Šodien nomērīju, SG šobrīd 1.032. Skaidrs, ka tālu no pudeļošanas, bet vismaz ir cipars, lai varētu redzēt (vai neredzēt) progresu. Pagājušas 5 dienas, fementerī viss nosēdies un kluss. Fermenteris plastmasas un pirms tam tur ir bijis arī saisons.
raugs
Verdant IPA, cik ļoti Jums gribēja izkāpt no fermentiera? Saprotu, ka katram savu apstākļi un mainīgie, bet kopumā +/- kā visi pārējie, vai virs vidējā?
PeterisT Fermentieri kad tīra, putu robeža+/- "kā parasti" vai ir gadījies līdz vākam?
Te internetos raksta, ka šim raugam ļoti patīk mukt projām, tagad domāju cik ļoti. Teorētiski Munich Classic arī esot no mucējiem, bet man ar to šādi ir gadījies vienu reizi, kad pirmssākumos ar nepiegrieztu gas in fermentēju.
baigi netika pētīts, bet likās, ka putu robeža +/- tāpat vien ir.....
MartinsT Paldies, tad būs jāplāno kaut kad pēc lāgeru strīpas ar šo raugu ko nofermentēt.
ja nu kādam interesē WhiteLabs raugiem novembrī piegāde bez maksas no Kopenhāgenas veikala
https://yeastman.com/
ugis_n Barības vielas arī bija pievienotas?
Rakājoties pa internetu atradu šādu interesantu linku: https://fermentis.com/en/yeast-to-brew-a-neipa/
Kādam ir pieredze izmantot S-33 kā NEIPA raugu? Izskatās jau interesanti, cik man bija pieredze ar šo raugu tas tika izmantots neitrālos alos a ļa bitter/kviešu/tumšais. Neteikšu ka bija super, cik skatos pēc pierakstiem pārāk sajūsmā par esteriem nebiju, tagad tā mēģinot atcerēties, domāju, ka interesanti būtu ja tos "sajauktu" ar kārtīgu apiņu aromātu. Varbūt kāds ir izmantojis?
bij tur online prezentācija par šito tēmu. tur viņi paši testēja savus raugus tieši uz NEIPĀm.
Secinājumos bija, ka ieteicamie no viņu piedāvātā klāsta ir:
S33
K97
S04
Tas dokuments kā reiz par to, vnk gribējās par personisko pieredzi, S-04 ir mēģināts, pat patika labāk par Lallemand New England. Interesanti par S-33, Fermentis šo raugu laika gaitā kādiem alus stiliem nav ieteicis - beļģu, kviešu, aizdomīgi universāls
Asāka garša varbūt saistīta ar to, ka S-33 lēnāk noguļas un nesalīp gabalā kā S-04. Man visi sampļi vienmēr garšo asāk dēļ rauga.
Par Verdant IPA, reāls kāpējs, vismaz es noteikti paredzēšu papildus fermentiera headspeisu. Līdzīgi kā ar Munich Classic fermentācijas beigās, kā uzsila no "darba temperatūras" sāka līst ārā pa spunding valvi. Bez rauga barības vielām, viss kā parasti.
Baigi interesantus raugus vakar uzgāju. Ģenētiski modificēti, lai panāktu noteiktas garšas, vai citas īpašības.
http://berkeleyyeast.com/
Kā pie tiem tikt gan nezinu.
Kāds ir paspējis jau izmēģināt Fermentis LA-01 raugu?