Nākamā problēma. Nākamajā dienā pēc alus ielikšanas tas sāka trakoti stipri strādāt, spieda visu ūdeni ārā no hidroaizvara, man ieteica to novietot vēsākā vietā, noliku verandā, pēc diennakts tas palika krietni lēnāks, tad sapratu, ka jānes atkal iekšā siltākā vietā, bet nesot balonu tas sakratījās un alus palika pavisam lēns, bet ir tikai 4tā diena, vai var būt tā ka alus apstāsies pavisam un nebūs noraudzējies kā nākas? Ko darīt šādā situācijā???

    sicness
    Bez blīvuma mērīšanas atliek tikai skaitīt pātarus.
    Iespējams(visdrīzāk), ka jau norūdzis. Lai pastāv kādu nedēļu nogatavojas un tad var pildīt.

      Piekrītu, gaidi un vēlāk mēri blīvumu. Tad būs skaidrs - vai norūdzis, vai vēl raugs būs jāpiemet.

        Tad man tagad raut korķi vaļā un atliet traukā alu un mērīt blīvumu? Nekas, ka gaiss tiks klāt?
        Bet es nezinu sākotnējo blīvumu 🙁

          Nu nogaidi, lai ir kādu nedēļu pusotru nostāvējis. Gaiss neko diži neietekmēs, ja paņemsi provi blīvuma mērījumam. Bez sākuma blīvuma būs grūtāk saprast. Ja vien tas alus nav kaut kas ūberstiprs, tad pieļauju, ja pēc nedēļas rūgšanas blīvums ir līdz ~1.018, tad, visticamāk ir norūdzis.

            dzirnavnieks Es liku Coopers Draught iesalu kopā ar 1 burku Iļģuciema iesala un 1kg cukuru... Nekas stiprs tur nevarētu sanākt :/
            Rīt nomērīšu blīvumu...

              Ar kādiem random ekstraktiem + cukurs sanāk ~1.056. Man domāt FG tādam, atkarībā no rauga un citām lietām, var būt no kādiem 1.025 uz leju.

                sicness Es liku Coopers Draught iesalu kopā ar 1 burku Iļģuciema iesala un 1kg cukuru... Nekas stiprs tur nevarētu sanākt :/
                Rīt nomērīšu blīvumu...

                Nafiga izķērnāji iesalu? Bikiņ vairāk cukura un būtu normāls padzēriens.
                Ja nopietni, tad pirms sāk ko darīt, vajadzētu vismaz palasīt forumu. Miljons reižu viedi vīri ir teikuši - NEKĀDU CUKURU RAUDZĒJOT AR EKSTRAKTU !!!!!

                  Kādi nafig forumi. Cilvēks nopērk veikalā preci un pielieto pēc instrukcijas. Ne jau visi piedzimst ar aldara gēnu un burās pa forumiem trīcošām rokām.

                    Nevajag jau uzbrukt cukuram tik ļoti. It sevišķi, ja cilvēkam aptrūkstās ekstrakts.

                      Viss ok, blīvumu nomēriju, sakratīju balonu, vēl mazliet jāpastrādā un būs super.

                      Pirmo alu brūvēju no Coopers Canadian, pieliku 700gr cukura un 300g medus, sanāca ideāls alus. Pie liešanas pudelēs, pusi pildiju kopā ar cukuru pusi ar medu, abi varianti garšo fantastiski, novērtēja arī draugi un paziņas.

                      Manām vēlmēm un vajadzībām sanāk labākais alus kāds līdz šim ir dzerts, neviena Valmiermuiža ne Brengulis nestāv klāt.

                        dzirnavnieks
                        Es nezinu kā Jūs mērat tur simtdaļās utt... Bet man bija 11... Rīt pildīšu pudelēs iekšā jo vajadzētu būt krietni zem 10 jeb tuvu 0, ja nebūs tad domāju skāde liela nebūs, būs saldāks alus, kas mani ļoti iepriecina 🙂

                          Tev pirms pildīšanas vajadzētu būt no 6 uz leju, citādi ir tā, kā MartinsT saka - būs daudz stiklu. Iemesls - vai nu vecs (nevitāls) raugs, bet man drīzāk sķiet, ka tas cukura daudzums ir pārlieku liels. Raugs ir sistemātiska būtne un no sākuma ķeras klāt monosaharīdiem (cukuram), un , ja to ir par daudz, tad tur arī apstājas, kaut ko lēnām turpinot gremot. Būtībā, ja tuvākajās dienās nenokrīt zem 6 plato, tad iesaku iegādāt svaigu rauga paciņu. Pudeļot tagad nevajadzētu 😃