Izlasīju nolikumu trīs reizes un aizvien uzskatu, ka šis konkurss ir globāla finanšu behemota iespēja par ļoti mazām naudiņām iegūt datus par mājbrūvētājiem Latvijā (vārdi, tālruņi, foto... un jā, pat mājbrūvētāju domāšanas veidu (alus nosaukumu varianti)). Behemots ar konkursantu atļauju šos datus izmantos soctīklos (jācer, TIKAI pārdošanas apjomu veicināšanai). Papildus behemots var pieprasīt nolikumā neminētus datus, kurus konkursantiem ir jāsniedz.
Ieguvumi protams ir emocionāli, bet manuprāt nav behemota cienīgi. Tiešām mazas naudiņas.
Esmu par konkursiem un piedalīšanos tajos, bet ne visos.

Un liela daļa KUPLA biedru jau nemaz vairs nevar piedalīties, jo lielākā vai mazākā formā ir saistīti ar alus brūvēšanu komerciāli! No otras puses tas jaunajiem dod iespēju izsisties🙂jo konkurence mazāka.

Man Raivo reiz ar kādu palielāku pirkumu uzdāvināja šo raugu. Nesen, kā reiz, uzbrūvēju provi ar šo raugu. Izlēmu to vairs neaiztikt, jo neatbilda maniem priekšstatiem par ērti izmantojamu raugu- ne par ko negribēja izgulsnēties pat pēc nedēļas "koldkreša". Atstāju koniskajā uz mēnesi, tad nolēju 4 litrus alus 5 litru stikla traukā, lai nostādinātu un pārlietu minikegā. Pārējam duļķis pieņemams, lai pudeļotu, bet konskā fermentera konusā stāv vēl kādi 3 vai vairāk litru baltas rauga emulsijas, t.i. raugs joprojām ir kā caureja nevis cieta, skaista kaka 😉

Pati garšas buķete mani apmierina.

Rencis
    Bet kad jaunie izsitīsies, no viņiem savāktos datus varēs izmantot pret viņu interesēm.

MartinsT 950*10=9500 litri

Tur tak bij 6 t fermenteri, ko vārīs vienu pilnu un otru pusīti🙂

frici arī vārīja 10t un ielēja 12t fermenterī.

2 months later

Nu kāds jau ir kaut ko noraudzējis? Interesē kāds FG šim raugam ir? Tak saizonam tas var baigi svārstīties!

Vobla

Statistika par pagājušo gadu:

1.044 -> 0.098 (fermentējās, kad bija tas karstais laiks, intensīvi dzesēju ar ledus pakām)
          1.020 -> 0.999
          1.044 -> 1.000

BE134 ir Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus, tā kā noēdīs visu cieti, nez vai jēga eksperimentēt ar nefermentējamiem cukuriem, manuprat labs variants dabūt pārgāzetu alu.

dzeruvaru Paldies!
            Tas labi ka dziļi grauž, man OG tieši ir 1.044 lai gan cerēju uz 1.050, tad ABV būs tieši laikā!

es ar vēl gaidu

Vismaz skaidrs, ka ar ''0'' jārēķinās ABV aprēķinot

7 days later

INFORMĒJAM! #MežpilsProve 2019 brūvēšanas paraugu iesniegšanas termiņš pagarināts!
                🍺Konkursa noslēgums – 05. aprīlis.
                🍺Vērtēšanas degustācijas – 08. aprīlis.
                Vairāk par konkursu – http://mezpilsalus.lv/prove2019/

2 months later

Cik liela šogad ir konkurence? 😁😉