Paldies, pieņemšu!
Apiņu pasūtīšana, audzēšana, novākšana
a bildes no šejienes neder? šajā pat lapā ir vairākas.
Ir maiss ar poļu pērnajiem apiņiem, ap litru tilpumā. Veseli čiekuri ne gluži, teikšu - negranulēti. Krāsa - kā jau kaltētai zālei. Pat aromāts ir, ja fotogrāfs profesionāls. Zoļiks. E-pastu biežāk lasu. Ja nav alus virs 70IBU, tad mainu pret smaidu.
Šodien (22.01.17) pa TV6 15 raiījuma "Netīrie darbi" 20 sērija bija par apiņu audzēšanu, novākšanu un apstrādi izslavētajā Jakimas ielejā līdz pat piegādei Hop Union. Ļoti interesanti, iesaku noskatīties kam ir ineraktīvais TV vai netā. Tik ar netīriem darbiem tur gan nekāda sakara nav:)
Noskatijos, neko daudz jaunu gan neuzzinaju, tik interesants fakts, ka 80% no ASV apiniem sarazo 40 gimenes (apinu fermas).
Aired 2008. Pa šo laiku cipars var būt pamainījies.
Ugis said: Noskatijos, neko daudz jaunu gan neuzzinaju, tik interesants fakts, ka 80% no ASV apiniem sarazo 40 gimenes (apinu fermas).
Jā, daudz jauna nebija bet svētdienā vieglā reibumā to skatoties bija emocionāls baudījums, redzot tās tonnu tonnas, iedomājoties aromātu kas tur virmo un vēl to ka manā saldētavā mītošie Cascade iespējams ir tieši no turienes:)
Apiņu piedāvājums ar recepetēm http://www.hops-comptoir.com/content/126-porter-beer
Šodien svētki- pamanīju pirmos apiņu asnus dārzā, un šogad labprāt pieliktu kolekcijai vēl kādu šķirni. Vai kādam nav iekāriens apmainīties ar saknenīšiem? Atceros, Unikis te piedāvāja Cascade, ļoti gribētu ieaudzēt šo+ varbūt vēl kādam ir interesantas šķirnes? Pretī varu piedāvāt vai nu no AndisL dabūtos nu jau ieaudzētos Spalter Select, Aroma, Target un Magnum, vai pašbrūvētu aliņu, vai kādu labu komerciālu paragu, vai kādu naudas gabalu- kas nu kuram sirdij tuvāks :)
Hi from Lithuania, all. Sorry for English, but if someone would be interested to get/trade some hops I have Marynka, Sybilla, Fredos taurieji, Fredos derlingieji and Saaz rhizomes. Contact me if interested.
Sveiki visiem! Vēlos atrast kādu no populārākajiem apiņu šķirņu stādiņiem (Magnum, Cascade utt.), ko iestādīt pie mājas. Atlīdzība naudā vai mājbrūvējumos. Lūdzu zvanīt vai SMS 263četri0000 Aināram.
Mans Target apinis ir sajucis prātā un no vienas stīgas ražo divas galotnes. Vai šo vajadzētu apkarot, vienu izlauzt, vai ļaut, lai turpina savu eksistenci?
Kadi rezultati apinu audzesana sosezon?
Es vakar novacu no saviem cascade un centennial kopa 900g ciekuru, +200g kops pagajusa gada. Dala mazako ciekuru jau bija pabrunejusi un parak mazi, bet kartigak lasot vareja krietni virs kilo novakt. Vareja kadu nedelu atrak varbut lasit (pagasgad 24.09 novacu), soreiz nekaltesu, iemetu saldetava un nakosaja nedela pie izdevibas uzvarisu Harvest ale ar zaliem ciekuriem.
P.S. Saja sakara, varbut kadam ir 50-100g vecu un siltuma glabatu apinu (kadi paris gadi)? Skirnei nav nozimes, labak kko no eiropas skirnem, gribu drizuma iemeginat velreiz spontano fermentaciju, lambiku stila, tapec gribu ari vecus apinus likt klat, lai ir ka nakas!
Ja neviens neatsauksies, jau izdomaju alternativu! Alko Outlet bruvesanas sturisos redzeti briesmiga paskata sadzeltejusi apini (magnum un hersbrucker laikam), glabati siltuma sazin cik ilgi- ka reiz tas, ko man vajag!
Magnumu gan labāk neņem. Tam alfa skābes nebūs noārdījušās arī pēc daudziem gadiem siltumā. Turklāt pareizi "vecinātiem" apiņiem vajadzētu glabāties skābeklim brīvi pieejamā vidē, nevis iepakotiem vakuuma maisiņos.
