• Receptes
  • 2018. gada 9. mājbrūvētāju saieta labākās receptes

Galvenā konkursa Latvijai 100 pirmā vieta (#27)

Uz 14 L gatava alus:
3,15 kg Latraps Pilsener 70%
0,5 kg Chit 11%
0,85 kg Melanoidin 19 %
60 min @ 66C 10 min @ 76C

60 min boil
60g vīgrieze 10 min
80g melisa 5 min

us 05

OG-1055
FG-1014

    Brūvēpats.lv konkurss 1. vieta (#105)

    Uz 38 L gatava alus
    Starteris: 2 litri misas, sauja neplacināta pilsener iesala ieskābēts 48h @ 30C
    3 kg Kvieši 43%
    1,2 kg Pilsener 17%
    0,8 kg Pale 11%
    40 min @ 65C
    tad pievienoju 2kg 28% skābenā iesala un noturuēju vēl 40 min 65C

    misā ielej starteri ar visiem graudiem un skābe 20h @ 35C

    20 min boil
    25 g Saaz 20 min (4.2 ibu)

    beigu ph 3,3
    raugs ss-33x2
    OG-1030
    FG-1015
    dzērveņu sula izspiesta no saldētām dzērvenēm pievienota fermenterī 7 dienas pirms pildīšanas 15ml/L

    Galvenā konkursa Latvijai 100 trešā vieta #38

    Uz 25L alus

    3,4kg MamasD Pilsner
    1.8kg Kviešu iesals
    0.85kg Latvijas medus (2 min)
    0.24kg Auzu pārslas

    10min 55C
    60min 68C
    10min 78C
    +Dekoksija

    71g Kumelītes 60min
    34g Pelašķis 30min
    3g Vīgrieze 15min
    11g Vērmele. Aplieta tēja ar verdošu ūdeni 0,7L, izturēta 10 min, Misai pieliets tikai šķidrums
    8g Vīgrieze kaķī 2 dienas pirms pudeļošanas

    OG 1.058
    FG 1.012
    EBC 7,3
    Raudzēts 21-22C
    19 dienas primārajā un 2 sekundārajā fermenterī.

    image 20180515-124557-1.jpeg

      Simpātiju konkursa 3. vieta. Black IPA #75

      Pilsner 50%
      Pale 17%
      Maris Otter 9%
      Biscuit 4,3%
      Cara 200 4,3%
      Cara 250 4,3%
      Special X 4,3%
      Pale Chocolate 4,3%
      Black 1300 2,5% (tiek pievienots pie skalošanas)

      Iejavošana pie 67 C uz 60min.
      Apiņi (uz 19L misas)
      60min:
      Columbus 10g
      15min:
      Columbus 10g
      Chinook 10g
      Centennial 10g
      Citra 10g.
      5min:
      Chinook 10g
      Centennial 10g
      Citra 10g
      WP@ 77C:
      Chinook 15g
      Centennial 15g
      Citra 15g
      DH 7 dienas:
      Chinook 15g
      Centennial 15g
      Citra 15g

      US-05
      Plānotā rūgšanas temperaūra 21C, bet pēc 3 dienām temperatūra, aktīvas rūgšanas rezultātā, bija pacēluisies līdz pat 25C.

      OG 1075
      FG 1022
      IBU 75

      Pudeļojot 4,5g/l cukura.

      ArnisAsaris 0,5 kg Chit 11%
      0,85 kg Melanoidin 19 %

      Šis jau ož pēc diskābeļa!!! 🙂
      Nolikumā bija teikts ka tikai raugs var būt importa!!!

        Vobla 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

          remerts2 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

          Taisnība, palaidu to garām, lai gan nepieciešamība nekāda nebija uzlabot ar importa iesaliem!

            BrūvēPats kauss. Nr.106
            2.vieta - Pēteris Tauriņš un Mārtiņš Tauriņš

            50l
            9kg Pale malt

            60min Magnum 20g
            10min Mosaic 50g
            1min Mosaic 100g
            kaķis Mosaic 250g

            Us05

            Tehnologs bija pieļāvis kļūdu aprēķinos, pēc 10 dienu rūgšanas sapratām, ka ABV neatbilst konkursa nolikumam, bet piedalīties gribējās, tādēļ pie pārliešanas uz otreizējo fermentāciju pievienojām 20% novārīta un atdzesēta ūdens. Nav ne mazākās nojausmas kā un vai šis iespaido garšu. Varbūt jātaisa eksperiments 🙂

              Šodien plauktā atradu lavandu paciņu, to pirku pasen ar domu ka konkursa alū likšu, bet aizmirsās🙂 nāksies lavandu saisonu vārīt paša priekam 😃

                4 years later
                Juris unstickied the discussion.
                  Write a Reply...