Es gan pats to neesmu darījis, bet pieļauju, ka aprēķini tādi paši kā gāzējot pudelēs.

    Ints Es bi teiktu 1tējkarote uz 1l būs pilnīgi pietiekoši.

      mēs lietojam svarus, 3.5g/l eiliem un 4g/l lāgerim, karotēs nezinu 🙂 tas gan pudelēs, kegus neizmantojam, bet nu teorētiski nevajadzētu atšķirties

        MartinsT Es vienreiz mēģināju ar cukuru uzgāzēt kegu (18l) un lietoju 4g/l (2 tk bez kaudzes), bij pa daudz- faktiski putas nāca ārā un vajadzēja alu liet lielā 3l krūkā un tad, kad putas transformējas atpakaļ alū, saliet pa glāzēm. Tāpēc iesaku 2g/l jeb 1 tk bez kaudzes.

          Vobla pag... tu kegā uzgāzē, un tad ar papildus spiedienu (gaisu vai co2) spied ārā, +vēl caur dzesētāju tas viss iet... Ar pudelēm varētu salīdzināt adekvāti, ja kegam pieliec vnk krāniņu... Tā ka izklausās ka 2g/l varētu sākt mēģināt

            PeterisT
            image img-e3205.jpeg
            Vis ir daudz vienkāršāk🙂 Kad pirti paredzi 3 ned iepriekš tad iepildu ar 2g/l, pirts dienā atdzesēju un tad ar pumpīti spiež aŗā, lai gan pats jau sākotnēji skrien labi🙂

              8 days later

              Esmu izprovējies visvisādi! Beigās par optimālu atzinu ~ 3 gr./l. Kāpēc ? A tāpēc, ka pudeli atverot tu nolaid to spiedienu, kas radies no alū neizšķīdušās gāzes. Virsspiedienu. Līdz ar to, alus tik ļoti neputo. Savukārt no kega laukā lejot , sevišķi bez dzēsētāja, tie 5-6 gr/l. nenormāli puto. Var jau būt, ka no fizikas viedokļa es te kaut ko galīgi šķērsām sarunāju, bet prakse un realitāte man tāda.

              Starp citu, ir kāds, kas karbonizē ar dekstrozi? Kādu daudzumu berat uz litru? Eksperimentu rezultātā, es esmu līdz 2.75 gr uz 0.5 L ticis, tagad laikam beidzot ir tas ko vēlos, kāda ir Jūsu pieredze?

                Ir neliela pieredze karbonizējot ar cukuru. Liku 4 gr. uz litru. Bija OK , ja alu lietoja samērā svaigu - 2-3 nedēļas pēc pildīšanas. Pagājušogad iegādājos 15 litrīgos kegus ( kā Voblas bildē), un vairākus sapildīju priekš pirtiņas, lai nav ar pudelēm jāčakarējas. Sākt lietot sanāca kādus 2-3 mēnešus pēc pildīšanas. Dzīva puta vien nāk ārā. Parīt pildīšu pēdējos vārījumus, un mēģināšu likt Linarda ieteiktos 3 gramus. Varbūt kādam eksperimenta veidā arī 2 gramus uz litru.
                P.S. Izleju caur dzesētāju ar CO2.

                  a month later

                  Martā sabēru cukuru, divas tējkarotes uz litru, paraugam sapildītais alus smuki sagāzējās un jau izdzerts, bet muciņu vakar atvēru un nekādas gāzes nav. Kad sašūopo mazliet putas ir, bet minimāli. Plānoju kādas divas dienas paturēt siltumā, un tad atpakaļ uz pagrabu. Vai pareiza domā? Un vai šis alus neskaitās atvērts un tas jāizlieto pēc iespējas ātrāk.

                    Ints es teiktu, ka paturi istabas temperatūrā kādas 10 dienas. Cik Tev pagrabā grādu? Kas pat raugu?

                      Raugs Diamond lager. Pagrabā aptuveni 5 grādi. Pēc sapildīšanas es turēju istabas temperatūrā apmēram divas nedēļas gan muciņu, gan pudeles. Pudeles sagāzējās muciņa nē.

                        Ints kautkas neiet kopā... Varbūt muciņa nav hermētiska, spiedienu netur vispār?

                          Gaidīsim pēc nedēļas skatīšos.

                            Ints Ko Tu domā ar muciņu- kegs vai koka muca vai kas cits?

                              Vajadzīgs padoms. Iepirku no ķīniešiem pretspiediena pudeļojamo ietaisi. Kegs turēts zem 1.0 bar spiediena +5C nedēļu. Pie pudeļošanas atdzesēju kegu ldiz max zemai temperatūrai, nolaidu kegam spiedienu, un visu sistēmu saslēdzu uz 0.3 bar. Viss alus iet putās! Ko es daru nepareizi?
                              image pudelosana.jpeg

                                rreinis
                                Pamēģini 1-1.5 bar sistemā, protams pirms alus nonāk pudelē tur jau ir jabūt vismaz 1bar co2 spiedienam

                                  plus spiediens pudelē jāatbrīvo ļoti mierīgi un pakāpeniski (tas melnais apaļais kloķis sākumā jāatgriež ļoti pakāpeniski un nedaudz). Pudelē esošajai metāla caurulei jābūt maksimāli tuvu pudeles dibenam. Jo ātrāk trubiņas gals būs zem alus līmeņa, jo mazāk putu veidosies.
                                  Man ir tieši tāds pats pretspiediena pildītājs. Ļoti neparocīgs, piņķerīga sistēmas saslēgšana. Tagad vairāk domāju par "growler filler" sistēmu, jo apnika ar šo uzparikti čakarēties. Un jā - bieži tā uzpilde bija ļoti sarežģīta, jo traki putoja alus.

                                    Man ir tieši tāds pats un darbojas nevainojami,nav nekādas putas. Pildu pie 16psi. Pirms sāc pildīt izlaid alu cauri trubiņai uz pilnu klapi lai nebūtu burbuļi caurulīte.

                                      Man ir lieka Ķīnas Blichman beer gun kopija pāris reizes lietota, ja nu kāds plāno sūtīt.
                                      20eur Ķekava