dzeruvaru noturēšu vēl min 3ned, bet tagad vismaz ir kāds cipars pie kā pieķerties un salīdzināt
raugs
dzirnavnieks Pie tāda OG man liekas minimums, ka nesanāk nepatikšanas ar plīstošām pudelēm. It sevišķi ja esi saizonus ar diastaticus raugu pēdējā laikā vārījis. To no plastmasas laikam var tikai vārot ārā dabūt.
Vobla Medū jau venkāršie cukuri, kurus šis raugs mierīgi noēd, pēc specenes šim raugam alkohola tolerance ir 9-11%, tā kā 1.050 OG gan jau nebūs nekāda problēma.
PeterisT Bez barības vielām domā būtu jūtami ilgāk? Nav jau rauga augšējā robeža.
Es šodien beidzot tiku līdz savam medus projektam, uzliku ar s-04, pieliku arī barības vielas, nākamreiz pamēģināšu bez un salīdzināšu, OG 1.063 domāju vajadzētu diezgan ātri visu apēst.
Šodien nomērīju, SG šobrīd 1.032. Skaidrs, ka tālu no pudeļošanas, bet vismaz ir cipars, lai varētu redzēt (vai neredzēt) progresu. Pagājušas 5 dienas, fementerī viss nosēdies un kluss. Fermenteris plastmasas un pirms tam tur ir bijis arī saisons.
Verdant IPA, cik ļoti Jums gribēja izkāpt no fermentiera? Saprotu, ka katram savu apstākļi un mainīgie, bet kopumā +/- kā visi pārējie, vai virs vidējā?
PeterisT Fermentieri kad tīra, putu robeža+/- "kā parasti" vai ir gadījies līdz vākam?
Te internetos raksta, ka šim raugam ļoti patīk mukt projām, tagad domāju cik ļoti. Teorētiski Munich Classic arī esot no mucējiem, bet man ar to šādi ir gadījies vienu reizi, kad pirmssākumos ar nepiegrieztu gas in fermentēju.
baigi netika pētīts, bet likās, ka putu robeža +/- tāpat vien ir.....
MartinsT Paldies, tad būs jāplāno kaut kad pēc lāgeru strīpas ar šo raugu ko nofermentēt.
ja nu kādam interesē WhiteLabs raugiem novembrī piegāde bez maksas no Kopenhāgenas veikala
https://yeastman.com/
ugis_n Barības vielas arī bija pievienotas?
Rakājoties pa internetu atradu šādu interesantu linku: https://fermentis.com/en/yeast-to-brew-a-neipa/
Kādam ir pieredze izmantot S-33 kā NEIPA raugu? Izskatās jau interesanti, cik man bija pieredze ar šo raugu tas tika izmantots neitrālos alos a ļa bitter/kviešu/tumšais. Neteikšu ka bija super, cik skatos pēc pierakstiem pārāk sajūsmā par esteriem nebiju, tagad tā mēģinot atcerēties, domāju, ka interesanti būtu ja tos "sajauktu" ar kārtīgu apiņu aromātu. Varbūt kāds ir izmantojis?
bij tur online prezentācija par šito tēmu. tur viņi paši testēja savus raugus tieši uz NEIPĀm.
Secinājumos bija, ka ieteicamie no viņu piedāvātā klāsta ir:
S33
K97
S04