Ar bažam palasot cīņas par konkursa aliem, tomēr iedrošināšos piedāvāt apmaiņai 2 veidu rudzu alu un 1 medu uz saizona rauga Medus ir mans pirmais brūvējums, iedvesmojoties no pagaršotā Labieša "Vīgriežu Mediņš" kurā es papildus mēģināju saprast, vai ir vērts vēlreiz izmantot apiņus no sausās apiņošanas un ko tas vispār var dot, laikā kamer sievasmāte ievāc vīgriezes
Viss ir 0.5 L pudelēs, labprat samainītu pret jebkādiem Jūsu aliem, funky, bretti un dažadi citi neparastie ar prioritāti, bet derēs jebkuri, ka tik dažādi. Un ļoti gribu redzēt recepti, vismaz aptuveno, ja noslēpums. Pieejami ir 5 "komplekti", atrodos Iļģuciemā, bet teoretiski jebkurā laikā varu tik līdz centram, tikai jāsaskaņo laiks.
Tātad:
(1806) Hoppy Mead "Mosaic" 25 L [29-Jun-18|06-Jul-18]
1.4 kg Honey
200 gr Dry Hop Mosaic 12.4% 90 min @ +60C' start
Fermenter #01 / Safale Belgian Saison BE-134 (1805 cake)
Estimated / Real OG : 1.020 / 1.020
Estimated / Real FG : 1.000 / 0.999
Estimated / Real ABV : 2.54% / 2.76%
Estimated SRM : 1.32
(1805) Rye Saison / American Rye [06-Jun-18|29-Jun-18]
6 kg Latraps Pilsner
1 kg Thomas Fawcett Rye
15 gr Magnum 13.7% @ 60 min
100 gr East Kent Goldings 5.1% @ 5 min
+55C olbaltuma pauze 30 min
+63C pārcukurošana 25 min
+68C pārcukurošana 120 min
Fermenter #01 / Safale Belgian Saison BE-134
Estimated / Real OG : 1.042 / 1.044
Estimated / Real FG : 1.004 / 1.000
Estimated / Real ABV : 4.92% / 5.51%
Estimated SRM : 2.97
Estimated IBU : 21.01
Fermenter #02 / Safale Ale US-05 / 200 gr Mosaic 12.4% @ 10 days dry hop
Estimated / Real OG : 1.042 / 1.044
Estimated / Real FG : 1.008 / 1.006
Estimated / Real ABV : 4.43% / 4.99%
Estimated SRM : 2.97
Estimated IBU : 21.01