MJ M15 pēc interneta info ir Lallemand London ESB, kurš tā pat kā Lallemand Windsor / Fermentis S-33 nespēj apēst visus cukurus un parasti beidz strādāt ap 1.020. Visi šie raugi ļoti lielā ātrumā apēd pieejamos cukurus un aiziet gulēt un tad ir jautājums cik tīrs no svešiem raugiem Tavs fermentieris.
Ja ir iespēja, ka Tev misā nav citu raugu, tad jau būs ok, bet kad fermentēju plastmasā, man parasti pēc nedēļām divām bija sekundārā fermentācija (par ar nelielu putu cepuri) tāpēc vienmēr ar šiem raugiem turēju vismaz mēnesi, jo savādāk vienmēr bija pārgāzēts alus. Ja pudeļosi stiklā, es noteikti pagaidītu. Kaut kad pašā sākumā arī biju par S-33 sapriecājies ka ātri noēd cukurus, līdz brīdim kad petam sāka korķus raut 😃
Kā labs risinājums, es tiku piebeidzu divus vārījumus (bitter un porter), kuros bija divi raugi kopā: Windsor un Nottingham, ar domu dabūt Windsor esterus un Nottingham norūgšanas dziļumu. Man liekas ideāla kombinācija, arī internetos raksta, ka sākotnēji šie abi raugi bija paņemti no kāda angļu brūža multikultūras.