• Receptes
  • 2018. gada 9. mājbrūvētāju saieta labākās receptes

Eu, jūs numurus ar pierakstiet, lai tautai nav jāiet tabulu pētīt.

remerts2 Tavs likās pasauss un pat sidrīgs - i nepateiktu, ka kaķī 6g/L

    Avene Sour #52:
    Viss sākās kā parasts kviesis 20l kkad oktobrī.
    Pale/Kviesis - 60/40
    Iejavots 1 stunda 66grādi
    Styrian Goldings: FWH-10g, 60min-10g 15min-10g
    Raugs: MJ - M21
    SG 1056, FG 1014
    Mēnesi nostāvēja rūgumpodā un tad atnāca slinkums. Slinkums pudeļot.
    Sadalīju divās daļās un tad sākās:
    1. - pielietas trīs 0,33 pudeles Very berry aveņu sulas, ruga nogulsnes no Boon Kriek, Boon Mariage Parfait, Lindemans Oude Gueuze, Orval. Vēlāk iebērta paciņa RIMI saldētu aveņu un paciņa saldētu ķiršu.
    2. - pielieta viena 0.7 pudele Cidoniju sulas un 0.7 ābolu bumbieru (Jāņkalni) + tas pats rauga sajaukums + raugi, ko izdevās ievākt no pēdējās skābuļu tikšanās Alus cellē.
    Kādu nedēļu pirms Kraukļiem nolēju no pirmā spaiņa testu, atzinu par labu esam un sapudeļoju 3 pudeles. Tad es vēl nezināju, ka citi konkursiem paredzētie ali aizies vannā kopā 4 kastes.
    Otrai versijai vēlos pieliet vēl sulu. Patestēsim kādā no nākamajām reizēm.

      BOD Jā, tiešām, aromāta bija stipri par maz un arī garšā varēja būt vairāk apiņu. Iespējams, tam ir kāds sakars ar to, ka apiņi vārot vispār nav likti - tikai 0.minūtē un tad virpulī.

        Galvenā konkursa Latvijai 100 pirmā vieta (#27)

        Uz 14 L gatava alus:
        3,15 kg Latraps Pilsener 70%
        0,5 kg Chit 11%
        0,85 kg Melanoidin 19 %
        60 min @ 66C 10 min @ 76C

        60 min boil
        60g vīgrieze 10 min
        80g melisa 5 min

        us 05

        OG-1055
        FG-1014

          Brūvēpats.lv konkurss 1. vieta (#105)

          Uz 38 L gatava alus
          Starteris: 2 litri misas, sauja neplacināta pilsener iesala ieskābēts 48h @ 30C
          3 kg Kvieši 43%
          1,2 kg Pilsener 17%
          0,8 kg Pale 11%
          40 min @ 65C
          tad pievienoju 2kg 28% skābenā iesala un noturuēju vēl 40 min 65C

          misā ielej starteri ar visiem graudiem un skābe 20h @ 35C

          20 min boil
          25 g Saaz 20 min (4.2 ibu)

          beigu ph 3,3
          raugs ss-33x2
          OG-1030
          FG-1015
          dzērveņu sula izspiesta no saldētām dzērvenēm pievienota fermenterī 7 dienas pirms pildīšanas 15ml/L

          Galvenā konkursa Latvijai 100 trešā vieta #38

          Uz 25L alus

          3,4kg MamasD Pilsner
          1.8kg Kviešu iesals
          0.85kg Latvijas medus (2 min)
          0.24kg Auzu pārslas

          10min 55C
          60min 68C
          10min 78C
          +Dekoksija

          71g Kumelītes 60min
          34g Pelašķis 30min
          3g Vīgrieze 15min
          11g Vērmele. Aplieta tēja ar verdošu ūdeni 0,7L, izturēta 10 min, Misai pieliets tikai šķidrums
          8g Vīgrieze kaķī 2 dienas pirms pudeļošanas

          OG 1.058
          FG 1.012
          EBC 7,3
          Raudzēts 21-22C
          19 dienas primārajā un 2 sekundārajā fermenterī.

          image 20180515-124557-1.jpeg

            Simpātiju konkursa 3. vieta. Black IPA #75

            Pilsner 50%
            Pale 17%
            Maris Otter 9%
            Biscuit 4,3%
            Cara 200 4,3%
            Cara 250 4,3%
            Special X 4,3%
            Pale Chocolate 4,3%
            Black 1300 2,5% (tiek pievienots pie skalošanas)

            Iejavošana pie 67 C uz 60min.
            Apiņi (uz 19L misas)
            60min:
            Columbus 10g
            15min:
            Columbus 10g
            Chinook 10g
            Centennial 10g
            Citra 10g.
            5min:
            Chinook 10g
            Centennial 10g
            Citra 10g
            WP@ 77C:
            Chinook 15g
            Centennial 15g
            Citra 15g
            DH 7 dienas:
            Chinook 15g
            Centennial 15g
            Citra 15g

            US-05
            Plānotā rūgšanas temperaūra 21C, bet pēc 3 dienām temperatūra, aktīvas rūgšanas rezultātā, bija pacēluisies līdz pat 25C.

            OG 1075
            FG 1022
            IBU 75

            Pudeļojot 4,5g/l cukura.

            ArnisAsaris 0,5 kg Chit 11%
            0,85 kg Melanoidin 19 %

            Šis jau ož pēc diskābeļa!!! 🙂
            Nolikumā bija teikts ka tikai raugs var būt importa!!!

              Vobla 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

                remerts2 70% iesalu bija jābūt vietējiem, 30% drīkstēja būt svešzemju.

                Taisnība, palaidu to garām, lai gan nepieciešamība nekāda nebija uzlabot ar importa iesaliem!

                  BrūvēPats kauss. Nr.106
                  2.vieta - Pēteris Tauriņš un Mārtiņš Tauriņš

                  50l
                  9kg Pale malt

                  60min Magnum 20g
                  10min Mosaic 50g
                  1min Mosaic 100g
                  kaķis Mosaic 250g

                  Us05

                  Tehnologs bija pieļāvis kļūdu aprēķinos, pēc 10 dienu rūgšanas sapratām, ka ABV neatbilst konkursa nolikumam, bet piedalīties gribējās, tādēļ pie pārliešanas uz otreizējo fermentāciju pievienojām 20% novārīta un atdzesēta ūdens. Nav ne mazākās nojausmas kā un vai šis iespaido garšu. Varbūt jātaisa eksperiments 🙂

                    Šodien plauktā atradu lavandu paciņu, to pirku pasen ar domu ka konkursa alū likšu, bet aizmirsās🙂 nāksies lavandu saisonu vārīt paša priekam 😃

                      4 years later
                      Juris unstickied the discussion.
                        Write a Reply...