Simpātiju konkursa 2.vieta - #41
2018. gada 9. mājbrūvētāju saieta labākās receptes
- Edited
Galvenā konkursa Latvijai 100 otrā vieta (#24);
Uz 27 l gatavās produkcijas
MamasD Pils 5kg, Auzas 500g
Iejavots uz 1h 68-65 grādi, ar Biškrēsliņu bunti (33 grami)
Pēc tam to pašu Biškrēsliņu buntītes daļu vēl vārīties liku.
Kadiķogas saspaidītas 12@10
Dilles svaigi saldētas 20@wh
57g kadiķogas kaķī uz 11 dienām.
OG 1.044 FG 1.013
Raugs MJ M05 Mead
- Edited
Brūvēpats.lv konkurss - 3.vieta (#108).
Uz 12 litriem.
1,3 kg Pearl Pale iesals [65%]
400 g CaraPils [20%]
300 g Kviešu iesals [15%]
Apiņi: Galaxy (12,4%) 10 g (0), Mosaic (12,5%) 10 g (0), Nelson Sauvin (11,7%) 10 g (0); Galaxy, Mosaic, Nelson Sauvin – pa 10 g (S/W; 70C - 20 minūtes). Aukstajā apiņošanā: HBC-431, Mosaic, Nelson Sauvin – pa 24 gramiem (3 dienas).
Raugs: US-05.
Iejavo 69C grādos uz stundu. Vāra stundu. Mērķē uz OG 1035. Beigu blīvums FG 1006.
Pirms pildīšanas pievieno laktozi – 250 gramus (11,1% no iesalu svara).
- Edited
Avene Sour #52:
Viss sākās kā parasts kviesis 20l kkad oktobrī.
Pale/Kviesis - 60/40
Iejavots 1 stunda 66grādi
Styrian Goldings: FWH-10g, 60min-10g 15min-10g
Raugs: MJ - M21
SG 1056, FG 1014
Mēnesi nostāvēja rūgumpodā un tad atnāca slinkums. Slinkums pudeļot.
Sadalīju divās daļās un tad sākās:
1. - pielietas trīs 0,33 pudeles Very berry aveņu sulas, ruga nogulsnes no Boon Kriek, Boon Mariage Parfait, Lindemans Oude Gueuze, Orval. Vēlāk iebērta paciņa RIMI saldētu aveņu un paciņa saldētu ķiršu.
2. - pielieta viena 0.7 pudele Cidoniju sulas un 0.7 ābolu bumbieru (Jāņkalni) + tas pats rauga sajaukums + raugi, ko izdevās ievākt no pēdējās skābuļu tikšanās Alus cellē.
Kādu nedēļu pirms Kraukļiem nolēju no pirmā spaiņa testu, atzinu par labu esam un sapudeļoju 3 pudeles. Tad es vēl nezināju, ka citi konkursiem paredzētie ali aizies vannā kopā 4 kastes.
Otrai versijai vēlos pieliet vēl sulu. Patestēsim kādā no nākamajām reizēm.
Galvenā konkursa Latvijai 100 pirmā vieta (#27)
Uz 14 L gatava alus:
3,15 kg Latraps Pilsener 70%
0,5 kg Chit 11%
0,85 kg Melanoidin 19 %
60 min @ 66C 10 min @ 76C
60 min boil
60g vīgrieze 10 min
80g melisa 5 min
us 05
OG-1055
FG-1014
- Edited
Brūvēpats.lv konkurss 1. vieta (#105)
Uz 38 L gatava alus
Starteris: 2 litri misas, sauja neplacināta pilsener iesala ieskābēts 48h @ 30C
3 kg Kvieši 43%
1,2 kg Pilsener 17%
0,8 kg Pale 11%
40 min @ 65C
tad pievienoju 2kg 28% skābenā iesala un noturuēju vēl 40 min 65C
misā ielej starteri ar visiem graudiem un skābe 20h @ 35C
20 min boil
25 g Saaz 20 min (4.2 ibu)
beigu ph 3,3
raugs ss-33x2
OG-1030
FG-1015
dzērveņu sula izspiesta no saldētām dzērvenēm pievienota fermenterī 7 dienas pirms pildīšanas 15ml/L
- Edited
Galvenā konkursa Latvijai 100 trešā vieta #38
Uz 25L alus
3,4kg MamasD Pilsner
1.8kg Kviešu iesals
0.85kg Latvijas medus (2 min)
0.24kg Auzu pārslas
10min 55C
60min 68C
10min 78C
+Dekoksija
71g Kumelītes 60min
34g Pelašķis 30min
3g Vīgrieze 15min
11g Vērmele. Aplieta tēja ar verdošu ūdeni 0,7L, izturēta 10 min, Misai pieliets tikai šķidrums
8g Vīgrieze kaķī 2 dienas pirms pudeļošanas
OG 1.058
FG 1.012
EBC 7,3
Raudzēts 21-22C
19 dienas primārajā un 2 sekundārajā fermenterī.
Simpātiju konkursa 3. vieta. Black IPA #75
Pilsner 50%
Pale 17%
Maris Otter 9%
Biscuit 4,3%
Cara 200 4,3%
Cara 250 4,3%
Special X 4,3%
Pale Chocolate 4,3%
Black 1300 2,5% (tiek pievienots pie skalošanas)
Iejavošana pie 67 C uz 60min.
Apiņi (uz 19L misas)
60min:
Columbus 10g
15min:
Columbus 10g
Chinook 10g
Centennial 10g
Citra 10g.
5min:
Chinook 10g
Centennial 10g
Citra 10g
WP@ 77C:
Chinook 15g
Centennial 15g
Citra 15g
DH 7 dienas:
Chinook 15g
Centennial 15g
Citra 15g
US-05
Plānotā rūgšanas temperaūra 21C, bet pēc 3 dienām temperatūra, aktīvas rūgšanas rezultātā, bija pacēluisies līdz pat 25C.
OG 1075
FG 1022
IBU 75
Pudeļojot 4,5g/l cukura.
ArnisAsaris 0,5 kg Chit 11%
0,85 kg Melanoidin 19 %
Šis jau ož pēc diskābeļa!!!
Nolikumā bija teikts ka tikai raugs var būt importa!!!
Agnis nr 38 laikam ir mans favorīts šogad starp visiem.
- Edited
BrūvēPats kauss. Nr.106
2.vieta - Pēteris Tauriņš un Mārtiņš Tauriņš
50l
9kg Pale malt
60min Magnum 20g
10min Mosaic 50g
1min Mosaic 100g
kaķis Mosaic 250g
Us05
Tehnologs bija pieļāvis kļūdu aprēķinos, pēc 10 dienu rūgšanas sapratām, ka ABV neatbilst konkursa nolikumam, bet piedalīties gribējās, tādēļ pie pārliešanas uz otreizējo fermentāciju pievienojām 20% novārīta un atdzesēta ūdens. Nav ne mazākās nojausmas kā un vai šis iespaido garšu. Varbūt jātaisa eksperiments
Šodien plauktā atradu lavandu paciņu, to pirku pasen ar domu ka konkursa alū likšu, bet aizmirsās nāksies lavandu saisonu vārīt paša priekam