. Pirktie čiekuri noteikti būs smukāki, pareizā laikā ievākti un kaltēti. Man tādi pavērušies. Šis tāds rezerves variants, bet īsti Zemgalē auguši. Varu iedot vairāk lai ir ko piebērt katlā un uz etiķetes uzrakstīt.

        a bildes no šejienes neder? šajā pat lapā ir vairākas.

          Ir maiss ar poļu pērnajiem apiņiem, ap litru tilpumā. Veseli čiekuri ne gluži, teikšu - negranulēti. Krāsa - kā jau kaltētai zālei. Pat aromāts ir, ja fotogrāfs profesionāls. Zoļiks. E-pastu biežāk lasu. Ja nav alus virs 70IBU, tad mainu pret smaidu.

            18 days later

            Šodien (22.01.17) pa TV6 15 raiījuma "Netīrie darbi" 20 sērija bija par apiņu audzēšanu, novākšanu un apstrādi izslavētajā Jakimas ielejā līdz pat piegādei Hop Union. Ļoti interesanti, iesaku noskatīties kam ir ineraktīvais TV vai netā. Tik ar netīriem darbiem tur gan nekāda sakara nav:)

              Noskatijos, neko daudz jaunu gan neuzzinaju, tik interesants fakts, ka 80% no ASV apiniem sarazo 40 gimenes (apinu fermas).

                Aired 2008. Pa šo laiku cipars var būt pamainījies.

                  Ugis said: Noskatijos, neko daudz jaunu gan neuzzinaju, tik interesants fakts, ka 80% no ASV apiniem sarazo 40 gimenes (apinu fermas).

                  Jā, daudz jauna nebija bet svētdienā vieglā reibumā to skatoties bija emocionāls baudījums, redzot tās tonnu tonnas, iedomājoties aromātu kas tur virmo un vēl to ka manā saldētavā mītošie Cascade iespējams ir tieši no turienes:)

                    a month later

                    Apiņu piedāvājums ar recepetēm http://www.hops-comptoir.com/content/126-porter-beer

                      25 days later

                      Šodien svētki- pamanīju pirmos apiņu asnus dārzā, un šogad labprāt pieliktu kolekcijai vēl kādu šķirni. Vai kādam nav iekāriens apmainīties ar saknenīšiem? Atceros, Unikis te piedāvāja Cascade, ļoti gribētu ieaudzēt šo+ varbūt vēl kādam ir interesantas šķirnes? Pretī varu piedāvāt vai nu no AndisL dabūtos nu jau ieaudzētos Spalter Select, Aroma, Target un Magnum, vai pašbrūvētu aliņu, vai kādu labu komerciālu paragu, vai kādu naudas gabalu- kas nu kuram sirdij tuvāks :)

                        6 days later

                        Hi from Lithuania, all. Sorry for English, but if someone would be interested to get/trade some hops I have Marynka, Sybilla, Fredos taurieji, Fredos derlingieji and Saaz rhizomes. Contact me if interested.

                          pofke Hi! I would be interested to trade, i am growing Spalter Select, Hallertau Aroma, Target and Magnum. If you're interested, please contact me at artuurs.dumbris(at)gmail.com

                            Sveiki visiem! Vēlos atrast kādu no populārākajiem apiņu šķirņu stādiņiem (Magnum, Cascade utt.), ko iestādīt pie mājas. Atlīdzība naudā vai mājbrūvējumos. Lūdzu zvanīt vai SMS 263četri0000 Aināram.

                              3 months later

                              Mans Target apinis ir sajucis prātā un no vienas stīgas ražo divas galotnes. Vai šo vajadzētu apkarot, vienu izlauzt, vai ļaut, lai turpina savu eksistenci?
                              image apin.jpeg

                                4 months later

                                Kadi rezultati apinu audzesana sosezon?
                                Es vakar novacu no saviem cascade un centennial kopa 900g ciekuru, +200g kops pagajusa gada. Dala mazako ciekuru jau bija pabrunejusi un parak mazi, bet kartigak lasot vareja krietni virs kilo novakt. Vareja kadu nedelu atrak varbut lasit (pagasgad 24.09 novacu), soreiz nekaltesu, iemetu saldetava un nakosaja nedela pie izdevibas uzvarisu Harvest ale ar zaliem ciekuriem.

                                P.S. Saja sakara, varbut kadam ir 50-100g vecu un siltuma glabatu apinu (kadi paris gadi)? Skirnei nav nozimes, labak kko no eiropas skirnem, gribu drizuma iemeginat velreiz spontano fermentaciju, lambiku stila, tapec gribu ari vecus apinus likt klat, lai ir ka nakas!

                                  Ja neviens neatsauksies, jau izdomaju alternativu! Alko Outlet bruvesanas sturisos redzeti briesmiga paskata sadzeltejusi apini (magnum un hersbrucker laikam), glabati siltuma sazin cik ilgi- ka reiz tas, ko man vajag! 😄

                                  Magnumu gan labāk neņem. Tam alfa skābes nebūs noārdījušās arī pēc daudziem gadiem siltumā. Turklāt pareizi "vecinātiem" apiņiem vajadzētu glabāties skābeklim brīvi pieejamā vidē, nevis iepakotiem vakuuma maisiņos.

                                    Aged Hops
                                    Breweries that produce spontaneously fermented beer often add hops that have
                                    been aged for several years prior to brew day. Warm temperatures and exposure
                                    to air causes the alpha acids in hops to oxidize, reducing the bitterness they
                                    contribute. While isomerized alpha acids are also partly responsible for the
                                    antimicrobial properties of hops, enough other compounds survive oxidation for
                                    the hops to retain antimicrobial activity. Thus, aged hops allow for a higher
                                    hopping rate, providing protection against certain microbes without making the
                                    beer excessively bitter.
                                    (..)
                                    While aged hops are a traditional ingredient in Belgian lambics, they are not
                                    necessary for the vast majority of sour beers, including pitched Belgian-style
                                    lambics. When pitching a culture of brewer’s yeast along with a variety of other
                                    microbes, the wort does not need the antimicrobial protection that traditional
                                    spontaneous fermentations require. By contrast, the spontaneous fermentation
                                    process calls for a high hopping rate to inhibit certain microbes from becoming
                                    dominant before the wort fully cools. The chief concern Belgian lambic brewers
                                    have is that wild strains of heat-tolerant Lactobacillus will lower the pH of the
                                    wort too quickly, thus inhibiting the Saccharomyces before it has a chance to
                                    complete its fermentation. If you added enough un-aged hops to inhibit the heattolerant
                                    Lactobacillus, the resulting beer would be overly bitter.
                                    For Belgian lambic brewers, 4 oz. aged hops per 5 gal. batch (120 g per 20 L)
                                    is the current standard rate (this is equivalent to 25 oz./bbl. [0.6 kg/hL]).37
                                    American brewers have mostly settled on rates below that, typically using 2.6–
                                    3.3 oz. per 5 gal. (80–100 g per 20 L), equivalent to 16.1–20.5 oz./bbl. (0.4–0.5
                                    kg/hL).
                                    (AMERICAN SOUR BEERS
                                    Innovative Techniques for Mixed Fermentations
                                    MICHAEL TONSMEIRE)