dzeruvaru S 33 man medu grauž, bet ir niķīgs! divi mēneši viņam vajag, un tad redz ko izdara- 994 nograuž!!!! (OG 1.050)

    Vobla Medū jau venkāršie cukuri, kurus šis raugs mierīgi noēd, pēc specenes šim raugam alkohola tolerance ir 9-11%, tā kā 1.050 OG gan jau nebūs nekāda problēma.

      dzeruvaru bet nav barības vielas. Mēs, berot klāt barībasvielas ar dažādiem raugiem 2 nedēļās līdz 1000 noraudzējam.

        PeterisT Bez barības vielām domā būtu jūtami ilgāk? Nav jau rauga augšējā robeža.

        Es šodien beidzot tiku līdz savam medus projektam, uzliku ar s-04, pieliku arī barības vielas, nākamreiz pamēģināšu bez un salīdzināšu, OG 1.063 domāju vajadzētu diezgan ātri visu apēst.

          Šodien nomērīju, SG šobrīd 1.032. Skaidrs, ka tālu no pudeļošanas, bet vismaz ir cipars, lai varētu redzēt (vai neredzēt) progresu. Pagājušas 5 dienas, fementerī viss nosēdies un kluss. Fermenteris plastmasas un pirms tam tur ir bijis arī saisons.

            7 days later

            Vobla Pieber rauga vitamīnus un S33 patīk rūgt siltākā vidē. Tādu misas blīvumu apēd nedēļas laikā bez problēmām,

            a month later

            Verdant IPA, cik ļoti Jums gribēja izkāpt no fermentiera? Saprotu, ka katram savu apstākļi un mainīgie, bet kopumā +/- kā visi pārējie, vai virs vidējā?

              dzeruvaru putu apjoms? Vvz, mēs 30 litru spainī raudzējam 20litrus, blīvumu mēram pa caurumu ar šprici paņemam, baigi nevirinam...

                PeterisT Fermentieri kad tīra, putu robeža+/- "kā parasti" vai ir gadījies līdz vākam?

                Te internetos raksta, ka šim raugam ļoti patīk mukt projām, tagad domāju cik ļoti. Teorētiski Munich Classic arī esot no mucējiem, bet man ar to šādi ir gadījies vienu reizi, kad pirmssākumos ar nepiegrieztu gas in fermentēju.

                  baigi netika pētīts, bet likās, ka putu robeža +/- tāpat vien ir.....

                    MartinsT Paldies, tad būs jāplāno kaut kad pēc lāgeru strīpas ar šo raugu ko nofermentēt.

                      dzeruvaru aptuveni kā parasti, bet baigi nepētijām. Putu daudzums moš atkarīgs arī no iesaliem/auzām un raudzēšanas temperatūras... Mēs cenšamies vienmēr raudzēt apakšējā rekomendētajā, bet vasarā to grūti ievērot.

                      6 days later
                      a month later

                      Rakājoties pa internetu atradu šādu interesantu linku: https://fermentis.com/en/yeast-to-brew-a-neipa/

                      Kādam ir pieredze izmantot S-33 kā NEIPA raugu? Izskatās jau interesanti, cik man bija pieredze ar šo raugu tas tika izmantots neitrālos alos a ļa bitter/kviešu/tumšais. Neteikšu ka bija super, cik skatos pēc pierakstiem pārāk sajūsmā par esteriem nebiju, tagad tā mēģinot atcerēties, domāju, ka interesanti būtu ja tos "sajauktu" ar kārtīgu apiņu aromātu. Varbūt kāds ir izmantojis?

                        bij tur online prezentācija par šito tēmu. tur viņi paši testēja savus raugus tieši uz NEIPĀm.
                        Secinājumos bija, ka ieteicamie no viņu piedāvātā klāsta ir:
                        S33
                        K97
                        S04

                          Tas dokuments kā reiz par to, vnk gribējās par personisko pieredzi, S-04 ir mēģināts, pat patika labāk par Lallemand New England. Interesanti par S-33, Fermentis šo raugu laika gaitā kādiem alus stiliem nav ieteicis - beļģu, kviešu, aizdomīgi universāls 🙂

                          • BOD replied to this.

                            dzeruvaru Vienu brīdi izmantoju S-33, bet S-04 man daudz labāk patīk IPĀm. S-33 ir asāka garša