- Edited
Noteikti nekāda medus, no kurienes tādas dīvainas instrukcijas?
Manuprāt sakarīgākais variants ir te: https://brulosophy.com/methods/yeast-harvesting/
Bet ja Tev raugs ir no fermentiera ar visādiem piemaisījumiem, es tiko līdzīgā situācijā izdarīju tā:
Dezinficēju trīslitru burku, ielēju tur no fermentiera biezumus uz 2 litriem 1.040 misas no iļģuciema ekstrakta (150 grami uz 1L)
Pagaidīju kamēr svaigs un aktīvs raugs paceļas augšā
Savācu ar dezinficētu karoti pāris piegājienos un pārnesu uz 1L trauku ar 1.040 misu, kurā jau izaudzēju svaigu un dzīvu raugu. Šoreiz gan pagaidīju kamēr viss smuki nosēžas un rezultātu 50 ml trauciņā noglabāju
Sanāca ~ 25 ml rauga un tikpat "alus" pa virsu. Pēc visa izlasītā, cik es sapratu, tas ir sakarīgākais veids atjaunot rauga kultūru + teorētiski pēc vairākām paaudzēm var dabūt tieši saviem apstākļiem piemērotu raugu.
Vēl ir variants saldēt ar glicerīnu, bet to domāju atstāt garajiem ziemas vakariem