• Receptes
  • 2018. gada 9. mājbrūvētāju saieta labākās receptes

Galvenā konkursa Latvijai 100 otrā vieta (#24);

Uz 27 l gatavās produkcijas
MamasD Pils 5kg, Auzas 500g

image dsc-0527.jpeg
Iejavots uz 1h 68-65 grādi, ar Biškrēsliņu bunti (33 grami)

Pēc tam to pašu Biškrēsliņu buntītes daļu vēl vārīties liku.
Kadiķogas saspaidītas 12@10
Dilles svaigi saldētas 20@wh

57g kadiķogas kaķī uz 11 dienām.

OG 1.044 FG 1.013

Raugs MJ M05 Mead

    Brūvēpats.lv konkurss - 3.vieta (#108).

    Uz 12 litriem.

    1,3 kg Pearl Pale iesals [65%]
    400 g CaraPils [20%]
    300 g Kviešu iesals [15%]

    Apiņi: Galaxy (12,4%) 10 g (0), Mosaic (12,5%) 10 g (0), Nelson Sauvin (11,7%) 10 g (0); Galaxy, Mosaic, Nelson Sauvin – pa 10 g (S/W; 70C - 20 minūtes). Aukstajā apiņošanā: HBC-431, Mosaic, Nelson Sauvin – pa 24 gramiem (3 dienas).

    Raugs: US-05.
    Iejavo 69C grādos uz stundu. Vāra stundu. Mērķē uz OG 1035. Beigu blīvums FG 1006.
    Pirms pildīšanas pievieno laktozi – 250 gramus (11,1% no iesalu svara).

    • BOD replied to this.

      Eu, jūs numurus ar pierakstiet, lai tautai nav jāiet tabulu pētīt.

      remerts2 Tavs likās pasauss un pat sidrīgs - i nepateiktu, ka kaķī 6g/L

        Avene Sour #52:
        Viss sākās kā parasts kviesis 20l kkad oktobrī.
        Pale/Kviesis - 60/40
        Iejavots 1 stunda 66grādi
        Styrian Goldings: FWH-10g, 60min-10g 15min-10g
        Raugs: MJ - M21
        SG 1056, FG 1014
        Mēnesi nostāvēja rūgumpodā un tad atnāca slinkums. Slinkums pudeļot.
        Sadalīju divās daļās un tad sākās:
        1. - pielietas trīs 0,33 pudeles Very berry aveņu sulas, ruga nogulsnes no Boon Kriek, Boon Mariage Parfait, Lindemans Oude Gueuze, Orval. Vēlāk iebērta paciņa RIMI saldētu aveņu un paciņa saldētu ķiršu.
        2. - pielieta viena 0.7 pudele Cidoniju sulas un 0.7 ābolu bumbieru (Jāņkalni) + tas pats rauga sajaukums + raugi, ko izdevās ievākt no pēdējās skābuļu tikšanās Alus cellē.
        Kādu nedēļu pirms Kraukļiem nolēju no pirmā spaiņa testu, atzinu par labu esam un sapudeļoju 3 pudeles. Tad es vēl nezināju, ka citi konkursiem paredzētie ali aizies vannā kopā 4 kastes.
        Otrai versijai vēlos pieliet vēl sulu. Patestēsim kādā no nākamajām reizēm.

          BOD Jā, tiešām, aromāta bija stipri par maz un arī garšā varēja būt vairāk apiņu. Iespējams, tam ir kāds sakars ar to, ka apiņi vārot vispār nav likti - tikai 0.minūtē un tad virpulī.

