es par apiņu filtru izmantoju 3/4" nt dubļu filtru, cauri nekas netiek. aizdambējas tikai pēdējā litrā, to tad caur sietu izkāšu. doma tāda ka lielākā daļa apiņu ir vai nu augšā vai nogrimuši un tajā filtrā fiziski var ietrāpīt tikai pašās beigās.
jautājumi un atbildes
Ir taču vecie labi apiņu maisi pie Raivo dabūjami. Protams pēc sajūtām nav tik laba atdeve, kā bezmaisa kaķim. Bet vajadzētu būt labāk par NT trubu.
nevis truba, bet dubļu filtrs uzskrūvēts uz krāna fermentera iekšpusē. es apiņus nekad nelieku maisos vai tvertnēs, galīgi nav efekta.
- Edited
Es teiktu, ka jādara ir tā, kā ir jādara. Jādara tā, lai var sasniegt labāko rezultātu, kaķot bez maisiņa, dzesēt ledusskapī.
Var būt lētāk ir savākt kaudzīti vecus ledskapjus, ielikt digitālos kontrolerus lai šamējie dzesē līdz -1 pirms būvēt auksto istabu.
Gribēju jautāt vai kaut kur Rīgā var nopirkt iesalu, apiņus, raugu. Jānis vēl tirgo?
Vajag šodien.
Vai kāds/kāda ir mēģinājuši dryhopīt kvasu pudelē pēc Edgara metodes (attaisi->pieber apinus-> aiztaisi-> paturi kādas 5 dienas-> lieto)?
Kāds rezultāts, iespaidi?
Traki kāps ārā un glāzē būs apīņu putra, ne visai garda, vai ne tā?
Ja runā par garšas kombo, tad Valmiermuižai ir ar citru kaķotais kvass (vai iesala dzēriens, precīzi neatceros). Garšo pēc IPAs misas. Nav slikts lai padzertos. Salds un rūgts kopā.
^ ir abi. Dīvainā kārtā, kvass ir part saldenāks par iesala dzērienu, kam arī visai imperiāli salds ķermenis. Aromāta arī pamaz, bet nez vai V-muiža kaķoja tos dzērienus, drīzāk rūgtuma galā lika Citru klāt.
Varētu šodien pamēģināt, sporta pēc.
^ Paldies par atbildēm.
Es domāju porterkvasā iebliezt; pamēģināju ''Iļģuciema'' un ''Ulmja laika'' - otrs šķiet mazāk salds( vismaz pretīgā skābā pēcgarša ir mazāka otrajam).
Ulmaņlaiku aka Smetoniškas ir mana stabilā kvasa izvēle. Salīdzinājumam, tādu pašu kaķa daudzumu iebliezu Aldara Pilzenes litriniekā. Otrdien varēs pačāpstināt
[deleted] cien. kolēģi! mums ar kaimiņu ir 11,4 katls. Vai kāds var ieteikt kādu parasto/ejošo Pale ale recepti uz šo apjomu, īpaši interese cik litros iejavot un ar cik skalot un pa cik iejavojam cepeškrasni, cik gradus likt; un arī būtu pateicīgs par ideālo izejvielu daudzumu. BeerSmith nav apguts pirmajā bruvējumā viss bija pec "amatieru receptes" no rokasgrāmatas, bet alus sanāca pavisam vajš (1-2 % alko saturs) un saldens, bet tā jau smarža un garša ļoti laba. Pateicos!
- Edited
1-2% raugu vispār piebērāt un ja piebērāt vai raudzējāt vairāk kā divas dienas? Pēc "Amatieru receptes" nevajadzētu būt tik mazam ABV.
Pa lielam recepte vienkārša:
2.5kg graudi; 68C iejavošana un tad vārīšana plus apiņi kā paši grib. Iejavošanas un skalošanas ūdens atkarīgs no iejavojamā trauka.
Pats izmantoju uz 20L vārījumu. 18L iejavošanai un 12L skalošanai. Tas gan ir iejavojot aukstumkastē. Un līdz ar to efektivitāte ir briesmīga latrapam ap 50% un Raivo ķuningiesalam ap 70%.
@janis s#204054 beram Safale 05 puspaciņu, pēc tam, kad konsatējam ka nerugst, tad vēl puspaku rauga un kārtīgi aerējam. gradu tāpat ka nav. paši domājam, ka problēma bija ka iesals neatdeva cukuru, tāpec nebija kam rugst. Iesal bija Minhene 1 kg plus Carapils 0.2. Raudžet Depo bačoka 20 litriga ar hidro aizvaru vannas istaba.
paldies par recepti, bet kā pareizi sareķinat izejvielu un ūdens proporciju ja mēs iejavojam 11,4 litriga nerusejoša terauda kastroli?
mēs arī nospriedam ka iesals un daudzums nebija īstie, jo ja preizi saprotu Carapils nav no tiem arī kas dos maksimāli tieši cukuru