Manuprāt ļoti labs starta ūdens, kas labi ļaujas uzlabojumiem
Ūdens
varbūt no gaujas...
Carnikavā ūdens ir arī ļoti garšīgs. Pēc analīzēm spriežot arī pateicīgs brūvēšanai. Neviens elements "neizlec".
- Edited
Dabūju arī savu papīriņu. Komplektā ar izskaidrojumu, kāpēc tumšie vienmēr sanāk labāki un apiņu blieziens gaišajos alos nekad nav tāds, kā kārojas.
edit: bilde, nevis pdf
HCO3 - 461! Man šķiet, ka lielāku rādījumu neesmu redzējis.
Par ūdeni runājot. Varbūt kādam ir pie rokas ap 6g CaSO4? Rīgā. Līdz svētdienai būtu vēlme dabūt. Zinu, ka pie Raivo var dabūt, bet viņš Rīgā šonedēļ vairs nav.
Mums noteikti ir! Jasazinas ar Oskaru, ka dabut.
Ja Oskars nevar, es arī varu līdz Rīgas centram atvest.
Varbūt te iepriekš jau diskusijā ir bijis, bet neuzgāju. Vai kāds ir mēģinājis brūvēt no veikalā nopērkamajiem - Mangaļi, Venden u.t.t. ūdeņiem (varbūt ir kādam analīžu dati kaut kur?)
sākumā Mangaļus un OL izmantoju, bet vienreiz pagaršoju mājas krāna ūdeni un konstatēju, ka tas garšo labāk
Go for mangalis!
Kad brūvēju Carnikavā, tad, protams, viss bija ideāli. Bet tagad Āgenskalnā kaut kā negribas provēt, ja pat kā tīrs dzeramais ūdens man viņš šķiet diezgan negaršīgs.
- Edited
Mangalim sarkanajam, cik atceros, bija normāls sastāvs. Kkad vienreiz mēģināju pudeļūdeni. No visiem veikalos sastaptajiem, mangalim bija vislabākais sastāvs. Pārsvarā, jau ir uz etiķetes tabula. Ja nav, tad ir mājas lapā.
Ja kādam ūdens speciālistam ir laiks uzmetiet aci un pakomentējiet rādītājus http://kandava.lv/sakums/par_udens_paraugu_rezultatiem_udens_nemsanas_vietas_kandavas_pilseta
Paskaties tepat kādus ierakstus iepriekš - te Dainis (17.oktobrī) bija ielicis paskaidrojumu par ūdens sastāvu. Man pašam liekas, ka tajās Kandavas avotu analīzēs slikti ir tas, ka nav norādīts kalcijs un magnijs atsevišķi, bet ir tikai summārais - taču, pēc tā cipara spriežot, ūdens nav pārāk ciets. Slikti ir tas, ka hidrogēnkarbonāti vispār nav norādīti - tas jau ir diezgan svarīgs rādītājs, ja grib brūvēt alu. Tad vēl man liekas, ka nitrāti ir par daudz tomēr - tas, šķiet, norāda uz (lauksaimniecības radītu?) piesārņojumu - ideāli ir, ja brūvēšanas ūdenī nitrāti ir 0.
Kaut kad puspālī esam par to runājuši, bet kā Jums šķiet vai Rīgas ūdens karstais un aukstais ir vienādas kvalitātes?
Man kaut kā šķiet ka karstais ir sūdīgāks jo vismaz vēlajos padomju laikos to nedrīkstēja dzeršanai lietot!
Automatiš, jautājums, vai Jūs tējkannā tējai no krāna lejat aukstu vai karstu ūdeni (pilsētas apgādes)?