Sēžu garšoju savējo, mēģinu saprast pēc aprakstiem vai ticis tev mans alus. Liekas ka jā. Jāgaida rītdiena, kad paziņos uzvarētāju, cerams arī TOP 5.
Mežpils prove 2020
- Edited
Man sanāca tik 2 uzvārīt (katram 2 paveidi - parastais un dubultais kaķis). Iepriekš biju līdzīgus vārījis, bet ne tieši šādas receptes un apiņu kombinācijas.
Pirmajam vārījumam viss bija ātri skaidrs - parastā kaķa versija jūtami labāka (DDH zāļaināks un rūgtāks, pat ar mazāku aromātu)
Otrajam vārījumam sākumā ne viens, ne otrs īpaši nepatika, bet DDH nedaudz labāks. Pēc pāris nedēļām DDH kļuva vēl labāka, bet pirmais vārījums tāpat škita jūtami pārāks. Aizstiepu pirms nedēļas uz mājdzērāju pasākumu parasto versiju un tauta teica ka labs, var sniegt iekšā - tad nu otru DDH versiju iesniedzu. Vakar nogaršoju abas - parastā versija kļuvusi labāka, bet DDH tagad ir rūgtāka un magaršīgāka
P.S. Pirms paziņot uzvarētāju, jāveic paraugu analīze. Atbilstoši nolikumam, uzvarētājus vajadzētu paziņot 19.februārī (šodien).
Es ari biju ka zurijas dalibnieks, ar Linardu pie viena galda nesedeju
Bet komentari un sajutas stipri lidzigas...kapec tikai 17 paraugi tik popularam un “vieglam” (ka izradas stipri kludijos) stilam? Ka Rasins teica, dalibnieki tikpat apmeram ka citus gadus, tikai sogad visi sniegusi pa 1 paraugam, lai gan vareja 2. Tatad atskaitot tos, kas atmetusi ar roku sim konkursam un/vai nokaveja pieteiksanos, Latvija ir ~ 20 majbruvetaji, kam interese piedalities sada konkursa? Skumji, manuprat...
Alus ari bija skumjs, patiesam biju gaidijis labakus rezultatus. Negribu izklausities iedomigs vai lecigs, bet, manuprat, tikai 2 paraugi no visiem bija labi. Vienbalsigs favorits no musu galda ari uzvareja (finala balsojums nebija pilnigi vienpratigs), vismaz prieks par to, alus tiesam bija galvastiesu labaks par parejiem. Otrais no musu galda (finala tresais palika) bija paraugs ar labu balansu un it ka viss ok, ja diacetils nenomaktu apinus. Prasijam otru pudeli, taja bija labak, bet tapat lidz galam nebija.
ta ka otra un tresa vieta balvas nesanem (parprasiju, varbut kaut kas mainijies?), tad starpiba nekada- diezgan objektivi, labakais ari uzvareja.
Par rezultatiem un feedbacku dalibniekiem gan es, gan Linards un Juris viniem teicam, ka tas ir svarigi un daudzi vairs nepiedalas tiesi sa iemesla del!
ugis_n Tatad atskaitot tos, kas atmetusi ar roku sim konkursam un/vai nokaveja pieteiksanos, Latvija ir ~ 20 majbruvetaji, kam interese piedalities sada konkursa? Skumji, manuprat..
Es teiktu, ka vaina ir konkursā, nevis mājbrūvētājos. Mani paziņas/draugi mājbrūvētāji NEVIENS nepiedalījās šajā konkursā. Bet tas jau nenozīmē, ka viņu nav.
Varbūt pēc uzvarētāja paziņošanas varat atšifrēt (nu vismaz iniciāļus) saviem viedokļiem par paraugiem. Vismaz kaut kāds feedback.
Konkursam nav ne vainas. Man piemēram tas ir motīvacija un savās spējās pārbaude. Nepiedalījos tiri tāpēc kā, alus sanāca ar oksidāciju. Bet nu piekrītu ka feedbackam ir jābūt, lai zinātu par savam kļūdām. Nav jāziņo par to visiem bet informāciju izsūtīt tikai konkursa dalībniekiem. Izmantojot tikai vardu un uzvārdā pirmo burtu. Un tad dalībnieki uzreiz sapratis visu kas ir nepieciešams.
Es arī piekrītu par to atgriezenisko saiti, tai jābūt. Savādāk var sēdēt un priecāties savā sulā ka viss ir labi un ka alum nav defektu, bet vienā brīdī arī mājbrūvētājs grib saprast kas tieši detaļās būtu jāpieslīpē. Draugiem garšo un reibst, bet kad aizej uz majbrūvētāju sanākšanu saproti ka nemaz tik labi viss nav. Saprotu ka visi var uztaisīt dzērienu ar alkohola saturu un piemaukt apiņus, bet kā saka "devil is in the details". Domāju ka žūrijā ir pietiekami pieredzējuši cilvēki kas var paskaidrot kas tieši nogāja greizi. Piekrītu pārējiem, ka tas ir viens no iemesiem kāpēc liela daļa foruma nepiedalās, ieskaitot mani.
- Edited
Piedalos, jo vispār ir limitētas iespējas kaut kur piedalīties reģionā (vai arī man vienkārši nav informācijas) un saņemt kādu nebūt feedbacku, kaut pēc rezultātiem. Protams, ir vilinoši, ka pastāv kaut teorētiska iespēja tikt pie lielajiem katliem, tas laikam arī ir vienīgais motivators. Droši vien loģisks risinājums ir regulāri stiept savu alu uz mēnešreizēm, tur arī visobjektīvākais fīdbeks būs Šogad iesniedzu vienu paraugu, turklāt pēdējā brīdī. Protams, būtu interesanti zināt vismaz TOP 3 vai 5.
Viens no manējiem trešajā vietā - ta jau tiešām diezgan švaki, jo nekas dižs man nebija standarta IPA ar noslieci uz APA (ķermenis nesanāca, jo OG nolažoja)
kur tos rezultātus var apskatīt?
Ja butu informācija no visiem žūrija dalībniekiem - butu daudz vairak konkursantu...
Es piedalījos 2 reizes un nesaņemu nekadu informaciju. Galu gala es brūveju priekš sevī...