            Galvenā konkursa Latvijai 100 pirmā vieta (#27)

            Uz 14 L gatava alus:
            3,15 kg Latraps Pilsener 70%
            0,5 kg Chit 11%
            0,85 kg Melanoidin 19 %
            60 min @ 66C 10 min @ 76C

            60 min boil
            60g vīgrieze 10 min
            80g melisa 5 min

            us 05

            OG-1055
            FG-1014

              Brūvēpats.lv konkurss 1. vieta (#105)

              Uz 38 L gatava alus
              Starteris: 2 litri misas, sauja neplacināta pilsener iesala ieskābēts 48h @ 30C
              3 kg Kvieši 43%
              1,2 kg Pilsener 17%
              0,8 kg Pale 11%
              40 min @ 65C
              tad pievienoju 2kg 28% skābenā iesala un noturuēju vēl 40 min 65C

              misā ielej starteri ar visiem graudiem un skābe 20h @ 35C

              20 min boil
              25 g Saaz 20 min (4.2 ibu)

              beigu ph 3,3
              raugs ss-33x2
              OG-1030
              FG-1015
              dzērveņu sula izspiesta no saldētām dzērvenēm pievienota fermenterī 7 dienas pirms pildīšanas 15ml/L

              Galvenā konkursa Latvijai 100 trešā vieta #38

              Uz 25L alus

              3,4kg MamasD Pilsner
              1.8kg Kviešu iesals
              0.85kg Latvijas medus (2 min)
              0.24kg Auzu pārslas

              10min 55C
              60min 68C
              10min 78C
              +Dekoksija

              71g Kumelītes 60min
              34g Pelašķis 30min
              3g Vīgrieze 15min
              11g Vērmele. Aplieta tēja ar verdošu ūdeni 0,7L, izturēta 10 min, Misai pieliets tikai šķidrums
              8g Vīgrieze kaķī 2 dienas pirms pudeļošanas

              OG 1.058
              FG 1.012
              EBC 7,3
              Raudzēts 21-22C
              19 dienas primārajā un 2 sekundārajā fermenterī.

              image 20180515-124557-1.jpeg

                Simpātiju konkursa 3. vieta. Black IPA #75

                Pilsner 50%
                Pale 17%
                Maris Otter 9%
                Biscuit 4,3%
                Cara 200 4,3%
                Cara 250 4,3%
                Special X 4,3%
                Pale Chocolate 4,3%
                Black 1300 2,5% (tiek pievienots pie skalošanas)

                Iejavošana pie 67 C uz 60min.
                Apiņi (uz 19L misas)
                60min:
                Columbus 10g
                15min:
                Columbus 10g
                Chinook 10g
                Centennial 10g
                Citra 10g.
                5min:
                Chinook 10g
                Centennial 10g
                Citra 10g
                WP@ 77C:
                Chinook 15g
                Centennial 15g
                Citra 15g
                DH 7 dienas:
                Chinook 15g
                Centennial 15g
                Citra 15g

                US-05
                Plānotā rūgšanas temperaūra 21C, bet pēc 3 dienām temperatūra, aktīvas rūgšanas rezultātā, bija pacēluisies līdz pat 25C.

                OG 1075
                FG 1022
                IBU 75

                Pudeļojot 4,5g/l cukura.

                ArnisAsaris 0,5 kg Chit 11%
                0,85 kg Melanoidin 19 %

                Šis jau ož pēc diskābeļa!!! 🙂
                Nolikumā bija teikts ka tikai raugs var būt importa!!!

                  Vobla 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

                    remerts2 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

                    Taisnība, palaidu to garām, lai gan nepieciešamība nekāda nebija uzlabot ar importa iesaliem!

                      BrūvēPats kauss. Nr.106
                      2.vieta - Pēteris Tauriņš un Mārtiņš Tauriņš

                      50l
                      9kg Pale malt

                      60min Magnum 20g
                      10min Mosaic 50g
                      1min Mosaic 100g
                      kaķis Mosaic 250g

                      Us05

                      Tehnologs bija pieļāvis kļūdu aprēķinos, pēc 10 dienu rūgšanas sapratām, ka ABV neatbilst konkursa nolikumam, bet piedalīties gribējās, tādēļ pie pārliešanas uz otreizējo fermentāciju pievienojām 20% novārīta un atdzesēta ūdens. Nav ne mazākās nojausmas kā un vai šis iespaido garšu. Varbūt jātaisa eksperiments 🙂

                        Šodien plauktā atradu lavandu paciņu, to pirku pasen ar domu ka konkursa alū likšu, bet aizmirsās🙂 nāksies lavandu saisonu vārīt paša priekam 😃

                          4 years later
                          Juris unstickied the discussion.
                            Write a Reply...