te jau ir jautājums par kvalitāti. Ar gāzi foršāk un labāk, bet vajag zemu temperatūri(lasīt ledusskapis). cukurs vieglāk, ērtāk, lētāk, bet jāpiešauj roka.
Kega karbonizacija
Reduktors un balons ir, temperatura +8C stabili turas, pagrabs zem zemes... Cik skatijos lai dabutu lidz 2 volume karbonizaciju tad vajag aptuvni 5 psi spiedienu pie 8 gradiem. Redzes kas sanaks...
Cik ilgi vispar jatur balonu pie kega? Lasiju ka ap 3 dienam, ko sakat pec pieredzes?
nu par "cik ilgi" šeit viedokļi dalās.
vienam 3 dienas
otram 2 dienas
trešajam apmēram 8 minūtes šūpojot kegu
ceturtajam kamēr beidz šņākt...
izprobē dažādus variantus un paliec pie tā kurš tev šķiet piemērotākais.
Ja jauzgāzē alus tērauda muciņā ar cukuru. Aprēķins tāds pats, kā pudelēm, 2 tējkarotes bez kaudzītes uz litru? Vai uzgāzēšanās laiks šajā gadījumā arī nedēļu siltumā vai vairāk? Testam noteikti jāiepilda viena plastmasas pudele.
Es gan pats to neesmu darījis, bet pieļauju, ka aprēķini tādi paši kā gāzējot pudelēs.
mēs lietojam svarus, 3.5g/l eiliem un 4g/l lāgerim, karotēs nezinu tas gan pudelēs, kegus neizmantojam, bet nu teorētiski nevajadzētu atšķirties
Esmu izprovējies visvisādi! Beigās par optimālu atzinu ~ 3 gr./l. Kāpēc ? A tāpēc, ka pudeli atverot tu nolaid to spiedienu, kas radies no alū neizšķīdušās gāzes. Virsspiedienu. Līdz ar to, alus tik ļoti neputo. Savukārt no kega laukā lejot , sevišķi bez dzēsētāja, tie 5-6 gr/l. nenormāli puto. Var jau būt, ka no fizikas viedokļa es te kaut ko galīgi šķērsām sarunāju, bet prakse un realitāte man tāda.
Starp citu, ir kāds, kas karbonizē ar dekstrozi? Kādu daudzumu berat uz litru? Eksperimentu rezultātā, es esmu līdz 2.75 gr uz 0.5 L ticis, tagad laikam beidzot ir tas ko vēlos, kāda ir Jūsu pieredze?
Ir neliela pieredze karbonizējot ar cukuru. Liku 4 gr. uz litru. Bija OK , ja alu lietoja samērā svaigu - 2-3 nedēļas pēc pildīšanas. Pagājušogad iegādājos 15 litrīgos kegus ( kā Voblas bildē), un vairākus sapildīju priekš pirtiņas, lai nav ar pudelēm jāčakarējas. Sākt lietot sanāca kādus 2-3 mēnešus pēc pildīšanas. Dzīva puta vien nāk ārā. Parīt pildīšu pēdējos vārījumus, un mēģināšu likt Linarda ieteiktos 3 gramus. Varbūt kādam eksperimenta veidā arī 2 gramus uz litru.
P.S. Izleju caur dzesētāju ar CO2.
Martā sabēru cukuru, divas tējkarotes uz litru, paraugam sapildītais alus smuki sagāzējās un jau izdzerts, bet muciņu vakar atvēru un nekādas gāzes nav. Kad sašūopo mazliet putas ir, bet minimāli. Plānoju kādas divas dienas paturēt siltumā, un tad atpakaļ uz pagrabu. Vai pareiza domā? Un vai šis alus neskaitās atvērts un tas jāizlieto pēc iespējas ātrāk.
Raugs Diamond lager. Pagrabā aptuveni 5 grādi. Pēc sapildīšanas es turēju istabas temperatūrā apmēram divas nedēļas gan muciņu, gan pudeles. Pudeles sagāzējās muciņa nē.
Gaidīsim pēc nedēļas skatīšos.