• Receptes
  • 2018. gada 9. mājbrūvētāju saieta labākās receptes

Brūvēpats.lv konkurss - 3.vieta (#108).

Uz 12 litriem.

1,3 kg Pearl Pale iesals [65%]
400 g CaraPils [20%]
300 g Kviešu iesals [15%]

Apiņi: Galaxy (12,4%) 10 g (0), Mosaic (12,5%) 10 g (0), Nelson Sauvin (11,7%) 10 g (0); Galaxy, Mosaic, Nelson Sauvin – pa 10 g (S/W; 70C - 20 minūtes). Aukstajā apiņošanā: HBC-431, Mosaic, Nelson Sauvin – pa 24 gramiem (3 dienas).

Raugs: US-05.
Iejavo 69C grādos uz stundu. Vāra stundu. Mērķē uz OG 1035. Beigu blīvums FG 1006.
Pirms pildīšanas pievieno laktozi – 250 gramus (11,1% no iesalu svara).

  • BOD replied to this.

    Eu, jūs numurus ar pierakstiet, lai tautai nav jāiet tabulu pētīt.

    remerts2 Tavs likās pasauss un pat sidrīgs - i nepateiktu, ka kaķī 6g/L

      Avene Sour #52:
      Viss sākās kā parasts kviesis 20l kkad oktobrī.
      Pale/Kviesis - 60/40
      Iejavots 1 stunda 66grādi
      Styrian Goldings: FWH-10g, 60min-10g 15min-10g
      Raugs: MJ - M21
      SG 1056, FG 1014
      Mēnesi nostāvēja rūgumpodā un tad atnāca slinkums. Slinkums pudeļot.
      Sadalīju divās daļās un tad sākās:
      1. - pielietas trīs 0,33 pudeles Very berry aveņu sulas, ruga nogulsnes no Boon Kriek, Boon Mariage Parfait, Lindemans Oude Gueuze, Orval. Vēlāk iebērta paciņa RIMI saldētu aveņu un paciņa saldētu ķiršu.
      2. - pielieta viena 0.7 pudele Cidoniju sulas un 0.7 ābolu bumbieru (Jāņkalni) + tas pats rauga sajaukums + raugi, ko izdevās ievākt no pēdējās skābuļu tikšanās Alus cellē.
      Kādu nedēļu pirms Kraukļiem nolēju no pirmā spaiņa testu, atzinu par labu esam un sapudeļoju 3 pudeles. Tad es vēl nezināju, ka citi konkursiem paredzētie ali aizies vannā kopā 4 kastes.
      Otrai versijai vēlos pieliet vēl sulu. Patestēsim kādā no nākamajām reizēm.

        BOD Jā, tiešām, aromāta bija stipri par maz un arī garšā varēja būt vairāk apiņu. Iespējams, tam ir kāds sakars ar to, ka apiņi vārot vispār nav likti - tikai 0.minūtē un tad virpulī.

          Galvenā konkursa Latvijai 100 pirmā vieta (#27)

          Uz 14 L gatava alus:
          3,15 kg Latraps Pilsener 70%
          0,5 kg Chit 11%
          0,85 kg Melanoidin 19 %
          60 min @ 66C 10 min @ 76C

          60 min boil
          60g vīgrieze 10 min
          80g melisa 5 min

          us 05

          OG-1055
          FG-1014

            Brūvēpats.lv konkurss 1. vieta (#105)

            Uz 38 L gatava alus
            Starteris: 2 litri misas, sauja neplacināta pilsener iesala ieskābēts 48h @ 30C
            3 kg Kvieši 43%
            1,2 kg Pilsener 17%
            0,8 kg Pale 11%
            40 min @ 65C
            tad pievienoju 2kg 28% skābenā iesala un noturuēju vēl 40 min 65C

            misā ielej starteri ar visiem graudiem un skābe 20h @ 35C

            20 min boil
            25 g Saaz 20 min (4.2 ibu)

            beigu ph 3,3
            raugs ss-33x2
            OG-1030
            FG-1015
            dzērveņu sula izspiesta no saldētām dzērvenēm pievienota fermenterī 7 dienas pirms pildīšanas 15ml/L

            Galvenā konkursa Latvijai 100 trešā vieta #38

            Uz 25L alus

            3,4kg MamasD Pilsner
            1.8kg Kviešu iesals
            0.85kg Latvijas medus (2 min)
            0.24kg Auzu pārslas

            10min 55C
            60min 68C
            10min 78C
            +Dekoksija

            71g Kumelītes 60min
            34g Pelašķis 30min
            3g Vīgrieze 15min
            11g Vērmele. Aplieta tēja ar verdošu ūdeni 0,7L, izturēta 10 min, Misai pieliets tikai šķidrums
            8g Vīgrieze kaķī 2 dienas pirms pudeļošanas

            OG 1.058
            FG 1.012
            EBC 7,3
            Raudzēts 21-22C
            19 dienas primārajā un 2 sekundārajā fermenterī.

            image 20180515-124557-1.jpeg

              Simpātiju konkursa 3. vieta. Black IPA #75

              Pilsner 50%
              Pale 17%
              Maris Otter 9%
              Biscuit 4,3%
              Cara 200 4,3%
              Cara 250 4,3%
              Special X 4,3%
              Pale Chocolate 4,3%
              Black 1300 2,5% (tiek pievienots pie skalošanas)

              Iejavošana pie 67 C uz 60min.
              Apiņi (uz 19L misas)
              60min:
              Columbus 10g
              15min:
              Columbus 10g
              Chinook 10g
              Centennial 10g
              Citra 10g.
              5min:
              Chinook 10g
              Centennial 10g
              Citra 10g
              WP@ 77C:
              Chinook 15g
              Centennial 15g
              Citra 15g
              DH 7 dienas:
              Chinook 15g
              Centennial 15g
              Citra 15g

              US-05
              Plānotā rūgšanas temperaūra 21C, bet pēc 3 dienām temperatūra, aktīvas rūgšanas rezultātā, bija pacēluisies līdz pat 25C.

              OG 1075
              FG 1022
              IBU 75

              Pudeļojot 4,5g/l cukura.

              ArnisAsaris 0,5 kg Chit 11%
              0,85 kg Melanoidin 19 %

              Šis jau ož pēc diskābeļa!!! 🙂
              Nolikumā bija teikts ka tikai raugs var būt importa!!!

                Vobla 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

                  remerts2 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

                  Taisnība, palaidu to garām, lai gan nepieciešamība nekāda nebija uzlabot ar importa iesaliem!

                    BrūvēPats kauss. Nr.106
                    2.vieta - Pēteris Tauriņš un Mārtiņš Tauriņš

                    50l
                    9kg Pale malt

                    60min Magnum 20g
                    10min Mosaic 50g
                    1min Mosaic 100g
                    kaķis Mosaic 250g

                    Us05

                    Tehnologs bija pieļāvis kļūdu aprēķinos, pēc 10 dienu rūgšanas sapratām, ka ABV neatbilst konkursa nolikumam, bet piedalīties gribējās, tādēļ pie pārliešanas uz otreizējo fermentāciju pievienojām 20% novārīta un atdzesēta ūdens. Nav ne mazākās nojausmas kā un vai šis iespaido garšu. Varbūt jātaisa eksperiments 🙂

                      Šodien plauktā atradu lavandu paciņu, to pirku pasen ar domu ka konkursa alū likšu, bet aizmirsās🙂 nāksies lavandu saisonu vārīt paša priekam 😃

                        4 years later
                        Juris unstickied the discussion.
                          Write a Reply...