Vai varētu būt tā, ka es šodien biju pirmais, kas iesniedz savus paraugus "Mežpils prove 2018" konkursam? Jo meitene "Aldara" vestibilā bija izbrīnīta, ka es esmu atstiepies ar kaut kādiem pašbrūvētiem aliem. Un kas tas tāds par konkursu vispār esot?!
Aldara mājbrūvētāju kauss ''Mežpils prove'' 2018
Ja trāpīsi IBU apgabalā - easy money, kā itāļi saka
gan jau vairums Rasiņam nodod, nenvis uz rūpnīcu peras
šogad bija ļoti maz laika savārīt, šķiet, ka aptuveni 2 mēnešu laukā viss bija jāsadara. pats sapirku sastāvdaļas, bet no plānotajiem vārījumiem esmu paspējis uzvārīt tikai vienu un ne to veiksmīgāko.
es divus paspēju, bet prasītos vēl trešo
Jautāju Rasiņam vai var Alus Cellē ievest alu, lai nav jābrauc uz Aldari - no šodienas 19:00 var.
- Edited
Jums epastā atnāca kāds papīrs jeb ar pudelēm tāpat jādodas uz Celli un tur tad jānoformē kāds PN akts
Un jāpievieno:
"7.2.2 katram Parauga iepakojumam alus blīvumu (Plato), alus aprakstu/raksturojumu, kurā ir izklāstīta informācija par Parauga ražošanu un tā īpatnībām, nesniedzot detalizētu Parauga receptūru;
Rīt, 5.jūlijs pl.16.00, termiņš
Man nekas neatnāca. It kā būtu loģiski, ja vienotā formā jāsniedz info, bet nekā nav.
formu mājaslapā aizpildi - pie nodošanas - P/N aktu
BOD http://www.mezpilsalus.lv/prove2018/
anketa aizpildīta
pārējo tad uz vietas
šodien cellē bija biku uzlidojums. 2 konkurentus satiku :-D
Mājaslapas nolikumā izlabots, bet Alus Cellē parakstītajā tika teikts, ka degustācija 10. jūlijā, uzvarētāju paziņošana 9. jūlijā
Ir zināmi uzvarētāji vai kas ar tiem datumiem sajaukts?
Domāju, ka datumus sajaukuši. Laikam nebija ierēķinājuši, ka 9.jūlijs būs brīvdiena.
Iesniegto paraugu degustēšana notiek šodien. Rezultātiem vajadzētu būt rīt/parīt
Vakar uzvarētājus noskaidroja. Tagad Aldaris laboratorijā pārbaudīs, vai viss ok ar uzvarētāju alus formālajiem parametriem, kas bija nolikumā, un tad jau būs zināmi laimīgie.
- Edited
KalvisK Iesniegto paraugu degustēšana notiek šodien. Rezultātiem vajadzētu būt rīt/parīt
Oficiāli organizatori rezultātus paziņos pēc tam , kad laboratorija būs veikusi pārbaudes kritēriju atbilstībai uzvarētāju aliem. Es neiedziļinoties sīkumos varu pastāstīt savus kopējos iespaidus, kā žūrijas dalībnieks!
Mans vērtējums sastāvēja no 50% par alus kvalitāti (jo mēs tak esam labākie Latvijas aldari) un 50% vai es par šo alu būšu gatavs maksāt RIMI.
1. Slikti! Kopumā slikti! No mana žūrijas galda, kurā bez manis bija Valdis Čunka, un divi pārstāvji no tautas (RIMI) finālam izvirzījās 4 eksemplāri (no 17) , no kuriem tikai viens bija tāds, par kuru es būtu gatavs pēc tam maksāt naudu, un arī tikai ja viņš nebūs dārgāks par Franziskaner. Ar otru žūrijas galdu bija tas pats, un finālā, kā arī pēc tam sekojošajā superfinālā izvirzījās viens līderis. Uzreiz jāsaka, ka ne 100%.
Diezgan daudz bija tā saucamie "pārspīlētie" ali. Ali ar izteiktu apiņu dominanci, kā arī ali kuriem fenolu atstāto iespaidu bija mēģināts panākt (es minu) ar augstu raudzēšanas temperatūru un/vai neizmantojot piemērotu raugu.
- Nesaprotu, kāpēc jāiesniedz apzināti neatbilstoši ali? Pagaršojot paraugu Nr. 6 , es savilku seju vieglā smīnā, un gaidīju pārējo žūrijas dalībnieku reakciju. Tie palūdz otru parauga pudeli, jo bija aizdomas, ka alus ieskābis. Es lēnām malkoju šo diezgan gardo "skābuli" un ar mierīgu sirdi ieliku vērtējumā lielu 0. Tā pat arī ar nākamo paraugu. Diezgan laba WIPA ! Bet kāpēc Hefeweizen konkursam jāiesniedz Sour beer un WIPA ? Lai būs?!? Vēl bija viens paraugs, kuram kā man šķita ir pievienotas kaut kādas zālītes. Es pat pierakstīju piezīmi "Anīs? vai kāda cita garšviela?"
Uzvarētāja alu ,es diezgan droši, ka nopirkšu vairāk kā vienu pudeli, jo tas tad arī būs otrs labākais LV ražotais kviesis! Un man jau tie kvieši garšo ļoti!
Mans sveiciens uzvarētājam!Labprāt nogaršotu vēl kādu Tavu alu!
Es jau Rasiņam uzreiz teicu, ka sūds kas būs, ja iedod tik maz laika - man vismaz vēl trešo mēģinājumu vajadzēja - ar pirmo noskaidroju jēdzīgāko raugu (kurš otrajā reizē banānus vairs nesaražoja), bet ar otro - mēģināju ķermeni uzlabot, bet nu tā ...
Pēc vakardienas mini pasākuma rezultātiem minēšu, ka uzvarēja Remerts, jo viens no viņa aliem bija pēc garšas klasisks kviesis, turklāt ļoti labs (man kvieši ne visai). Arī Katrīnai viens bija labs, bet tam tās klasiskās kviešu garšas ir mazāk.
Nu man arī šķiet, ka konkurss tika izsludināts pārāk vēlu. Nebija īsti iespēju uzlabot recepti vai kaut ko pamainīt tehnoloģijā.
Vakardienas alus seminārā man pašam pat vairāk garšoja Katrīnas kviešinieks, kam bija banāni un kurš likās tāds vieglāk dzerams (salīdzinājuma ar manējiem). Bet par degustētajiem apiņotajiem kviešiem varu teikt, ka nebija jau slikti, bet par vācu kviešu aliem tos būtu grūti nosaukt.