Manuprāt ļoti labs starta ūdens, kas labi ļaujas uzlabojumiem 🙂

    Carnikavā ūdens ir arī ļoti garšīgs. Pēc analīzēm spriežot arī pateicīgs brūvēšanai. Neviens elements "neizlec".

      7 days later

      Dabūju arī savu papīriņu. Komplektā ar izskaidrojumu, kāpēc tumšie vienmēr sanāk labāki un apiņu blieziens gaišajos alos nekad nav tāds, kā kārojas.

      image capture.png

      edit: bilde, nevis pdf

        HCO3 - 461! Man šķiet, ka lielāku rādījumu neesmu redzējis.

          20 days later

          Zelcs Man no LU Ķīmijas fak. noziņoja, ka pēdējos 10 gadu tāda pie viņiem nav strādājusi.

          P.S. Izrādās, tāda ir RTU ... (LU šādas analīzes netaisa)

            Par ūdeni runājot. Varbūt kādam ir pie rokas ap 6g CaSO4? Rīgā. Līdz svētdienai būtu vēlme dabūt. Zinu, ka pie Raivo var dabūt, bet viņš Rīgā šonedēļ vairs nav.

              Mums noteikti ir! Jasazinas ar Oskaru, ka dabut.

                Ja Oskars nevar, es arī varu līdz Rīgas centram atvest.

                  a month later

                  Varbūt te iepriekš jau diskusijā ir bijis, bet neuzgāju. Vai kāds ir mēģinājis brūvēt no veikalā nopērkamajiem - Mangaļi, Venden u.t.t. ūdeņiem (varbūt ir kādam analīžu dati kaut kur?)

                    Kapteinis Esmu brūvējis. Daudziem (bet ne visiem) ūdeņiem uz pudelēm ir kaut kāds sastāvs rakstīts. Bet priekš brūvēšanas nekas izcils tie ūdeņi nav. No krāna var dabūt praktiski tādu pašu.

                      sākumā Mangaļus un OL izmantoju, bet vienreiz pagaršoju mājas krāna ūdeni un konstatēju, ka tas garšo labāk

                        Kad brūvēju Carnikavā, tad, protams, viss bija ideāli. Bet tagad Āgenskalnā kaut kā negribas provēt, ja pat kā tīrs dzeramais ūdens man viņš šķiet diezgan negaršīgs.

                          Mangalim sarkanajam, cik atceros, bija normāls sastāvs. Kkad vienreiz mēģināju pudeļūdeni. No visiem veikalos sastaptajiem, mangalim bija vislabākais sastāvs. Pārsvarā, jau ir uz etiķetes tabula. Ja nav, tad ir mājas lapā.

                            a month later

                            GirtsE

                            Paskaties tepat kādus ierakstus iepriekš - te Dainis (17.oktobrī) bija ielicis paskaidrojumu par ūdens sastāvu. Man pašam liekas, ka tajās Kandavas avotu analīzēs slikti ir tas, ka nav norādīts kalcijs un magnijs atsevišķi, bet ir tikai summārais - taču, pēc tā cipara spriežot, ūdens nav pārāk ciets. Slikti ir tas, ka hidrogēnkarbonāti vispār nav norādīti - tas jau ir diezgan svarīgs rādītājs, ja grib brūvēt alu. Tad vēl man liekas, ka nitrāti ir par daudz tomēr - tas, šķiet, norāda uz (lauksaimniecības radītu?) piesārņojumu - ideāli ir, ja brūvēšanas ūdenī nitrāti ir 0.

                              11 days later

                              Kaut kad puspālī esam par to runājuši, bet kā Jums šķiet vai Rīgas ūdens karstais un aukstais ir vienādas kvalitātes?
                              Man kaut kā šķiet ka karstais ir sūdīgāks jo vismaz vēlajos padomju laikos to nedrīkstēja dzeršanai lietot!
                              Automatiš, jautājums, vai Jūs tējkannā tējai no krāna lejat aukstu vai karstu ūdeni (pilsētas apgādes)?