Šovasar mēģināju ekstraktu no bruvepats.lv - Mangrove jack's English bitter. Sanāca labs. Tik tāds pavājš tas plānotais galaprodukts (3.6% uz pakas rakstīts). Pieliku klāt 2 burkas Iļģuciema ekstrakta un man bija beļģu kanidijsīrups (450 grami). Tips: *Hidrometrs vajadzīgs, ja gribi nojaust galarezultātu. *Ja nav dzesētāja, misu var nevārīt (var ūdeni uzvārīt iepriekšējā vakarā, atdzesēt pa nakti un no rīta gāzt klāt aukstu, iepriekš visi sīrupi jāizšķīdina 3l verdoša ūdens). *Iepirkt vairāk Iļģuciema ekstrakta (vai liet mazāk ūdens), lai nav jāskrien uz bodi procesa vidū- tie britu, austrāļu sīrupi (gaišie) ir plānoti tādiem švakiem alēniem (3.5-4,5). Biju domājis, ka pietiks ar 1 burciņu, bet nekā. *Kaķī vajag iebērt kādu apini aromātam, kaut 50g. Es iebēru 100 un dzerot domāju, kā šis garšotu, ja nebūtu iebēris. Bet kopumā - labs ātrais variants. Dārgāk sanāk nekā no graudiem, bet vienalga lētāk nekā Valmiermuižu pirkt. Nesanāca nogatavināt mēnesi, visu izdzēra pēc 2 nedēļām un slavēja.
Cukura pielietošana brūvējot no ekstrata
Var arī iepriekšējā vakarā ūdeni nevārīt, ja nav žēl pirkt 5litrenes. Tās var arī ledusskapī ielikt. Iļģuciema ekstrakts lētāk sanāk pirkt 1.5kg spainīšos, kurus var dabūt Ilgezeem tirdz. vietās. Bruvepats.lv tagad ir sausais parādījies. To nav tik ķēpīgi iesvērt tieši tik, cik vajag.
Sveicināti alus mīļi!
Rakājoties forumā, tā arī īsti skaidrs nepalika. Cik nepieciešams Iļģuciema ekstrakta priekš 23 litriem, jo cik nopratu cukurs dod negatīvu effektu . Doma taisīt no tumšā alus iesala ekstrakta.
BOD Es gan gāzēju ar 4g/L un tāpat pāc 4-5 mēnešiem alus šķiet pārģāzēies
come on
viņš tak pirmos eksperimentus taisa.
pēc 2 nedēļām tas alus būs jau izdzerts un izčurāts.
DzintarsDis Rakājoties forumā, tā arī īsti skaidrs nepalika. Cik nepieciešams Iļģuciema ekstrakta priekš 23 litriem, jo cik nopratu cukurs dod negatīvu effektu . Doma taisīt no tumšā alus iesala ekstrakta.
Ap abv 5% tad vajag vienu burciņu 650 g uz 5 litriem.
Paldies, aptuveni tā arī pievinoju klāt, sākuma blīvumu parādija 1.050
- Edited
Man te tāds jautājums, tas ir normāli,ka rūgstot hidroaizvars izspļauj visu ūdeni āra, bija saliet līdz mērijumam. Un sadzītas putas iekšā? Rūgšanas aktivitāte ļoti liela.
- Edited
DzintarsDis tas nozīmē, ka strauji rūgst. Līdz cik misu nodzesēji pirms liki raugu? Kādā temperatūrā stāv? Nav par pilns spainis? Jāatstāj vieta putām, kas paceļās rūgstot.
Labāki rezultāti ir ja rūgst lēnām, tipiskiem eiliem ap 18c-20c. Jāņem vērā, ka rūgstot, spainī iegšā temperatūra ir par kādu grādu augstāka.
MartinsK misu nodzesēju līdz 25 grādiem, zemāk nekrita dzīvokļa apstākļos, tad pievienoju raugu. Temperatūra arī plsu mīnus nemainijās, pie intensīvās rūgšanas pacēlās pie 26 grādi. Spainis ir 30L, pats raudzējums ir tik 22l iekšā.
- Edited
DzintarsDis par siltu. Būs vairāk asu garšu, ēsteru. Ja vien nebrūvēji kviesi vai saisonu, tad jācenšas dabūt zemāku sākuma T.
Nu jā, bet laikam tie pirmie suņi jāslīcina, bet tas ka sit ārā ūdeni no hidroaizvara, tas neko neiespaidos ar gaisa tikšanu iekšā?
DzintarsDis nē, jo tajā brīdī iekšā jau gaiss netiek, jo co2 vislaik spiežas ārā.
MartinsK Paldies par atbildēm!
šobrīd īpašas vajadzības pēc hidroaizvara nav - mošķi apkārt nelidinās
DzintarsDis Nu jā, bet laikam tie pirmie suņi jāslīcina, bet tas ka sit ārā ūdeni no hidroaizvara, tas neko neiespaidos ar gaisa tikšanu iekšā?
Nav jāslīcina, pirmie aliņi ir ĻOTI garšīgi Vēl garšīgāki būs nākamie.
Voblai cepums!
piekrītu. negaršīgie pēc pāris gadiem parādās...
Ar vīru mēģinājām ar ekstraktu, burvīgi!
Kas jums tur ar vīru un ar ekstraktu bija burvīgi? :>