Aged Hops
Breweries that produce spontaneously fermented beer often add hops that have
been aged for several years prior to brew day. Warm temperatures and exposure
to air causes the alpha acids in hops to oxidize, reducing the bitterness they
contribute. While isomerized alpha acids are also partly responsible for the
antimicrobial properties of hops, enough other compounds survive oxidation for
the hops to retain antimicrobial activity. Thus, aged hops allow for a higher
hopping rate, providing protection against certain microbes without making the
beer excessively bitter.
(..)
While aged hops are a traditional ingredient in Belgian lambics, they are not
necessary for the vast majority of sour beers, including pitched Belgian-style
lambics. When pitching a culture of brewer’s yeast along with a variety of other
microbes, the wort does not need the antimicrobial protection that traditional
spontaneous fermentations require. By contrast, the spontaneous fermentation
process calls for a high hopping rate to inhibit certain microbes from becoming
dominant before the wort fully cools. The chief concern Belgian lambic brewers
have is that wild strains of heat-tolerant Lactobacillus will lower the pH of the
wort too quickly, thus inhibiting the Saccharomyces before it has a chance to
complete its fermentation. If you added enough un-aged hops to inhibit the heattolerant
Lactobacillus, the resulting beer would be overly bitter.
For Belgian lambic brewers, 4 oz. aged hops per 5 gal. batch (120 g per 20 L)
is the current standard rate (this is equivalent to 25 oz./bbl. [0.6 kg/hL]).37
American brewers have mostly settled on rates below that, typically using 2.6–
3.3 oz. per 5 gal. (80–100 g per 20 L), equivalent to 16.1–20.5 oz./bbl. (0.4–0.5
kg/hL).
(AMERICAN SOUR BEERS
Innovative Techniques for Mixed Fermentations
MICHAEL TONSMEIRE)
Gan jau dabusu citur tos apinus, Hersbrucker jau deretu un nezinu cik nu tur vakums tajos veikala iepakojumos.
Vispar butu forsi ja kads vel ar so paeksperimentetu citas lokacijas, butu ko salidzinat, kads spontanais alus sanak LV. tagad pats laiks, naktis gana vesas jau, zem 10c un dzesesanas laiks 8-16h vajadzigs (dazados avotos gan atskiras), lai butu pec iespejas labveligaka vide savvalas raugiem. Vel viena lieta, ko nezinu vai paskabinat misu pirms dzesesanaa lidz 4.5 ph. Vesturiski lambiku daritaji Belgija ta nedara, bet tas palidzot pret enterobakterijam, saisina nogatavinasanas periodu un it ka sniedz paredzamaku rezultatu, bet salidzinosi maza dala no "wild" razotajiem to dara.
Es tikai nākamgad plānoju šādus eksperimentus. Šoziem plāns izzināt procesa teorētisko pusi. Bet senākos, neizmantotos apiņus jau sāku "vecināt" - kartona kārbā, sausā un siltā vietā.
Šī gada raža:
Saaz 40g (1.gads) Viena stīga, bet lieliski, lieli apiņi
Sybilla 213g (1.gads) Divas stīgas, arī lieli un skaisti
Fredos Derlingieji 61g (1.gads) Spuraini un nesmuki, slikta vieta bez rīta saules, jāpārstāda
Fredos Taurieji 461g (1.gads) Īsts mežonis, lieli apiņi. Jāpārbauda ar hādu Harvest IPU, vai ir labas aromātiskās īpašības, šis ir labi piemērots LV klimatam, varētu iemēģināt kādu USA audzētāju video noskatīto audzēšanas sistēmu
Magnum 47g (2.gads, 1. gadā - 0)
Target 170g (2.gads, 1.gadā - 0) Pagalam mazas rogas. Pamēģināju vienu pakošļāt- tik rūgts, ka acis sprāgst laukā, tā ka gan jau ir ok
Spalter Select 238g (2.gads, 1.gadā - 80g) Rogas spurainas, mazas un nesmukas. Jāmeklē jauna vieta, jo šis ir tuvu koku saknēm, bet izskatās, ka Latvijas klimatam diezgan piemērots.
Hallertau Aroma 0g (2.gads, 1.gadā - 0) Nīkuļo, jāpārstāda
Marynka (1.gads) Abi sakneņi pavasarī neizrādīja dzīvības pazīmes.
@ugis_n Labprāt jau laicīgi pieteiktos uz tavām 2 šķirnēm, lai pavasarī varu pievienot savai kolekcijai. Varu piedāvāt saknītes no šiem eksemplāriem, vai kādu alu, vai kādu naudiņu- kā vēlies.