• Receptes
  • 2018. gada 9. mājbrūvētāju saieta labākās receptes

Brūvēpats.lv konkurss 1. vieta (#105)

Uz 38 L gatava alus
Starteris: 2 litri misas, sauja neplacināta pilsener iesala ieskābēts 48h @ 30C
3 kg Kvieši 43%
1,2 kg Pilsener 17%
0,8 kg Pale 11%
40 min @ 65C
tad pievienoju 2kg 28% skābenā iesala un noturuēju vēl 40 min 65C

misā ielej starteri ar visiem graudiem un skābe 20h @ 35C

20 min boil
25 g Saaz 20 min (4.2 ibu)

beigu ph 3,3
raugs ss-33x2
OG-1030
FG-1015
dzērveņu sula izspiesta no saldētām dzērvenēm pievienota fermenterī 7 dienas pirms pildīšanas 15ml/L

Galvenā konkursa Latvijai 100 trešā vieta #38

Uz 25L alus

3,4kg MamasD Pilsner
1.8kg Kviešu iesals
0.85kg Latvijas medus (2 min)
0.24kg Auzu pārslas

10min 55C
60min 68C
10min 78C
+Dekoksija

71g Kumelītes 60min
34g Pelašķis 30min
3g Vīgrieze 15min
11g Vērmele. Aplieta tēja ar verdošu ūdeni 0,7L, izturēta 10 min, Misai pieliets tikai šķidrums
8g Vīgrieze kaķī 2 dienas pirms pudeļošanas

OG 1.058
FG 1.012
EBC 7,3
Raudzēts 21-22C
19 dienas primārajā un 2 sekundārajā fermenterī.

image 20180515-124557-1.jpeg

    Simpātiju konkursa 3. vieta. Black IPA #75

    Pilsner 50%
    Pale 17%
    Maris Otter 9%
    Biscuit 4,3%
    Cara 200 4,3%
    Cara 250 4,3%
    Special X 4,3%
    Pale Chocolate 4,3%
    Black 1300 2,5% (tiek pievienots pie skalošanas)

    Iejavošana pie 67 C uz 60min.
    Apiņi (uz 19L misas)
    60min:
    Columbus 10g
    15min:
    Columbus 10g
    Chinook 10g
    Centennial 10g
    Citra 10g.
    5min:
    Chinook 10g
    Centennial 10g
    Citra 10g
    WP@ 77C:
    Chinook 15g
    Centennial 15g
    Citra 15g
    DH 7 dienas:
    Chinook 15g
    Centennial 15g
    Citra 15g

    US-05
    Plānotā rūgšanas temperaūra 21C, bet pēc 3 dienām temperatūra, aktīvas rūgšanas rezultātā, bija pacēluisies līdz pat 25C.

    OG 1075
    FG 1022
    IBU 75

    Pudeļojot 4,5g/l cukura.

    ArnisAsaris 0,5 kg Chit 11%
    0,85 kg Melanoidin 19 %

    Šis jau ož pēc diskābeļa!!! 🙂
    Nolikumā bija teikts ka tikai raugs var būt importa!!!

      Vobla 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

        remerts2 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

        Taisnība, palaidu to garām, lai gan nepieciešamība nekāda nebija uzlabot ar importa iesaliem!

          BrūvēPats kauss. Nr.106
          2.vieta - Pēteris Tauriņš un Mārtiņš Tauriņš

          50l
          9kg Pale malt

          60min Magnum 20g
          10min Mosaic 50g
          1min Mosaic 100g
          kaķis Mosaic 250g

          Us05

          Tehnologs bija pieļāvis kļūdu aprēķinos, pēc 10 dienu rūgšanas sapratām, ka ABV neatbilst konkursa nolikumam, bet piedalīties gribējās, tādēļ pie pārliešanas uz otreizējo fermentāciju pievienojām 20% novārīta un atdzesēta ūdens. Nav ne mazākās nojausmas kā un vai šis iespaido garšu. Varbūt jātaisa eksperiments 🙂

            Šodien plauktā atradu lavandu paciņu, to pirku pasen ar domu ka konkursa alū likšu, bet aizmirsās🙂 nāksies lavandu saisonu vārīt paša priekam 😃

              4 years later
              Juris unstickied the discussion.
                Write a Reply...