Es no savas pieredzes varu teikt, ka temperatūras pauzes starpības nespēju sagaršot. Tāpēc tās vairs neizmantoju. Ja kāds cits to starpību jūt - tad droši vajag izmantot tās pauzes. Es starpību nejūtu un pauzes vairs neizmantoju.
recepte?
Kādam stilam pauzes vajag, citiem tās nāks par sliktu. Lētajiem iesaliem vajag proteīna pauzi. Daudzi tāpēc izvēlas labāk modificētus iesalus, lai izlaistu to čakaru ar pauzēm.
dzirnavnieks Es vairāk par to lēto iesalu saistību ar proteīnu pauzi
Staļģenes topikā Raivo vairākas reizes to ir minējis.
Pats neesmu testējis, bet pēc klausītā/lasītā ir aizdomas, ka tā vajadzētu būt, jo man nav informācijas, ka LV kāds audzētu graudus speciāli iesalam (lasīt - ar mazu proteīna saturu). Attiecīgi, iesals ir mazmodificēts (undermodified), un, vismaz pēc manām zināšanām, tādā gadījumā ir vajadzīga proteīna pauze. Vēsturiski visi iesali bija tādi (kas izskaidro dažādas temperatūras pauzes klasiskās receptēs), bet laika gaitā graudi ir attīstīti tā, lai pietiktu ar vienu pauzi. Tas tā - mani divi centi.
dzirnavnieks Viena iesala alum ar latrapu un 51c esmu dabūjis 90% efektivitati!
Ja pieraksti nemelo!
Plānotais(pielagots) ieks brewersfriend.com
OG: 1.062 FG: 1.011 ABV: 6.72% IBU: 15.65 SRM: 3.67 Eff: 90%
19.11.2016 18:00 40
Iesali 6000
Pilsner latraps 6000 EBC 3.9 100%
Raugs US-05 putas no 39
Northern Brewer 20g 60min aa 9.2
51c 15 min
66c 60 min
72c 20 min
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sakuma iejavai 19l
Iejavas notecinasanai 20l
Pirms varisanas l
Raugs pie 20c
Iznaca 27l
OG 1.062
------------------------------------------------------------------------------------------------------
29.11.2016
FG 1.010
DryHop
Northern Brewer 80g aa 9.2
------------------------------------------------------------------------------------------------------
04.12.2016
FG 1.008
Labdien.
Var būt kāds mēģināja uztaisīt Alus "Brālis Gaišais" nefiltrets?
Vai ir kādam idejas kādu recepte pielāgot? Paldies par palīdzību.
Nevienam nav ko teikt vai palīdzēt ar recepti? Vai arī visi ir kļuvuši par tik profesionāliem alus darītājiem un vairs nesazinās ar vienkāršiem mirstīgajiem?
Vadims
Sveiks, Vadim!
Pateikšu savu viedokli. Alus "Brālis" ietilpst kategorijā "ja nekā cita labāka nav, tad vienu var". Par gaumi, protams, nestrīdas. Domāju, ka tev tiešām nevajag šāda alus recepti. Šajā forumā pieminēt Brāli var tikai salīdzinošā formā. Tavs variants ir kļūt par pastāvīgo Brāļa klientu, pirkt veikalā un atbalstīt viņu biznesu!
Ja neesi ar to mierā, tad meklē Uldi Ziemeli, dibini Brāļa alus fanu klubiņu un mēģini uzzināt slepeno recepti!
P.S. Nekā personīga. Tas ir tikai mans egoistiski subjektīvais viedoklis un nekādā veidā neatspoguļo visu foruma biedru viedokli!
Vadims Vienkāršakais - pamēģini reverse engineering, pieņem, ka komercbrūzim receptei vajag būt ekonomiski izdevīgai un vienkāršai, paskaties kas par krāsu alum, ko gribi atkārtot un pamēģini dabūt līdzīgu krāsu ar pamatiesalu kombo Pils + Vīne vai Pils + Minhene, apiņus uz 60 minūtēm un lāgera raugu, pēc pāris vārījumiem sapratīsi kurā virzienā doties. Kā arī eksperimenti noteikti garšos kā "klasisks alus", bez pārsteigumiem. Varbūt izrādīsies ka Tevis paša atrastais kombo nav nemaz sliktāks.